26.01.2009

Battım boka battım ben


Herşey bi anda insanın üstüne üstüne gelmez yaa!!! Şerefsizim bedeviyle tanışmış olsak, gider haline şükreder kutup ayısıyla 69unu yapıp mutlu mesut yaşar...
Eve bir kağıt daha gelmiş.. icra kağıdı.. Ankarada işten ayrıldıktan sonra maaş kartımı bi daha kullanmadım.. İzmire döndüğümde herzamanki gibi bütün borçlarımı babam ödedi, o bankayada gittik sorduk beraber var mı bişeyimiz diye.. yok dediler..
Meğer varmış.. Bizim ek hesap diye bir olayımız vardı ordan para harcamışım, sonrada o para büyümüş büyümüş büyümüş avukatı, mektup parası bilmemnesi aylardır beni aramaları derken götüme girmiş!!!
Babam ağzıma sıçtı... Sıçtı yani, öyle böyle değil.. bende bağırınca, "Telefonumu da değiştiriyorum, evi barkıda taşıyorum, seni de siliyorum.." dedi.. suratıma telefonu kapattı..
Boka battım hatta saplandım desem yeridir. Ve ben herzaman yaptığım şeyi yaptım.. Sanki benim hakkımda dava açılmamış, sanki evim barkım varmış, sanki cebim gırla para dolmuş, sanki babam bana küsmemiş, icralıkta olmamışım, hava da 23 dereceymiş gibi davrandım..
Gazeteden günde 50 defa aradılar ama bir tanesine cevap vermedim.. Cevap versem nolcak, halletsinler işte dedim..
Hayat kakara kikiri modunda geçip gidecek, ben başkalarının hayatlarıyla ilgilenirken benim hayatım düzlüğe çıkacak sandım.. Yani hep öyle oldu.. ben hiçbir şey yapmasam da, hep düzlüğe çıktım.. Bendeki bal kimsede yok mutlaka bişiler olur diye geçiştirdim..
.....
Taki şu şarkıyı duyana kadar.. Yaprak dökümünde ferhunde bu hafta ne giymiş lan diye fragmanı çıktığında değiştirmedim.. fonda da bu çalıyodu.. ulan nasıl etkilediyse ferhat göçer orda öyle yığıldım.. (ki kendisinin sapık olduğunu düşünüyorum, evinde bi kadını bağlayıp programlara öyle çıkıyo gibi bir tipi var.. korkuyorum o yüzden, dinlemeye tahammül edemiyorum..)
Sonra düşündüm ulan tazminatın parasını acı acı çıkartcaklar benden.. Neyle vercem? diğer banka zaten neyapsam canımı çıkartırlar, gene onu benden alırlar.. ben ne kadar dersem diyeyim ayy siz bize yok dediniz diye.. ne zamana kadar başkasının evinde yaşayacağım.. hepsinden öte kendi evime geçsem de, benim ev arkadaşı bulma gibi bir luksum yok.. parayı dersen babam küstü bana, zoydaklı olmasa sıçtım.. iş güç hepsi..
Ben hep nasıl olsa hayatım düzene giriyo derken, kastettiğim şeyin farkına vardım.. Benim hep hayatımı düzene sokuyolar..
Şuanda iş bulamamamın sebebi, biri karşıma geçip al PuCCa sana iş demediği için.. Yoksa o güzel götümü kaldırıp aramam ben! Cv bile göndermiyorum biyere..
Paramın olmamasının sebebi de bu duruma bağlı..
Dava için biri kolumdan tutup, bak ben bunu bunu yaptım.. adam buldum ettim aradım avukatıyla görüştüm.. sen sadece imza atacaksın demediği için...
diğer olayda bile babam gidip banka banka PuCCanın size borcu var mı diye sormasa, aklımın ucundan geçmez borcumun olacağı...
Yani bunları hep başkalarının yapmasını bekliyorum.. ve öyleki cidden etrafımdaki herkes yardımcı olmaya çalıyor.. Yani şuraya bile yazsam bana avukat lazım diye bilmemkaç tel numarası bırakırsın.. Ama ben öyle mal bir kızım ki yardım değil, işimi yapmalarını istiyorum..
istemek değil aslında dile getiremiyorum yaa... Ve varya birinin bana yardım etmesinden nefret ederim.. ciddiyim bak, biri bana yardım ediyosa, ben bi daha o kişyle görüşemiyorum nedense.. Sanki borcum varmış gibi geliyo o kişiye.. O yüzden bahsettiğim başka birşey.. kendime bir kurban bulup bütün yükümü ona bastırmak gibi sanırım...
...
Eski sevgililerimin hepsi bana bu yüzden işte kendimi senin baban gibi hissediyorum, arkanı toplamaktan sıkıldım diyolardı..
Çünkü bu işleri onlara görevleriymiş gibi veriyorum, yapmadıklarında ise. "vayy şerefsiz, ben sana güvendim, işte koklaşırken iyiydi, en kötü günümde yanımda olman gerekliydi.." bide ara sıra kışkırtıp.. "bak senin yapman gerekenleri, elalem yapıyor bana" diyerek piyasayı yükseltiyordum..
Bende o erkeksiz hiçbirşey yapamayan kadınlardanım işte.. Erkeksiz yaşayamayan kadınları daha iyi anlıyorum artık.. aciz oldukları için değil bu durumları tamamen bencil, tembel, dünyayı kendi ekseni etrafında döndüğünü sandıkları için..
Aşksızlık falan değil bu durum.. Ki ilişkiyi değil, o flört aşamasına saplantılı bir biçimde hastayım ben.. O yüzden bütün ilişkilerimde sürekli kavga gürültü, 3 günde bir ayrılık oluyor... ben onu seviyorum çünkü.. muallakta olmalı aşk benim için.. elde edip etmeme arasında tutkuyla sarmalı beni.. (ahaha kendimi aştığım cümleler bunlar, tutkuyla sarmalıymış beni siktir lan)
Ama işte ben erkek arkadaşı yada kocayı aşk için değil, sadece dayanağım olması için istiyormuşum meğersem.. Mesela ben o 4 sene boyunca çıktığım çocuğa o yüzden bu kadar bağlandım.. Herifin aşık olacak bir tane özelliği olmadığı halde bana bunların hepsini verebiliyodu.. Onu arayıp hakkımda dava açıldı demem yeterdi mesela.. O herşeyi benim yerime hallederdi.. Ankaraya gittiğim gibi bana işi gücü bulmuştu.. Araç lazım derdim pat gelirdi.. benim ne zaman acıkıp acıkmadığımı bile o bilirdi.. O yüzden o kadar rahattım ki, nasılsa o yapıyor diye..
Pekmezde o şekildeydi.. Eve gidiş yolumun sakat olduğunu bilmeyecek kadar salak bi kızmıydım hayr ama o yoldan korunmam için bütün alet hırdavatı o bana almıştı.. İşyerinde aynı şekilde bişi olduğu zaman hemen o toparlardı.. o dandik arabamı bile kendi gitti toparlattırdı.. Yaa bu arada ben pekmezi inanılmaz bir biçimde özledim.. o nişanlanan çocuğu da özledim.. Toplu bir özlem yaşıyorum halla hallaa..
....
Şeytan diyo, lan kaybedecek neyin var... git bi tanesinin kapısının önüne.. kekolar gibi aç bu şarkıyı "Pişman çok pişmanım esasen, ama çok korkuyorum ya reddederseeeeennn" diye söyle herife.. Sonra sarıl marıl işte ne gerekiyosa yap.. Kabul etmezse diğerine gidersin.. tabii yapmam, yani özlü büyüğümüz tarkanın dediği gibi "gurur sandığım aslında ümitsizliğimdi!"
Zaten o nişanlanan çocuk eminim çok değişmiştir.. Yıllar geçti üzerimizden, beni anımsadığını bile sanmıyorum.. Hala rüyalarıma giriyor, cenin haldeki bebeğimi yerken ki halleri.. Eskiden bazen bana sarılırken görürdüm onu.. artık öyle bile görmüyorum.. Ama çok ilginç birşeyki, kıyafetlerimi kirli temiz diye ayırırken, kirli olanlar sanki oymuş gibi kokuyor.. Yani tenim o gibi kokuyor... Ve ben her yıkamada onu silmeye çalışıyorum...
Pekmez dersen, adam yüzümü görmek istemiyor.. o salak kızla istikrarlı bir biçimde devam ediyor.. Geçen gün gelmişti arkadaşını almaya.. masamdan baya bir izledim onu.. bu kadar yakışıklı, iyi bir çocuğu, siğilli bi bebe için bırakacak kadar salakmışım diye.. Bir insan bu kadar güzel gülebilir mi.. Bazen yaptığı programı izliyorum, neyi nerde nasıl düşündüğünü tahmin edebiliyorum.. şurda kesin masaya ritim yapıyodu, kafasını kalemle kaşıyordu falan diye.. O aslında benim istediğim biriydi, ama ben çok korktum.. Hep o özel kişiyi bekliyorsunuz, o sırada çok yara alıyorsunuz.. sonra karşınıza çıkınca "ya ben buna layık değilsem" diye telaşa kapılıp, onun eksi yönlerini görmeye başlıyorsunuz.. Bir şansım daha olsaydı o gece siğille tanışmazdım... Amaaan yaa neyse..
....
Gittim önce gazeteden sorumlu müdürü aradım.. Olayın analizini yaptık... İşin içinden sıyrılma yolunu bulmuş gibi bişeylermiş.. ardından babamı aradım... Onlada olayın analizini yaptık.. Eğer halledebilirlerse maaşıma icra gelmesini sağlayıp en azından alamadığım paraları hayrına onlara gitmesini sağlayabilirmişim.. tam 1 saat zılgıt yedim.. yaa yalan atmim son yarım saat hoparlörü açtım, o konuştu ben kaşlarımı aldım.. arada da.. "haklısın babacım, evet babacım, aynen öyle babacım" dedim..
Sihirli sözcük işte "tamam babacım.." ama insan niyeyse kullanmıyor bildiği sihirli sözcükleri.. O olmasa ben bir hiçtim..
Bu saçlar bana inanılmaz uğursuzluk getirdi valla bak.. hepsi üstüste bu derece gelmezdi yani.. Bide eskiden yorumlara hiç takmazdım ben, ne kadar kırılgan bir dönemimdeysem herşeye alınır oldum.. hele kim, biri yazmış ya, nasıl öleceğini biliyorum diye.. Anam bacım sıçtın ağzıma yani ne diyim sana.. 2 gündür düşünüyorum, acaba sonum öyle mi olacak diye..
Foto

48 yorum:

S dedi ki...

hep ayni polyannaciligi oynamamla alakasi yok ama ben biliom. islerin bu kadar kotuye gitmesi gercekten de senin icin cok guzel gunlerin geleceginin habercisi kesinlikle.

az kaldi be pucca. mutlu olceksin sen.

SesSesSes dedi ki...

ya Pucca varya bende böyle seyler atlattım,bok gibi bir durum,öyle boşluğa bakıp geçmesini beklersin,bırısı gelsede benı bu bokdan cıkarsın dersın..off..umarım en kısa zamanda karşına bi melek çıkar=)(ööle bşi olduunu sanmıyorum ama neyse)

ty dedi ki...

puCCa, senin peşine bi kamera taksak yaprak dokumu dedigin dizi izleyicisizlikten yayından kalkar.

the hills-boylemi olacaktı-ferhunde hanımlar-gerçek kesit kombosu senaryo var sende..

rahat yazar dedi ki...

şarkı iyi uymuş..senin de hayatın melis'inki gibi pişmanlıklar üzerine:) yeter artık mutlu ol:)
baban da haklı..mecbur mu ödemeye borçlarını..gene şükret medya sektöründe işin var sanırım? (bu arada şarkını bir hikayemde kullanıcam)

eşşek sıpası dedi ki...

şimdi toplum iki şeyi sundu mu bizlere..kadınsan güzellik erkeksen güç önemli..sundu..büyük bir çoğunlk kabullendi mi?görüyoruz her tarafta,milletin canına minnet..ee seni bu durumda eleştirmek yersiz,çok doğal korunmak istemen ki zaten erkeklerde de korumacılık içgüdüleri oluyor..ama emin ol,hayatı sallamamayı gayet iyi beceren bünyeni,biraz güçlü olduğunada inandırsan,ve üşengeç olmasan..inan bana bir iki kendi işini kendin halletsen,şu mutsuzluğundan eser kalmıycak ve erkekler konusunda şansın açılcak..
kendini eleştirmeyi artık bi kenara bırak ve ferhat göçer dinleme..hatta dediklerimin hiç birini siklemesen bile...ferhat göçer dinleme :)

Adsız dedi ki...

kiz kismi vampir gibi, ilgiyle beslenio! bole bi damar bulcaksin (sevgili, nisanli, takilmalik hiyar falan) sokcan dislerini damarina, ilgi pinarini kurutcaksin. hem sen duzluge cikiosun, hem de her daim arkani toplicak biri cikio. gerci sen kendi isini halletmis gibisin, valla helal diorum sana pucca! ben hala biri olsa da ilgi gosterse, her isimi hallediverse de bana sadece oraya gidip, aaa hersey ne guzel lalala demek kalsa! darisi basima artik diorum o yuzden, umutluyum bigun ben de kendi isimi kendim yapcam:D

E. dedi ki...

Bende icralık olmuştum bir dönem.. zor zamanlar, insanlar beş kuruş için birbirini gırtlaklıyor.. umuyorum alamadığın maaşın yeterli gelir de kurtulursun bu beladan.. ama ozmn da başka sorunlar çıkacak yine parayla ilgili.. neyse, kendini üzme dicem de gerçi bu koşullar altında zor. halime şükredip gidiim bari.. allah kolaylık versin, yanında olsun pucca..

RaMa dedi ki...

bence en kısa sürede saç rengini değiş (:

veranda dedi ki...

pamelanın şarkısı sana daha uyuyor gibi:)

ESTHER dedi ki...

sana bi yorum yazmıştım çok da uzundu.. ama sonra yorumlara çok takıldığını öğrenince komple sildim pucca.. Öyle kötü bişey değildi gerçi ama gene de bişeyler öğütlemek fln istemedim...

yalnız biliyo musun şu nişanlı çocuk meselesini bi gün senle konuşmak isterim..

sevgiler..

gerbera_ferezya@hotmail.com dedi ki...

ya evet pucca o işler onların görevi:)) lütfen bu konuda yumuşama erkeklere karşı...

Noni dedi ki...

Hay Allah herşey mi üst üste gelir yaaa!!! Bu ayı hiç sevmedim ben, benim için de kabus gibi bir Ocak ayı oldu, umarım tüm sıkıntılarını bir an önce atlatırsın Pucca... Olumsuz ve kendini kötü hissettiren yorumları da xtir et bence! Heryerde var bunlardan...

semmy dedi ki...

"Hep o özel kişiyi bekliyorsunuz, o sırada çok yara alıyorsunuz.. sonra karşınıza çıkınca "ya ben buna layık değilsem" diye telaşa kapılıp, onun eksi yönlerini görmeye başlıyorsunuz..."

BİR ŞANSIM DAHA OLSAYDI cümlesini kurmadığın zamanlar diliyorum sana...

Adsız dedi ki...

Herkes sectigi hayati yasar..

Adsız dedi ki...

yazının başı sinirimi bozdu ! sonunda öyle yada böyle bişeyler yapmaya çalışmış olman bir nebze rahatlattı.bir insanı en iyi kendisi tanır, hele ki sen dışardan kendiniizleyebiliyorsun,öyle hissettim.ama izlemen ve kendini bilmen yetmiyor bazen,çok amiyane olacak belki ama mendil açıp da çare dilenmen hiçbir moka yaramaz söliim.bi dönem heryere yazardım unutmiim die,hatta bi ara bunu mu döwme yaptırsam bile dediğim bi laf war "hayatta güwenebileceğin tek kişi war o da kendin".boka da batıosan kendin kendini batırıosun o boktan yine kendin çıkıyorsun.en azından bu bende hep böyle oldu.
silkinde kendine gel, sen çok akıllı bir kızsın we istemeyipte yapamayacağın birşey yok.ama şu başkalarının ayaklarını kullanmak yerine kendi ayaklarını neden görmüyorsun anlamıyorum.aslında anlıyorum ama sen ne zaman anlıcan onu merak ediyorum.
bol şans we iyi insanlarla karşılaşmanı diliyorum.

KaRDaNKeLeBeK

shamamciyan dedi ki...

senin bu ferhat göçer tam senlik olmuş ama burda bunu dinledim yeni başka bir sayfada ünzile çıktı çok neşeliyken dertlendim niyeyse. demem o ki ünzileden uzak dur ikisi bir çifte darbe oluyor. huf gece gece...

Tutku dedi ki...

sen hiç bi şey yapma, git mal beyanında bulun icra dairesine maaşım şu kadar başka da bir şeyim yok diye onlar senin maaşının 1/4üne haciz koyarlar otomatikman.
diğeri için de gerçekten profesyonel yardım al. zorlanabilirsin

Adsız dedi ki...

yahu kendini çok iyi anlatmışsın da sahiden bu kadar başkalarına yaslıyorsan sırtını bunlar sana müstehak demek geldi içimden. nasıl bu kadar sorumsuz olabilirsin aklım almıyor? çok klişe ama bazıları sen kendine saygı duymuyorsun hayat sana nasıl saygı dusyun derler... o geldi aklıma. valla sen benim kızım olsan cidden bir süre aç suzu bırakırırdm seni. yine tüm o yaptıkların/yapmadıklarından sonra böyle güzelce anlatıyorsun ya sarılmak istiyor insan sana.

Şevval Elif SOLMAZ dedi ki...

Pucca;
Resmen belaya zemin hazırlayıp sonra 'yinemi beeen' diyorsun yahu.Nolur şu olayı bari ihmal etme yoksa tüm masraflarından kurtulup içerde verilen yemek ve sıcak yatağa talim edeceksin.Önce önündeki bu işleri bir önem sırasına sokarak temizlemeye başlayabilirsin.
Yine 'he he oldu' diyeceksin biliyorum ama neyse yine de seviyorum seni cadı :) Ziyaretine gelir,temiz çamaşır getiririm :P

Adsız dedi ki...

şarkı cuk die oturmuş,ağlıcam geldi inan:(

ZIBBIDI dedi ki...

Kesinlikle katıl o show senin showun bence.Yürü be PuCCa yırtacaksın yakında az kaldı...:D :D :D

Adsız dedi ki...

I know it's hard to tell how mixed up you feel
Hoping what you need is behind every door
Each time you get hurt, I don't want you to change
Because everyone has hopes, you're human after all
The feeling sometimes, wishing you were someone else
Feeling as though you never belong
This feeling is not sadness, this feeling is not joy
I truly understand. Please, don't cry now
...

September Observer November dedi ki...

Eski sevgililerinden bahsettiğin her yazının sonunda aklıma tek cümle geliyor; "Senle beraber olan erkeklerin beklentilerini düşürdüğün için senden sonraki ilişkileri hep tutarlı ve uzun oluyor."

Alınma diye yazmak istemiyordum ama sürekli neden benden sonrakiler böyle oluyor diye sorup durunca dayanamadım artık.

Haddi aştımsa affola.

Adsız dedi ki...

Ben seni üzmek istememiştim onu yazarken. O karakter çok sevilen bir karakter.
Nerdeyse birbuçuk yıldır seni okuyorum. Sürekli kötü yönlerini keşfedeceğine iyi yönleriyle bakmayı denesene. Erkekleri bu kadar iyi parmağında oynatabilmen mesela benim sana hayranlıkla baktığım bir durum. Kendini keşfederken ılımlı yaklaş artık. Şu kendini sürekli kötülediğin satırlarda bile bizim burdan gördüğümüz cevherlerini farket.
En garibi ise bu kadar umursamaz, vurdumduymaz, savurgan, dengesiz, şımarık bir kızı buraya yazdığın gerçek sene rağmen yüzünü görmediği halde bu kadar çok kişi sevebiliyorsa, gözlerini açıp etrafına bak. Seni seven çok kişiyi göreceksin.

Unknown dedi ki...

ehh be puCCa, olaylardan sıyrılabiliteni kullan.. çünkü bu sende gerçekten bi yetenek...
birde.. bazı durumlarda sana yük olmayacağı kesin olan "herhangi" birileri hayatına girsin, izin ver bence... yani yalnızlığın güçsüzleştirmesine izin verme, çünkü cidden çok güçlü, direncinin kırılması çok zor bir psikolojiye sahipsin puCCacıım..
iyi-kötü birilerinin sana göze batar bi biçimde değer göstermesi, ilgilenmesi, saygı duyması ve sana karşı aşırı hassas davranması hayata bir nebze daha saldırgan bir portre çizmende yardımcı olabilir..
yalnızlık psikolojilerimiz çok yakın birbirine, ben yalnızken yaşadığım, hissettiğim bi çok şeyi sende görüyorum ve herhangi birilerini bulman hakkında baskı yapabilitem olduğunu düşünüyorum...
birileri olsun pucca, iyi, kötü, zengin, fakir.. değer versin yeterki.. bu senin toparlanmanda büyük rol oynayacaktır...
bedevi 69un son perdesine eriştiğinde, başka bir günün güneşi senin üzerine doğmakta olucak ve o güneş sana yeni, hayırlı haberler getiriyor olucak inşaAllah.. dileklerim, dualarım bu yönde...

Sagır Kedi dedi ki...

Ne alakası var saçınla yaaa Pucca saçmalama hadi..Bak üst üste gelen olaylardan birini yaşıyorsun.Bende yeni skinny jeans almışım da ondan sonra başlamış ugursuzluk ee skinny jeans'ıma mı mal etcem yok anacım bu memlekette doğru dürüst gitmeyen işlerin ugursuzluğu geliyor üzerimize...Hah bak ben yakında dövme yapcam sonsuza kadar kalacak da bakalım ne bokunu görcem bu dövmenin eheuheuhu:))Bu hayat kafamızı sıyırdı kafamızııı!!!Ha birde sen bu yaşadıklarından sonra artık kimseden bir şey beklememeyi öğrenmiş bulunmaktasın..Kimseye de yardım etmeyeceksin sadece kendini düşüneceksin bak bakalım değişen bir şeyler oluyor muymuş??

RoNaLDiNHo dedi ki...

her acının ve hüznün arkasında mutlululuk saklıdır bunu unutma :D

BlahBlah dedi ki...

hani anne denilen bir kavram var ya, babadan daha çok sarıp sarmalaması gereken.

işte o nerede? rahatça uyuyor mu?

tugbisimm dedi ki...

sen de böyle güçleneceksin Pucca belki de böyle büyüyeceksin. Kıçını birilerine hele ki bir erkeğe dayamadan yaşamanın ne demek olduğunu anlayacak yoluna ayaklarını yere basarak decvam edeceksin.Her kötü şeyin arkasından güzel şeylerin çıkacağına inanırım ben. Sende de böyle olacak eminim her şey düzelmeye başlayacak. Ama sen de bunlar olurken kendinin farkına var artık! Kolay olanı herkes yapar ki senin yaşadığın şeyler kolay değil hala izmir e dönmemen bile ne kadar cesarettin olduğunun kanıtı. Sen yaparsın, istersen başarırsın. Sanırım senin sorunun ne istediğini bilmemen ya da nereden başlayacağına, hayatının neresinden tutacağına karar verememen.
Umarım her şey istediğin gibi olur. Sen kendine yetersin Pucca bunu sakın unutma!
sevgiler

Adsız dedi ki...

Bir insan seni düşünürse rüyalarına girebilir.Eminimki o 4yıllık elemanda seni düşünüyodur,bence bi insan ömründe 1kez aşkı tadar oda sende tatmış olmalı..Yoksa ne diye seninle 4yılını geçirecek
İçimden coktandır git şu cocugu ziyaret et demek geliyo :D

crépuscule dedi ki...

usengecsin bebeeeym

miracsaral dedi ki...

Biliyormusun, hep merak ederim bu kadar çok kişinin, senin hakkında bir "fikri" olması seni nasıl etkiliyor ?

Başkalarının düşünceleri senin için çok önemli olmamalı, hatta sallamaya bile değmez. Buraya yorum yazan insanlar "Pucca'ya lafı soktum" diye düşünüp pclerini kapattıktan sonra kafayı vurup yatıyorlar. Meselelerinle tüm gün boğuşan sensin, yani yorumlara hiç takma lütfen :). Sen, kimsenin umurunda değilsin. Kimsede senin umurunda olmasın.

Adsız dedi ki...

Kimsenin umrunda değilsin diye birşey yok. Benim umrumda ve onun mutlu olmasını istiyorum. En önemlisi HİÇKİMSE sen bi kaç yazının altına nolur yardım edin bana akıl verin diye yazan birisin. Şimdi tutupta burda Pucca'ya seni kimse umursamıyor demen biraz garip.

Adsız dedi ki...

Şu cümlen ilgimi çekti. ''Bir şansım daha olsaydı o gece siğille tanışmazdım'' Senin sorunun bu işte Pucca. Tanışmazdım değil tanışsam bile ayağımı denk almasını bilirdim olmalıydı. Neden bu kadar çok, sayısız hatadan ders almıyorsun sen? Neden kendine bir çeki düzen vermiyorsun ve artık huzursuz ruhunu biraz dinlendirmeyi denemiyorsun? Yazık etme kendine.. Aslında ne kadar zeki, hoş ve esprili bir kadın olduğunu anlamak çok kolay şu yazılarından bile. Bir de sen gücünü iyi yönde kullanmayı öğrensen diyorum.. Yapma artık!

Volkan dedi ki...

hiç bir şey bilmiyorsam bile şunu kesin biliyorum; bu kadar hatalarla dolu, hatalarından ders çıkaramayan bir kız, er veya geç, harbinden zengin dolaylarından bir eş bulur ve 2 çocuğuyla mutluca yaşar :))

Allah'ın "yeter ulan yaptığın hatalar sonrası bana yalvarmandan, bıktım" deyip kuluna verdiği bir hediye bence bu :)
ama siyah jeep'li olacağını sanmam :PPPP
geçmiş ossun.

Adsız dedi ki...

keşke hayat senin düşlediğin, alışageldiğin gibi olsaydı be pucca.

değişmediğin taktirde malesef ama malesef "mutsuz" olacağına inanıyorum.

zaman, çözüm üretme ve değişme zamanın. revolution!
sakın kafanı yastığın altına gömüp kandırma kendini. inancını, umudunu sakın kaybetme.

kendi ayaklarının üzerinde durmayı, kendine olan saygın için öğren lütfen. ve eğlence aramak yerine bence, "adam" ara artık.

içinin dışından farklı olduğuna ve yaşadığın pek çok şeyin senin hatan olmadığına inandığım için paylaşma gereği duydum.

imza: hanzo

selinsecen.com dedi ki...

Sonradan da olsa yardım etmeyi kabul eden bir baba var en azından. Adım da Pollyanna değil ama, neyse. Fikrimi söylemeden geçemedim.

larry dedi ki...

Aynı bela geçen hafta beni buldu.Çok nadir kullandığım bir kredi kartı borcunu, vadesinde ödemeyi unuttum.Aklıma gelince bankaya ödemeye gittim ve bana borcum olmadığı söylendi.Ben de hangi iyi insan, niye ödemişki acep diye düşünüp çocuğa baktım mel mel ve de mutlu mutlu. Meğer, destek hesabı diye bir hesap ,2007'den beri ödüyormuş o kartın borcunu, faiz üstüne faiz binmiş. Kapattırdımm ödemeyi yapan tüm hesapları ve nolur nolmaz diye 1TL de fazladan ödedim. Bidolu paramı aldılar soyguncular.Bankacılıkta şeriat kanunları geçerli olsun, faiz haram sayılsın.

Adsız dedi ki...

Merhaba..

Aslında zoru başarmışsın sen..Ya da bugüne kadar şanslıydın ama işte papaz her zaman pilav yemez canım..

Bana göre '' bak bunun adı hayat, naparsan yap'' tarzında ana babası olan bir kız için, aslında senin kendi işini kendin görmesini öğrenmiş olman lazımdı 27-29 yaşına kadar..

Ama sen tam tersi, armut piş ağzıma düş felsefesini ilke edinmişsin ve de işe yaramış..

Bencillik tembellik adam kullanma evet bence de öylesin..Ama senin suçun değil..

Adam olsunlar da kullandırmasınlar kendilerini kardeşim..

Hadi bakalım kendine iyi bak..

TATLI DILLIM dedi ki...

oh olsun :p

ella dedi ki...

İnsanın seçimlerinden sorumlu olması durumu bu bence. Kimisi sakin bir evliliği seçer, ömrünü sükunet içinde geçirir, öyle fazla tutku, aşk hırpalanma durumu yoktur. Tekdüze sakin yaşar. Kimi ise aşk için doğmuştur ve hayatını aşk peşinde koşarak, arayarak, bulmaya çalışarak, yeniden, yeniden deneyerek daha yorucu ve hareketli geçirir. Tercih bizim, önemli olan seçimlerden asla pişman olmamak. Yorulmamak.

Adsız dedi ki...

intihar etmeden önce bırakılmış eşsiz bir veda notu:)

Adsız dedi ki...

Tamamen bugününü yaşayan, sorumsuz, başkalarının hayatlarına sadece sömürmek için giren,şımarık, tembel, bencil bir kadınsın sen..

Hata sende mi? Değil tabii ki? Anne(!) ve babanda(!) elbet..

Bazı konularda kitap yazacak tecrüben var;
---erkek nasıl tavlanır?
---tavlanan erkek nasıl kullanılır?
---bana faydası olmayan kız arkadaş nasıl defedilir?
---Kalacak ev yoksa, karşı taraf nasıl kafalanıp evinde kalınır?

vs.. vs..

Adam gibi hayat sürmek konusunda da kitap yazarsın sen ama ne gerek var değil mi çabalamaya?

Tembellik senin göbek adın canım..

Bence artık bu yakınmalarından vazgeçmen için,senin birisinden adam akıllı bir dayak yemen lazım ..

Bunları seni kırmak için yazmadım, kırılmazsın sen gerçi burda yazılanlara da..İçimden geldi..

Kendine iyi bak Pucca..Umarım hayatın bir düzene girer en kısa zamanda:)))

ÖzLeM dedi ki...

Hayat sana gülsün artık be puccaa:(

bi dost dedi ki...

pekmezi merak ettim ben ya

Adsız dedi ki...

Tersten başladım seni okumaya tüm yazdıklarını okudum. Merak ettim ve seni ben bile keşfettim. Kendini keşfet artık belki milyonlarca kez duydun bu lafları yorumlarda. Bir kez de benden duy! Hadi deli kız silkelen ve kendine gel! Çünkü sen mükemmelsin. İnan bana seni okumaya başladığımdan beri hayatımdan bir parça gibi oldun ya:) Seni merak ediyorum, endileşeniyorum, yazdığın her bir yazına yorum yapmak istiyorum, şimdi napıyordur diye düşünüyorum, yüzünü merak ediyorum ( anlattığından kat ve kat güzelsin bence yeter artık kötüleme kendini). Ayrıca orosbu, kaltak gibi laflarda etme kendine! Hayat yapmış orosbuluğunu sallama. Hayatın tüm suçunu üzerine alıp kabullenme. Bu arada keşke Pekmezi bırakmasaydın hem aşk hem de mantık olarak o tam sana göreydi bence. Siğil'e ilk sarıldığında ve birlikte olduğunda Pekmez gibi hayal edip sarılmıştın... Sana bir sürü şey söylemek istiyorum hatta sürekli konuşmak filan biliyorum sen inanılmaz zeki bir kızsın bu lafları hiç birine ihtiyacın bile yok. Unutma Sen hala dalinle yıkanmış misler gibi kokan, bembeyaz çarşafında kurduğu minik dünyasında huzur bulan minik bir meleksin...
ETNA

Adsız dedi ki...

Bu ne biçim bir blog bu ne biçim bir hayat.. At dişlerini merak ettim.Baska da yok merak etme. Kah güldüm kah ağladım.Okuyan herkes gibi kendimden birşeyler buldum.Çok şükür herşey degil.Yalnız bir noktada şaşırdım kitlendim.((ki kendisinin sapık olduğunu düşünüyorum, evinde bi kadını bağlayıp programlara öyle çıkıyo gibi bir tipi var.. korkuyorum o yüzden, dinlemeye tahammül edemiyorum..)) İşte bu ! Bunu düşünen tek benim zannediyordum.Etrafımdakilere söylediğimde uzaylı gibi bakıyorlardı bana.Şimdi mutluyum.

loan lending plc dedi ki...

( igein_h_yizevbekhai@admin.in.th ): Eger ilgileniyorsaniz, bu e-posta adresinden bizimle irtibata iseniz merhaba sizin tüm kisisel is için kredi ararken, biz,% 3 faiz oraniyla kredi vermek. Belgeniz ok cevap veren herhangi bir gecikme olmaksizin derhal sizden aldigimiz be kez kredi biz bir hafta önce size transfer edilecek. Artik kredi basvurusunda, acil promosyon ok var.