9.09.2011

Ev diye gel kalbime çöreklen bebişim

Bu aralar günlerimiz manitaya yeni ev aramakla geçiyor. Önce internetten bir güzel fotoğraflı ev ilanlarına bakmaya başladık ve bir süre sonra birbirimize komik video izletir gibi ilanlarla dalga geçtiğimizi fark ettik. Çok merak ediyorum, evin salonunu gösterirsin de be adam, salonda uyuyan yaşlı amcaya "bir çekil foto çekinelim" demezsin. Ya da kiracına bi evi toplattırmazsın, pijamasını çıkarttığı gibi yere atmış onun fotosunu bile çekmişler. Evden daha çok bu karede neye gülsek diye bakmaya başladık.
Geçmiş deneyimlerimden de tecrübe ederek, " interneti boş ver, gel adam gibi emlakçıya soralım" diye tuttum kolundan çıkardım dışarı. En son internetten kendime bir ev arkadaşı bulmuştum, dillere destandı. Kadının bıyıkları vardı yahu!!! İstediğimiz semtte emlakçıları dolanmaya başladık, beyefendi de yalnız öyle bir kriterleri var ki, "Mahalle istiyorum, bakkala sabah gideyim 'günaydın İsmail abi, ekmekler sıcak mı' diyeyim. Manavla konuşayım. Çocuk sesleri duyayım. Ama ev yepyeni olsun, havuz da olsun, güvenlikçisi de olsun ama uygun fiyatlı olsun" Oldu paşam, oldu canım, oldu ciğerim. Hayatını İstanbul'da geçirmişsin, 2 senedir buradayım ben böyle bir şey olmadığını biliyorum da ama hevesini de kırmayayım dedim tabii... Bir de aramızda şöyle bir durum var, o Anadolu yakası çocuğu. Oraya bayılıyor, ölüyor... Ne zaman bizim bu tarafa geçse, "ayyy burası bok gibi, ayy bu tarafta yaşanmaz, ohh Bostanc
ı, canım Kadıköy, I love Acıbadem." bundan kavga bile ettiğimiz zamanlar oluyor hatta. Ama şimdi Allah'ın sopası yok paşa paşa buraya taşınmak zorunda, onunda verdiği bir gurur kırıklığıyla hiç bir evi, hiçbir semti beğenmiyor beyefendi...
Emlakçıya girdik, derdimizi tasamızı anlattırken, adam "evli misiniz?" diye sordu, o an ağzım kulaklarıma vardı tabi, "Allah söyletti ihihi" diye kikirdedim, yan tarafıma bir döndüm,buz gibi gözlerle bana bakan sevgiliyi görünce bütün hevesim kursağımda kaldı. Adam evli değiliz diye hemen elindeki evlerden bir eleme yaptı, sonra da "Çook şirin bir ev var tam istediğin gibi" diyerek aldı bizi götürdü.
Evi gördüğüm an 'şirin' kelimesi bende bütün anlamını yitirdi! Abi evi bok götürüyor, yemin ederim 3 inek koy oraya sütten kesilirler. Yerin dibinin dibi, yukarda minnacık pencereleri var, milletin götünü başını izlersin. Öyle bir rutubet kokuyor ki, girer girmez zaten yapış yapış olduk. Bir de kirası var, 3 asgari ücret kadar. Şirin denilince ben de böyle çıtı pıtı pembişli falan kutu gibi ev sandım, bu köpek klubesi bile değil en azından o havadardır yani. Kalk kalk kalk bu adamdan kaçalım dedik başka emlakçıya gittik.
Orada da derdimizi anlattık bir güzel, "metroya çok yakın bir ev var elimde" dedi biz de hemen koştur koştur düştük adamın peşine. Metrodan indik, yürümeye başladık, tam yemin ederim 45 dakika sonra eve ulaştık. Yakın dediği ev cidden anasının amının taaa en derinliği. Hadi bebeğim, hadi canımın içi, hadi yavru kuşum diyerek oradan da vazgeçtik.
Sonra başka bir emlakçıya gittik, sevgili gene o mahalle arzunu anlattı. Adam, "tam senlik bir ev var elimde. Mahalle süper sabah gidersin bakkalla çayını içersin, herkes sana selam verir. Hadi gidiyoruz" dedi. Aldı bizi götürdü, götürdüğü yer gerçekten bir mahalleydi. Yalnız bakkalla çay mı içer, "akşam kaç ex sattın abi" diye mi konuşur; manava gittiğinde, "sol taraftaki binayı kerane olarak işletiyorlar mı" diye sorar, yoksa üç günde bir evi mi basılır, ya da en azından işten dönerken kesin gasp edilip bıçaklanır. Mahalleye girer girmez, birbirimize baktık, evi bile görmeden oradan hemen topukladık.
Sonra başka bir emlakçıya gittik, adam yine "evli misiniz?" diye sordu, tam ağzımı açıp Allah söyletti diyecektim ki, sevgili ağzımı kapadı "ilerde" dedi. Onu diyince hemen şaban gibi gülerek döndüm, "ne zaman pekii" diye sordum, sonra farkına vardım ki emlakçıda bunları konuşmak yersiz. Adam durdu durdu ikimize baktı, "Bir ev var ama sahibi namuslu kişiler istiyor, böyle evlilik dışı yaşam gelen giden bir olmaya...." daha cümlesinin devamı gelmemişti ki, sevgili kişisi direk dalmak için adama yumuldu, zar zor ayırıp oradan da çıktık.
Sonra bir yere daha gittik, artık umudumuz yok yani, hayır yani bir de öyle inat bir adamla beraberim ki, emlakçı bir ev gösterdiyse ve o kötüyse hemen ondan vazgeçiyor. Yook başka şans tanımıyor yani herife. İnşallah bizim ilişkimizde de böyle garip huyları olmaz diye de kara kara düşünmüyor değilim yani. Bu sefer bıkkın bıkkın ezberlediğimiz cümleleri anlattık, adam da aldı bizi götürdü bi eve dünyanın en tatlı evi... O eve göre kirası da uygun, ev gerçekten şekerlikten ölecek o derece güzel. Kutu gibi ama insan içinde kendini prenses gibi hissediyor. Ben hemen kendimce tasarladım evin içini. 2 artı bir olunca da, evlenince diğer oda çocuk odası olur, burayı ingiliz tarzı döşeriz, şuraya uçuşan kelebekli perdeler, balkonda kahvaltı masası diye hayallerden hayale uçarken, en son adam, benim çocuk odası yapacağım yeri, çalışma odam olur burası deyince gerçeklerle yüzleştim maalesef.
"Tamam" dedi, "tutuyorum" burayı. Sevinç çığlıkları içinde apartmanın merdivenlerinden inmeye başladık, hem benim evime de yakın, hem adamın tam istediği gibi, hem de deniz dibinde, hem de gerçekten ballı bir şekilde cuk bulduk orayı. O kadar gezmemize değdi diyerek son kata indik ki, iki tane kız kıkırdayarak apartmana girdiler.
Hemen o an sevgilimin gözlerine baktım, o ışıltıyı, o parıltıyı, o "iyi yere kapak attık iyi iyi" tanımlamasını gördüm. Anında burnumdan solumaya başladım, emlakçıya döndüm,
- Kim bunlar????
- Ne bilim abla öğrenci kızlar heralde
- Ne öğrencisi, burada okul mu varmış? hem öğrenciye neden ev veriyorlar? Bizim zamanımızda kan kusuyorduk ev bulmak için
- Boğaziçi yakın ya buraya
- Ben sevmedim burayı, ne biçim mahalle böyle. Kıkırdayarak yukarı çıkmalar, bi hoppalık, bi adam sendecilik, bi vurdum duymazlık. Yoook tutmuyoruz burayı.
Manita hemen tuttu kolumdan, ileri doğru götürdü beni, sinirli sinirli,
- PuCCa iyi misin sen, ne diyorsun.
- Karıyı kızı görünce hemen çakraların açıldı bakıyorum. Yok yaee tuzun var mııı diye hello kitty li pijamalarıyla kapını çalan kızlar istemem ben. Hem giren çıkan belli olmaz onlara, sesten rahatsız olursun. Başka bir ev bul kendine.
- Ya sen gerçekten hastasın
- Ne olduuu, iki kız sana kıkırdadı diye hasta olan ben oldum di mi. Ya bu ev, ya ben kararını ver. Ama eğer bu evi seçersen sana neler yapacağımı tahmin bile edemezsin. Onu da bil de!
- Ya saçmalama işten evin yüzünü bile görmem ki, sen komşuların kim biliyor musun? Komşuluk mu kaldı bu devirde, ev istediğimiz gibi tam sorun çıkarma ne olur.
- Ben söyleyeceğimi söyledim. O evi tutmayacaksın. Sen öyle minnacık etekli kızların apartmanlarda yaşa ohh keka ben de ortalarda karıyım diye dolanayım sonra.
- Şu an kamyoncu gibi konuştuğunun farkındasın değil mi?
- O evi tutarsan gerçekten şu an şurada bayılma taklidi yaparım, sinir krizi geçirme taklidi yaparım, hatta uyuşturucu krizi taklidi yaparım, hatta orgazm taklidi. Benim istediğim olacak o evde yaşamayacaksın.
Adam derin bir nefes aldı, 'ben ne yaptım ki sana bana böyle birini yolladın' diye Allah'a isyan edip, evden vazgeçtiğini söyledi.

Valla kusura bakmasın, bizim de üst katta bekar bebikler oturuyordu ve apartman gülünü bile düdüklemişlerdi. Ben kendime bu saatten sonra PuCCa godoş olmuş, rahat olmuş, geniş olmuş dedirtmem!

60 yorum:

plndrkn dedi ki...

bunu gerçekten yapmış olamazsın :( üzüldüm yaw, kaçmış güzelim ev...

Seher dedi ki...

kahkahaa atarak okudum pucca süpersinn,azmin zaferii bu olsa gerek :D

fenerbahcevvv dedi ki...

çok şeker ya:D

Adsız dedi ki...

Delisin sen :)

Adsız dedi ki...

yazıların aralığına bakılırsa hoşgeldin puCCa diyebilirim artık.

Rubi dedi ki...

alemsin Pucca yaa :D
ama aferin kız sana, erkek milletinin yanina dişi sinek bile sokmayacaksin!
hemen kendilerini bi halt zannedip snr da seni bile begenmemeye başliyorlar!

PuCCa dedi ki...

Kitabı yazdığım için buraya da yazamıyordum. Kitap bitti ben döndüm. Ve çooooookkk özlemişim :)))))))))))

Sophie dedi ki...

Biz de seni çok özledik :) ve yazı harika olmuş yine yine yine gülerek okuduk. Sen harikasın :)

ZoeyMixin dedi ki...

Ahh yazıık adama ya :) Yinedee aferim PuCCa onlarda onu hakeder zaten :P ne çelişkili bi yorum oldu ama :) Vee tekrar hoşgeldiiinn çok özlemişizz seniiii :))))

Saglıklımutfak dedi ki...

Ay ne alem hatunsun yaa. Kahkahalarla okudum resmen:) Gönlünüze göre bir ev dilerim ;)

tarih84 dedi ki...

çok fenasın Pucca :) İstanbul'da ev bulmak kolay mı aa:) maceralarının devamını bekleriz.

Peyton Sawyer dedi ki...

İşte bizim Pucca!Çok iyi etmişsin,ağzına sağlık!:)

Hayat_Erkeği dedi ki...

yazılarını özlemiştik, artık kitap yazma hep buraya yaz =)

BEN... dedi ki...

pucca cım sn bitanesin :D

ilkbur dedi ki...

ÖZlettin kendini:))) hoşgeldin.

curiouskitty dedi ki...

Yeayyy! Pucca'cigimiz geri donduuu. :))) Super otesi bir yazi olmus yine, eline saglik. "Ben kendime bu saatten sonra PuCCa godos olmus, rahat olmus, genis olmus dedirtmem!" Pek tatlisin vallahi, Ceri eniste daha ne ister. :))

Arrow Cave dedi ki...

müthiş bir son olmuş final sahnesi seyircilere ters köşeyi yatırdı,başrol oyuncusu rolüyle özdeşlemiş 8.5/10 puan

Unknown dedi ki...

hahahaha geberik şekilde okudum süpersin ! en doğrusunu yapmışın şeker ! bu erkek milletini boşa bırakmaya gelmez ! her daim eyerler sende olacak. bir kere verdinmi yandım keten helva :)

Adsız dedi ki...

O EVİN ADRESİNİ VERİRSEN BEN TUTABİLİRİM :( BENİM DE EVE İHTİYACIM VAR :(

rahat yazar dedi ki...

Hakkaten ev bulmak hele uyanık emlakçılarla muhattap olmak zor sana ve sevgiline kolay gelsin:) İlanlardaki ev fotoğrafları komik dediğin gibi siteye koyuyorlar bari evi temizleyip düzenleyip ilana koysunlar.

cecil dedi ki...

büyük aptallık olmuş,eklemlerin romatizma olunca rutubetli kötü evlerde zaten yanında durmayacaktı ki..

Adsız dedi ki...

bende her okuyucun takipcin gibi sende kendimi buldum ama herşeyimiz aynı ben annede büyüdüm sadece tek fark o yaşanılanlar inan bana aynııııı :/ neyse sözün kısası ilişkilerdede aynıyız çok yeni okumaya başladım seni birilerinden duydum sonra koşa koşa kitabını aldım bayram tatilimi çeşmede geçirmeye gittim ama inan bana kitabını elimden bırakıp denize bile girmeden geldim ankaraya ben sözü uzattım yine galiba :D okudum okudukça lan buda benim gibi demekki normalim lan ben dedim artık sen ne kadar normalsen :) sevgilimle konuşurken daha bi kendime güvenir oldum niyeyse nasıl olsa dengesiz diilim ya hani benim gibi olan başka bayanlarda var ya hani :) çok kendime güvenmişim anlaşılan bıraktı beni keko :D ama pucca nerde yanıldım ben yaaa :/ yine göz yaşı yine hüsran yine ciğerlerim parçalanıo :/ nasıl ayrlığımla seni bağdaştırdım bilmiorum ama yemin ederim aklıma hep senin kitabında yazdığın sözler dnüp duruo gitti ağladım bi kaç msj attım bişeyleri bahane edip cevap gelmedi ben dönecek die bekliorum ama dönmücek dimi sende gidenler gibi :/

frambuaz dedi ki...

afferim pucca bu erkek milletine lafını dinleten bi sen kaldın idolümsünnnn ;)

frambuaz dedi ki...

Kocaman bir afferimde benden :)erkek milletine laf dinleten bi sen kaldın pucca idolümsünn :)

Adsız dedi ki...

Bu kadar kıskançlık da saçma ama ya. Ben senin erkek arkadaşın olsam seni oracıkta terk eder sonra da emlakçıya gider kontrat yapardım.

Adsız dedi ki...

pucca çok insafsızsın :))

Kriptograf dedi ki...

çok acımasızsın gerçekten bu çocuk ne yapmışta seni almış başına. üzüldüm

fatma dedi ki...

muhteşemsin yaa cidden bayılıyorum sana :) kitabınıda okudum bloğuna da sürekli bakıyorum yeni yazılarını görünce sevindirik oluyorum :)

α.к.α.т.я.i.є.ℓ dedi ki...

yaf keşke hep böle kısa aralıklarla yazsan. :D

Nerissaa dedi ki...

mükemmel bir yazı olmuş. Vazgeçilmez kadın olmuşsun bakıyorum. Allah bize de nasip etsin :))

Çilekli dedi ki...

Kitap yazdığın için buraya yazamadığını tahmin etmiştim yazıların sıklaştığını gördüğümde yaşasın kitap bitti diye düşündüm haklı çıktım. Çok sevindim dönmene :)

yedicucesiolmayanpamukprenses dedi ki...

puccito seni yeni keşfettim, blog dünyasına girdim senden ilham alıp:) bu arada senin yazmadığın sürede eskilerini okuma fırsatım oldu, kitabıda en kısa sürede okuycam, sayende bicok konuda kendimi yalnız hissetmiorum, iyki varsın:)okurken bilgisayar karşısında beni sesli güldüren nadir insanlardansın, kalemine sağlık:)

Adsız dedi ki...

İlahi pucca :))) Yaptın yine yapacağını :)

Neyse ki sevgili terk etmemiş, ben sonunda seni değil evi seçtiğini bile düşündüm ki yanıldım :)

ilkbur dedi ki...

bir sürü insan yazıyo ama bence denemeyin Pucca bir numara...ötesi yok millet...Gecem gündüzüm Pucca oldu.Kocam beni boşıyacak valla :D

Adsız dedi ki...

evet yine harikasın PuCCa. kıskançlığın çok yerinde olmuş. belki sen sevgiline güveniyorsun ama kızlara güven olmaz :)

Sayın KARACA dedi ki...

Vallahi iyi etmişsin. Bu işler kıkırdamayla başlar sonra bi fincan şeker, sonra bi paket çay, sonra da birgün çıkıp inmek zor oluyor, Bi çay demlede sende içelim derler manitana. Ammannn allah korusun. Bende arada böyle paranoyaya bağlıyorum ama ummadık kız baş yarabilir. Önlemimizi almamız lazım ;)

zzer dedi ki...

senin tehditlerin canlar,bir başkalar,hahayt,aklımda bulunsun yan cebime atayım :D.

Casp dedi ki...

Ya yazık olmuş güzelim eve.
Hem zaten bi halt yemek istese yer yav merak etme sen. Kaçmış ev yav=). Vallai arkadaşın ne çekdiyini bilirim ben )

Missbone dedi ki...

Sevgilim kıskanç ve paranoyak olduğumu düşünüyor,ona bu yazını okutup 'Bak ne adamlar var,ne kızlar var' diye tepesine binicem :D

Cüzzamlı Melek dedi ki...

iyi yapmışsın şekerim. bu erkek milletini 5 dakka rahat bırakmaya gelmiyo...

Adsız dedi ki...

Oh iyi olmuş. Valla içimin yağları eridi. Sende resmen kendimi görüyorum.

Adsız dedi ki...

:) çok güzel.. keşke bi de sohbet edebilsek senle :) yeni güzin ablamız olurdun :P gel bi kadeh bişey içelim :) ben ısmarlıyorum :)

Dipteyim sondayim dedi ki...

Merhaba Pucca yine dokturmussun cok guzel yazi olmis : ). Ben de gelip biraz kafa dagitayim dedim bugun 10 yillik sevgilim tarafindan terkedilmis bulunuyorum da sebep suymus: anlasamiyormusuz. Sorum su olacak : bir insana 10 yil mi lazim baska bir insanla anlasamadigini anlamak için? Yoksa bahane uretip benimle anlasamadigini uzun bacakli bir surtukle fingirdesirken anlamis olabilir mi acaba... :-D

Femme Fatale dedi ki...

umarım hayal ürünüdür bu yazdıkların. aslında o kızlar hiç yokmuslardır ya da cırkınmiştirler ve bu diyaloglar hiç geçmemiştir. zira erkek bu şekilde elde tutulabilir mi emin değilim. umarım sevgilini cok iyi tanıyorsundur ona uygun davranıp bu tepkiyi vermişsindir. eğer öyle değilse kafasına koskocaman bir soru işareti ekledin demektir. her neyse puccacım seni seviyoruz ama geceleri bizi yatağına alıp uyuyamamzsın. elindekini kaçırma lütfen. bir dost

SerenAltay dedi ki...

Ekmek sıcak olsun PuCCa abla. Yoksa yenmiyor vallahi :D

Yine süpersin PuCCa abla. Ama herkese de güven olmaz be canımm :D

Adsız dedi ki...

www.mertingezegeni.blogpsot.com

Unknown dedi ki...

İlerde demişşş umarım bu sefer mutlu olursun Pucca :)Baştan sertliğini koycaksın iyi yapmışsın yoksa sonra iyiden iyiye rahatlayıp hiç olmiycak şeyleri gayet normalmiş gibi onay vermeni beklemeye başlar.

sibel dedi ki...

pucca ben erkek arkadaşlarımda ayrılınca delircekmiş gibi cıldırıcakmış gibi oluyorum,sanki dünya ondan başka yok,bunun sebebi sanırım alışkanlık herşeyden geçiyorum ama alışkanlığım beni öldürüyor geçemiyorum zorlanıyorum hadi bi akıl ver bana...

Adsız dedi ki...

bu yazdıkların gerçekten oluo mu yoksa bi tarafından mı sallıon?? bi insanın hayatında da böle her gün her gün anlatılcak bişi olmaz ki canım. yoksa ben mi çok düz adamım anlamadım ki.. ha sallıosan da sallıom deme yıkılırım lan..

Melike dedi ki...

hahayyy afferim sana erkek milleti yavrucum bu güven olmaz. İki güzel hatun görseler hemen akıllarında canlanıyor uuu kremşantiler vs. Gerçi ben hiç aramıyorum bile benimkini. Rahatsız etmek istemiyorum öyle. Bizimki zaten başka türlü bebişim

Adsız dedi ki...

Yok yok, bir insan bu kadar özgüvensiz olamaz :) Yarın öbür gün oturduğu apartmana 2-3 tane kız taşınsa adama evi mi taşıtacaksın?
Ben olsam çoktan kontratı imzalamış evi taşıyor olurdum.

Zero dedi ki...

oha çok fenasın!!! pucca bu biraz çocukluk olmuş .. erkeği bu denli gereksiz sıkarsan evlencek adamıda bulamazssın , çocuk yapacak adamıda..itin tasmasını azıcık gevşetki boğulmasın.

şimalyıldızı dedi ki...

ciddi ciddi yaptın yani adamda senin dediğini dinledi alnından öpüyorum Pucca önünde saygıyla eğiliyorum

Adsız dedi ki...

Rahatsızsın PuCCa... Bu herif de bunalıp gidecek bak yazıyorum buraya.

Adsız dedi ki...

çok haklısın.

Adsız dedi ki...

delisin valla cok güldüm :)

Adsız dedi ki...

sen ne basit,ne varoş,ne zavallı bi insansın ya..insancıkların şu anlattığın yalanlarının bir cümlesine bile inanabildiğine inanamıyorum.Bi kere şu 'manita' olayı.olmayan hayali sevgiline ne kadar değer verdiğinin göstergesi.ağzında am,göt,sik nasıl bi kadınsın sen ya.avrupalı insancıklara özenen zavallının birisin.aklın sıra oooh yeah fuck you baby falanmı takılıyorsun.sana bi blog göstereyimde kadın nasıl olunur nasıl yazı yazılır gör.kadınlıktan nasibini almamış zavallı şey.bu arada senle nasıl sevişilir bilmem kadınsı eyin varsa 'bir doz minik güzel şey'

Adsız dedi ki...

rekabet dünyası işte :P

Adsız dedi ki...

helal olsu be ! ben olsam bende aynisini derdim. :)süper anlatmissin

kite dedi ki...

mükemmel