28.08.2008

Meslek seçimi

Bu sene bir daha össye girip hukuk okuyacağım...
bir arkadaşım var kızla aynı yaştayız ama o avukat, ve 15 kilo.. nerde murat boz gibi bebeler var kız onları buluyor... bide benim mesleğe bak pehhh.... ünide okurken zaten belliydi çok boktan bişeyi seçtiğim.. havalı meslek falan ya, sandım sınıfımdakiler birer robbie williams, anamm bi girdim sınıfa eciş bücüş böyle ezik büzük tipler bizim sınıfta.. sanırsın ki ormancılık fakültesi.. sınıfın en yakışıklı çocuğuyla çıktım o da tek kaş, şaşı ve göbekliydi artık diğerlerini siz düşünün...
"sen mezun olunca napcan artiz mi olcan.." bölümümle ilgili tek bilinen bu.. içinde televizyonculuk geçiyo ya.. sanıyolarki mezun olanı alıp haber spikeri yapıyolar!! okurken radyonun birinde djlik yapıyodum.. günde 4 saat na buraya yazdığım gibi hayatımı radyodan anlatıyodum.. sevgilimin eski sevgilisinin şehre geldiğini, evden kovulduğumu, dolmuşta fordçu kurbanı olduğumu, çizmelerime verdiğim parayı, regli günlerimi bile anlatıyodum... tabii beni dinleyen sadece 1 milyoncu japon pazarına gidip gelenlerdi.. orda bizim radyo çalıyodu hep, sınıftakiler bile pucca seni dinledim bugün alışveriş yaparken diyolardı... sevgilim denen hırbo bile dinlemiyodu... djlik diye bir kariyer olmadığı için ayrıldım sonra ordan...
sonra gerçek iş hayatına atıldım... dedim ben şansızım sektördekiler eminim Robbie Williams gibi olacak.. yanıldım... sınıfımdakilerin bin beterleri iş arkadaşım oldu.. üstelik çirkin abaza oldukları halde günde 25 kız götürüyolarmış gibi burunları havada...
- aaa sen o kanalda mı çalışıyosun, haberleri mi sunuyosun
- hayır kamera arkası benim
- hıııımmm, neyse ya üzülme kamera önüne alırlar bi gün seni..
kamera arkası diyince nasıl bir tiksinç ifadeyle suratlarıma bakıyolarsa.. sanki orospuluk yapıyorum diyorum.. tabii televizyon demek haber spikeri demek ya.. kamera önü maceramda oldu ama olduğu gibi kaldı öyle.. ama hayatımda sadece çalıştığım bir kanaldan utanmıştım... porno bi kanalda çalışsam inanın daha az utanırdım.. bir dönem flash tv de çalışıyodum..
- flashta mı çalışıyosun acı umutta mı yoksa ahaha
- yok haber dairesinde program ama yine
- abi acı umut nasıl birşey öyle yaa ahahah eşşeği sikiyorum karımı sikemiyorum diye bişey çıkarttılar geçen gün
- bilmiyorum izlemiyorum
- ahahaha adamı görüyo musun sen ben fanıyım ya onun, bide sizin gerçek kesit var ahahahah
- haber benimki habeeerr HABER
- ahaha sizin haberlerde çok iyi yaa oklu moklu, izleyen var mı ya sizi hiç? kaldırsınlar ya o kanalı bombalasınlar falan, sizin sunucu papayı müslüman edecekti dimi ahahaha...
- o oklar götüne girsin senin... papa da...
Sonra evime döndüm, burda yerel bi kanalda başladım..
- biraz daha çabalarsan daha iyi bir kanala geçersin belki.. bunu söyleyen kişi köfteci bu arada.. ona göre bile yerek kanalda çalışmak en aşağının aşağısı...
- yaa habire milletin özel hayatına burnunuzu sokuyosunuz çok iğrenç yanii.. o insanların yakasını bırakın yaaa
- ben magazin servisinde değilim, haberdeyim
- aaa bişey dicem o zaman, şimdi ben sana haber bulsam kaça satarım
- beş kuruş para vermezler
- bizim yazlığın yanında bergüzar korel oturuyo bu yaz kesin tanlaa gelecekler onla fotolarnı satsam ya sizin kanala hem isminiz duyulur dimi..
- magazin servisiyle konuş ben muratla tanıştirim seni
- yaa magazide çıkmasın ana haberde çıksın.. benimde isimim yazsın ama
bu tipleri emmek gömmek sokmak çıkarmak istiyorum... haber demek magazin demek magazin iğrenç demek... bide şu tipler var...
- türkiyede televizyon ahlaksızlık demek, her kanal çıplak kadınlarla dolu kasap gibi.. ben sevmiyorum televizyon izlemeyi..
- ben politika programı yapıyorum
- türkiye de politika ahlaksızlık demek, sürekli bizi sömürüyorlar, ben sevmiyorum politikayı...
bu tiplere uyuz oluyorum.. ve her gördüğüm 10 kişiden 2 si bu tiplerden... televizyon lafını duyunca hemen aşağılamaya geçiyolar.. televizyondan bişey öğrenmeye çalışan zihniyeti zaten anlamam ki.. abi o kutudan ne diye bana bilgi ver diye o kadar zorlatırsın ki.. bence televizyon eğlence demek.. adı üstünde aptal kutusu.. gece dışarı çıkmak gibi.. ben hiç bir clupte djden bana hayatın anlamını öğret, bize bilgi ver diye diretmiyorum.. tv yide öyle görün... ıkınmayın ondan bilgi almak için.. izleyin unutun bitirin..
sonra kariyerim gazetede devam etti.. gazetecilerin çirkin ucube gibi yaratıklar olduğunu biliyodum zaten.. çok şaşırmadım işe başlayınca.. ama tvdekilerden çok daha ukalalar.. ikiye bölünmüşler alaylılar ve okullular diye.. alaylılar bilgisyar kullanmayı bile bilmiyolar... ama alaylılar işte..
- gazetenin ismini hiç duymadım, ne iş yapıyosun orda köşe yazarı mısın
- editörüm
- ohhaa avrupa yakasındaki fatoş gibi yanii..
hııı fatoş gibi ne demezsinn... ben sıkıldım bu meslekten.. iş yapmaktan sıkılmadım da artık televizyoncuyum yada gazteciyim demek istemiyorum.. daha havalı bişeyler demeliyim..
merhaba ben avukat PuCCa, selam ben doktor PuCCa, hoşgeldiniz ben uzman piskolog PuCCa... bunlar gibi çok para kazandıran, kazandırdığı kadar havası binbeşyüz olan işler istiyorum..
hem ben bu işteyken çocukta yapamam.. bazen eve 11 de geliyorum.. seçimlerde, otlarda boklarda kanalda yatıyorum.. tren kazası gibi durumlarda uykumdan uyandırılıp çapaklı gözlerle oraya gidiyorum.. hem annen ne iş yapıyo dediklerinde avukatlık kulağa daha hoş geliyor..

34 yorum:

øττøṃαṉṡ dedi ki...

akıl verecek diilim ama doktor pucca ne kadar kulağa hoş gelsede tavsiye etmem hem öle görüldüğü gibi değil işin içinde girince anlıyo insan. para kazanmak kolay deil tabi şerefsiz poliklinik doktoru olursan o zaman para gani gani . hukukta zor bi kıs arkım vardı ben 6 yıl süründüysem oda 4 yıl süründü sora çıkıncada bitmio dert yok stajyer avukatlık yok hakimlik sınavları sınavda sınav.. ben tusa calısıorum hala sıkılmadım meslekten ama sınavlardan bıktım yeter.

MM. dedi ki...

bense avukat stajeriyim ve 4 sene okurken hep keşke basın yayın seçseydim demişimdir:)

http dedi ki...

evet hepimizde olası bir durum bu...hep başka mesleklere özenip duruyoruz ama sonu yok sanırsam...yukarıdaki örneklerde bunu desteler nitelikte...demek ki neymiş, ya sevdiğimiz mesleği yapacağız ya da yaptığımız mesleği seveceğiz, ötesi yok...

bir de,

"-annen ne iş yapıyor?"
"-doktor..."

diyaloğunu anneler pek duymaz...annelerden uzak ortamlarda konuşulur bu mevzular :)

p.s: basın-yayın kulağa çok hoş geliyor... :))

Adsız dedi ki...

Davulun sesi uzaktan mı hoş gelio bilmem ama bence basın yayın çok zevkli,hem o kadar güzel yazıosun olayları o kadar güzel ele alıosun ki eminim işinde de başarılısındır,başkalarını çok takma düşün gene basın yayın gene insanların az çok aşina olduğu bişey,ben amerikan kültürü ve edebiyatı bitirdim ve her allahın günü 4 yıl size mcdonalds ve coca cola mı öğrettiler hehehehe sorularından bezdim,kötünün kötüsü var şükret ;)))

PuCCa dedi ki...

ahaha babegazella yorumunun sonunu okumadan aynı şeyi sormayı kafamdan geçirdim :PpP
işimi seviyorum ama hani avukat pucca çok asortik duruyo ya...

Adsız dedi ki...

ben de hep kenan dogulu'nun arkasındaki danscı kızlardan olmaktan sıkıldım. sanıyolar ki kenan her gece birimizi zikiyo töbe töööbeee..hofffffffffffffff noolcak böyle

øττøṃαṉṡ dedi ki...

İSİMSİZ iyiydi :P yarıldım valla, ben hiç öle sanmıorum merak etme sen :P ama kenanda affetmez benim bildiğim bu bi ikilemmidir :P

Adsız dedi ki...

ahahahaha yok biz de öyle sanıyoduk ama adam düpedüz efendi yaw

PuCCa dedi ki...

ahaha uzun zamandır hiçbşeye bu kadar gülmedim heralde:))))

Adsız dedi ki...

ahahaha sessiz sessiz okuyodum bi suredir ne guzel...nerden cıktı bu meslek olayı bilmem bir anda gaza geldim. bu kenan mevzuunu derhal kapatıyorum :))) sevgiler puccacıım

Adsız dedi ki...

ben gazetecilik okumak icin ölüyodum. annem vazgeciyim diye beni atv ye ve sabah a goturup ordakilerle konusturmustu. hepsi de nefret ediyodu isinden ya da annem ayarlamisti hepsini bilmiyorum ama öyle bi tiksintiyle anlattılar ki işi, ben fen okudum sayelerinde. çok bi halta yaradı! peehh!

Kriptograf dedi ki...

Harbiden üniversite internet sayfalarına bakıyorum şu aralar bölümlerden çıkanlar nerelerde iş bulabilirler diye hep yazılıyor yok işte şu şirkette şu şu şu işleri yapabiiyorlar. Be anasını sattığımının o adam o şirkete girdimi çıkmıyor ki emekli olana kadar e sen her sene 90 mezun veriyorsun nereye sokacan o kadar adamı.

Sonra astronomlar tekstil fabrikalarında depo müdürü, orman mühendisleri tabut firmalarında exper olarak çalışıyor.

Şimdi astronomi ve uzay bilimleri okuma planlarım var ama çıkan adamların ne mesleklerde çalıştıklarını gördükçe vaz geçiyorum gibi.
Var mı aranızda çevre mühendisi olan?

Küresel ısınma,alternatif enerji,atık su temizleme falan geleceğin mesleği diyorlar ne diyorsunuz :)

Kriptograf dedi ki...

öneri niteliğindeki bu etiketler süper bence :)

hiç kimse hakkında her bi şey dedi ki...

hoooyy Pucca
boşversene..
ben doktorum da noluyor! bak 6 sene okudum, resmen süründüm, şimdi de TUS belasıyla uğraşıyorum! eylülde sınava girip ekim gibi hooooop doğuya zorunlu hizmete gideceğim. üstelik hemşiresi, personeli hatta hiç bir tıbbi techizatı olmayan bir köy sağlık ocağına gideceğim muhtemelen! avukatları da biliyorum, onlarınki de gayet zor.. bence sinema-tv gayet karizmatik ve hoş ;) üstelik eğlenceli de(gerçi belki dışardan olduğumuz için bize öyle geliyordur) yine de salla sen tekrar ÖSSyi falan..çekilmez o üniversite işkencesi ben sana söliiimm;)

öperim!

Adsız dedi ki...

pucca bence en iyisi mimar/iç mimar olmak, hem bi nevi sanat, yaratıcılık vs hem de havalı bak "merhaba ben iç mimar pucca".. zengin (ve tabi ki bekar) erkeklerin evini dizayn edebilirsin ordan sana çok ekmek çıkar.. uluslararası okuma sakın bankacı oluyosun!!

Adsız dedi ki...

doktor pucca
avukat pucca karizma duruyor fakat gerçek isimle bunlar tutacak mı? Pucca ile ses benzerliği olan bir isme sahip olmanız gerekmez mi pucca hanım?

Adsız dedi ki...

mimarlık süper bi meslek ammaaaaaa şöyle ki kendi işini kurana kadar ki zor bir şey başkalarının daha doğrusu başka mimarların egolarına kurban gidiyorsun..
ama hoştur güzeldir severim o ayrı...
ama ya insan oğluyuz işte bulduğumuzla yetinmiyoruz her meslegin var gıcıklığı yaşayan bilir yaşamayana da cazip gelir :)

Mehmet Hayri Zan dedi ki...

pucca, mesleği falan boşver de, murat boz sana kurban olsun ya!!

Adsız dedi ki...

ingizliz dili edebiyatı okuyorum yediğim azarın haddi hesabı yok allah seni inandırsın PuCCa :) kendi diline noldu da gidip elin ecnebisinin dilini okuyosun diyen mi dersin siz ingilizce öyretmenimi olcaksınız şimdi abla diyen mi dersin ne ararsan var. memnunmuyum hayır daha şimdiden kendimi başka bi dala adadım :) zaten kaç kişi bayıla bayıla gidiyo işine şu memlekette merak ediyorum.

Adsız dedi ki...

pucca;bence doktorluk mühendislik gibi yüksek puanlı ve hayatını okumakla gerçireceğin meslekler yerine,sevdiğin bir mesleği en iyi okullarda(odtü,boğaziçi...vs...vs)okumak çok daha önemli. ben çevremde bu tür okullarda okuyanlara çok daha iyi olanaklar sağlandığına bilhassa şahid oldum.en zevklisi de sanata meyilin varsa sanatçı olmak.hem karizmatik hem eğlenceli.:))herkesin hayatı kendine sıkıcı başkasına hoş gelir:))

Adsız dedi ki...

onu geççen onbire bakçan pucca.evlen ev hanımı ol..ama bunun için zengin biriin bulman gerekiyor hayattaki tek derdin altın günün olsun..

ne ben olabildim ne de başkası dedi ki...

hehehheh
bence de zoitsa çok haklı, avukat olup napcan, başlarda birinin yanında eşşek gibi çalışacan, yok mahkeme kalemlerinde bekle yok duruşma bekle, yok hakimin keyfini bekle, bekle anam bekle... beş altı yıl sonra para kazanmaya başladın diyelim avukatlıktan bu bekleme durumu değişecek mi sanıosun, avukatlığın yüzde 95'i beklemek puccacım beklemekten sıkılmam diosan buyur valla:)
aman bana kalsa ben küçük sevimli bi kitapçı dükkanı istiorum, bahçesinde begonvil yetişen ve bi dolu kedinin fink attığı...:):)

Adsız dedi ki...

ben de tutmayayım kendimi bari. uzman psikolog mel im ben:)isim itibariyle havalı, ama aynen yukarıdakiler gibi bii sürü sorunluuu. o çok çok para kazanan meslektaşlara bakıp karar verme pucca, sen ben o kadar içi boşaltılmış şovları uzun süreler yapamayız gibi. eğitimini, mesleğini falan ön plana çıkarırsan işte öyle böyle kazanıyosunn:)tabi bi de bunun sokağı var. ne iş yapıyorsuna mümkünse öğretmen veya ne bilim sekreter diye cevap vermeye başlıyosun. yoksa 'aa benim tam ihtiyacım vardı, benim kardeşimin şöyle bi sorunu var, ahmet enişteee baksana doktorun gelmiş huaaha'geyikleriyle bi ömür...ama senden akademisyen olabilir, hafif sıyırmış ve farklı pencere açmaya eğilimli uzman psi puccaa

Adsız dedi ki...

Sanırım rts okuyup da pişman olmayan az sayıda kişi var.

Ya bilmiyorum sizin okulun sistemi neydi ama ilk yıldan sonra bizde devam durumu olmuyordu, okula sınav zamanı gideceksin var ya müthiş yakışıklı tipler dolanır ortalıkta

Ya bu okul uzatanlar hele, şüphe etmeye başlamıştım bizim bölüm başkanı da bayan, acaba bunları gözüm gönlüm açılsın deyip özellikle mi bıraktırıyor diye

Ulusal kanalların birinde sekreter olarak başlayıp yönetmen olmuş bi kadınla tanışmıştım, çalıştığım yerel kanalda da sekreter baktım akşam haberlerini sunuyor. Aha dedim var bunda bi iş en iyisi sekreter olayım. İstifa edince iş bulamamkla ilgisi yok tabi maksat işe ilk adımdan başlamak :P

Yanarım da öküz ölüsü gibi kamerayı bi ümitle taşıyıp durduğum günlere yanarım. Hamal demiyorsun da kameraman diyorsun, sırf bu güzel havalar mahvetti bizi.

gerbera_ferezya@hotmail.com dedi ki...

Daha vahim mesleklerde var.
Şİmdi bizim bir arkadaş gıda mühendisi ve yemek firmasında çalışıyor.Yemek firması bir takım şirketlere özel günlerde de mangal yapıyormuş.
Bizim arkadaşta mangal yanarken başlamış yellemeye.Yardım ediyor.Neyse herşey bitince oturmuşlar yemek yiyorlar,sormuş biri siz ne okudunuz diye.Bizimkide Gıda mühendisiyim deyince başlamışlar hep bir ağızdan vah vah ,eğitim durumumuz ne kadar kötü,gençlerin düştüğü hale bak diye.
Bizim arkadaş gayet soğukkanlı,çok pardon siz ne kadar maaş alıyorsunuz diye sormuş,kadın orda sekreter 850 diye cevap vermiş,Bizim gıda mühendisi wah wah ,koskoca sekretersiniz,alt tarafı mangal yelliyorum ama sizin 4 katınız kadar para kazanıyorum demezmi...Kıssadan hisse ,Kaç para alıyorsunuz ???
EGZOTİCA

Adsız dedi ki...

evet sana uygun bi meslek iyi yalan söyleyebiliyorsun ayrıca senin tek kaş kel göbekli dediğin insanıda tanıyorum bahsettiğinle hiç alakası yok.ayrıca milleti götürüyor gibi bahsedende sensin.neyse sen meleksin diğer herkes kelek haklısın cicim.

PuCCa dedi ki...

nerden tanıyosun ki benim göbekli eski sevgilimi huh! onu tanıyosan sende bizim sınıftaydın o zaman...

deryik dedi ki...

tanıdığımız bi kadın kameraman var, çocuğu gururla "annem kameramaaan" diyo. gerçi kızılayda üst geçitte çekim yaparken taşlamışlar filan, biraz riskli.

LoLa dedi ki...

selam,
bende sinema-tv okudum bayıla bayıla hemde, mezun olmana yakın zaten başlıyo sancılar iş konusunda.
yaşlı bi komşumuz sorduğunda ne okuyorsun die sinema-tv dediğimde bana şu cevabı verdi kadın:
-olsun beee !!!
:))
kadın haklı çıktı ...

Adsız dedi ki...

uxzhfushdfuhsdfg
4 yukarıdaki yoruma bittim ya ..
sanırım tek kaş göbekli arkadaş yakalamış seni :D nasıl bozulmuş çocuk ya :D sdufgusdfg

Adsız dedi ki...

tek kaş göbekli arkadaş olsaydım sanırım buraya bunu yazacagıma puccanın tlf una gerekli cvb ı yazardım erkek adam bu lafa bu kadar basit bakmaz ama neyse ben sadece tanıyan biriyim cicim..ama gerçi tek kaş arkadaş anlatılana göre geniş mideli bi arkadaş-pucca nın tanımıyla-ama eminim bir sonraki yazıda onu düşünüp seviştiğini duysa kıçı tavan yapardı hatta yapmıştırda.aman bana neyse sadece ben onun tipinin öle olmadığını biliyorum.

PuCCa dedi ki...

ahahaha nerden biliyosun tek kaş göbekli şaşı sevgilimi düşünüp diğeriyle yattığımı.. başka sevgililerim de oldu benim.. sence şaşı bir çocuğun seksi olma potansiyeli ne kadar olabilir ki?
haa sen seksi buluyosundur o senin tercihindir.. al bebişim senin olsun tepe tepe kullan.. şerefsizdir köpektir ama temiz çocuktur.. benden sana tavsiye hatta, mağaza camından beğendiğin şeyi dudağını bükerek ona göster.. 5 kuruş parası olmasa bile gidip alıyor.. dudağını büktüğün anda ona herşeyi yaptırabilirsin.. ama sakın ağlama bu ters tepiyo...geceleri dişlerini gıcırdatmaya başlarsa bi kere dürttüğünde kesiyor... ona hediye olarak fenerbahçeli bişeyler alırsan çocuk gibi seviniyor, kızgınken sakın üstüne gitme, sen ne dersen de duymuyor piskopata bağlıyor.. sessiz sessiz dinle hatta aklın varsa tüy ordan.. yalnızken siniri en fazla 7 dk sürüyor sonra yaptığı şeylerden pişman oluyor, bi parça paranoya ızcık dayanacaksın buna..

Adsız dedi ki...

masum gibi takılırken de şımarık biriyken de güzellik ve para takıntın varmış. ilginç.

eloise dedi ki...

benim de hayatım gazeteci olmak isteyerek, daha sonraları ise üniversitenin ilk yıllarında gazete stajları yapıp okuduğum bölümden nefret ederek geçti...şimdi son sınıfta gerçeklere biraz daha gözümü açtım...hani şey gibi gazetecilik oynaştığım taş gibi ama parasız pulsuz sorumsuz bi adam, mesleğim ise tipi çok iyi olmasa da bana aşık paralı bi adam gibi sanırım...en azından benim için öyle...=) hah bu arada evet hukuk okuyorum. =)