19.01.2009

Saçlarımı boyatırım, rüzgarlara bırakırım, ben sevmeye yakışırım tırıtırıtırı

Hayatımda sanırım 4 buçuk kere intihar ettim...
Birincisinde lisede okuldan atıldığımı öğrendiğimde olmuştu... o çok pis bir olay.. hatırlamak istemeyeceğim anlardan bir tanesi.. Okuldan atıldığım yetmiyor, herkes arkamdan küfür ediyordu, kendi başımla beraber bi 10 kişiyi falanda yakmıştım.. Üstelik siyasi suç damgasını yedim.. okulda yurtta bile kalamıyordum bu yüzden.. Devlet memuru bile olamıyorum sanırım hala o yediğim bok yüzünden.. Siyasi suçta cidden siyasi olsa.. Tamamen benim beyinsizliğimin sonucu 3 gün makara kukara yapalım diye insanların başlarını belaya sokmuştum.. Az kalsın biri ölüyordu, eğlenip gülecem ders boş geçecek diye.. off yaa yazcam zaten bunu da sonra.. Dedim tamam babam beni nasılsa yaşatmaz, babam yaşatsa o çocukların aileleri yaşatmaz diye ben öleyim dedim.. evdeki hapları içmiştim.. sonra pişman oldum üstüne bi sürü şekerli su içtim.. bişi olmadı.. Sonra zaten unutuldu gitti.. Hatta diğer gittiğim okulda inanılmaz süksem oldu.. Bu olay benim için bir avantaj oldu ki sorma.. anam iyiki ölmemişim dedim...
....
İkincisinde ise bu hapları içtikten 2-3 hafta sonra, bi arkadaşımla beraber ölüm nasıl bişey diye merak ediyoduk.. Dedim "ben denedim geçen haftalarda, ışık mışık gördüm öle.. ondan beri hergün rüyalar görüyorum 'gel banaaa gel banaa' diye dedem beni yanına çağrıyor.." Niyeyse kıza böyle yalanlar attım.. O zamanlar çok modaydı ama.. herkesin böyle mistik bir hikayesi vardı.. O kızın bana anlattıklarını hala düşünemem yusuf yusuf atıyorum çünkü.. Ne demişti ya.. Haa bigün yolda gidiyomuş buna taşlar atılmış, ama canı acımıyomuş, bi bakmış cinler buna hayali bişiler atıyolarmış meğer.. evdeyken biri kulağına sürekli çığlık atıyormuş falanda filanda.. Bu hikayeleri anlatınca bana, benim neyim eksik lan senden! bende gotiğim, bende mistiğim, bende peygamber torunuyum diye ölüm beni çağrıyor ayağına girmiştim..
Sonra bu biranda heycanlandı falan.. Beni de gaza getirdi.. ki çabucak gaza gelirim... Dedik boş beleş hayat yaşıyoruz.. düşünsene doktor olsak bile, bok gibi paramız olsada ölümden kaçınılmayacak.. Hiçbirşey için çaba sarfetmeye değmez.. insanlık için bir iyilik yapalım dedik ölüm anlarımızı yazalım, bunu kitap haline çevirirler.. bizde gogol gibi bişi olabiliriz ilerde.. hem yaşam çok bok falan.. aldık evden hapları çıktık apartmanın damına, bu kız bide ot falanda içiyodu, 9-10 tane novaljin içtik.. "ulan dedim, hadi onun kafa dumanlı salak sen napıyon burda" kalktım gittim... kustum çıkardım içtiklerimi.... onunda annesine söledim kızın damda salak salak iş yapıyo diye, onu da kurtardılar.. kız bi daha benle konuşmadı ama bilmiyo bana borçlu hayatını...
.....
Üçüncüsünde ise, hani o uğruna üniversiteye gitmediğim çocuk vardı, işte o kankamla yatınca yapmıştım.. Ama onda cidden ölmek istemiştim yani.. Yaşayamam zannediyordum, bu acı bitmez tükenmez sanıyodum.. heyy gidi heyy.. şimdi çocuğun koluna sümüğümü sürmez haldeyim.. Çok acı çekmiştim ama onda varya, nefes alamıyordum sanki aklıma geldikçe çocuk daralıyordum.. Ne aşktı be benim ona hissettiğim.. Ne kadar ufakmışız diyorum şimdi, İzmirdeyken karşılaşıyorduk ara sıra.. görünce yüreğim bile oynamıyor ama insan bi gülümsüyor yinede yaşadıkları için..
buçuğum ise şurda yazmıştım ya o işte..
.....
dördüncüsü de üniversitede çok aşığım ben böle.. şimdi nişanlandı ya puşt ona işte.. biz gene kavga etmişiz.. kavga nedeni de büyük ihtimal ya dar bady giymişimdir, yada hadi gezelim biraz demişimdir.. onun evinde yaşıyo gibi bişeyim, kendi evime gittim bi ton ilaç içtim zanax falan ne bulduysam hakgetire.. ama bir ton.. geri döndüm ona.. yattım yatağa.. böyle sabah kalktığında öldüğümü görsünde bi daha bu anı unutamasın.. hayatı boyunca pişmanlıktan yaşayamasın... Niyeyse öyle manyak piskopatça bir his içerisine girdim.. Ölüm haberim onu yıksın dağıtsın parçalasın falan istiyorum..
Düşündüğüm şeye bak, sabah kalkacak çocuk beni görecek buz gibi mosmor.. hayatı boyunca travma yaşayacak.. Bende öbür dünyadan ehehehe dangozzz dangozz diye eğlencem..
Ama nasıl acı çekmesini istiyorum anlatamam.. yaşamımda çektiremediğim acıları, ölümümde çeker inşşallah diyorum öyle yattım.. bir saat falan geçti.. beni sardı bi korku, yusuf yusuf atıyorum... Tabutumu falan düşünüyorum ağlıyorum öyle.. Ulan diyorum babam dicekti, elin herifinin yatağında ölmüş, kimbilir ne bok yiyiodu dicekler.. halalarım hele offff..
ağlayacaklarını düşünüp kendim ağlıyorum.. Dayanamadım kendi ölümümün acısına kalktıp gittim kusmaya başladım... gidip gelip kusuyorum... Ağzım nasıl kuru ve ben nasıl bitkinim.. ellerimin titrediğini falan görüyorum...
çocuğu uyandırdım dedim ben intihar ettim.. hiiiç sikine sallamadı.. gittim yoğurt yedim, şekerli su içtim yattım gene.. sonra bi ara elini ağzıma koydu nefes alıp almadığıma bakıyo.. ayy dedim yavrum beni seviyoo.. adama intihar ettim demişim döndü kıçını uyudu.. Sonrada yaşıyomuyum diye bide kontrol etmesinden.. beni seviyooo diye seviniyorum.. çok salağım varya.. ama işte gençlik şeysi diyelim.. Ve allah beni seviyo sanırım bi türlü yanına almıyo.. yada buraya gelip bide burada başımı ağrıtmasın sürünsün mal işte orda diye beni öldürmüyor...
....
PS: Başlıkla ilgili olarak saçlarımı sonunda boyattım.. Bakır istedim ama kızardı baya.. ve ucları koyu kaldı.. Sanırım birazda dötüme benzedim... İstediğim tonla alakası yok ama eğer boyatmasaydım kafayı yiyebilirdim.. Ama şimdi siyah saça özeniyorum.. Bu nebiçim iş ya, daha iki gün önce bakır diye götümü yırtıyodum, şimdi hemen bütün hevesim kaçtı..

44 yorum:

osuruktanteyyare dedi ki...

oha resimdeki tam istediim renk haa
ama bende başka renk yapınca siyahı özlüyorum sen gibi

Sena dedi ki...

hha ben de zanax la intiha etmiştim maaşıma zam yapmadılar diye,ahahahah çok salağım galiba

babegazelle dedi ki...

ben şu anarşiklik hikayesini merak ettim yaw şimdi onu annat puccaaaaaa :)))

tinimini hanım dedi ki...

Sen gerçekten ölmek istememişsin Pucca,ama iyide yapmışsın boşver.Kimse için değmez.Birde merak ediyorum,hiç senin için intihar eden oldumu ?

Adsız dedi ki...

My little Suicide Girl...

BlahBlah dedi ki...

gençlik diyelim...

ne ben olabildim ne de başkası dedi ki...

kumral-bakır şiddetle tavsiye ederim. bugün adliyede fotokopi çeken kadın saçımdan girdi erkek olsaydım seni kaçırmazdımdan çıktı. eheheuehueuh

Amélie Poulain dedi ki...

Ben bu kadar olay yaratan siyasi suçunu çok merak ediyorum. =D Lise anılarını anlatırken de daha sonra anlatırım demiştin, kaldı yine bak öyle.

siminya dedi ki...

hahay ne kadar intihar edersen et benim rekorumu kıramazsın yavrum :) Kimse kıramaz eben bile kıramaz, kıranı yakarım hem zaten :)

Siyah saç iyidir ben siyah saçlıyım valla bayılıyorum hatta dahada siyaha boyatacağım sipsiyah olacak

bi dost dedi ki...

kaç seferdir sallıyosun şu siyasi suçunu yalnız, olmuyo böyle.. hep diyon anlatıcam anlatıcam..

burdan pucca takipçilerine sesleniyorum! bidahaki yazısında anlatmazsa okumayalım arkadaş! biz yoksak o bir hiç :Pp

ahaha sapıttım kaptırdım kendimi süperim :D

oksan dedi ki...

Siktir kızım,sabah da gördüm şahane.Sakın siyah yapma dalarım.

Curly dedi ki...

Bol ekşınlı bi gençlik geçirmişsin ben asın ne zaman durulacaksın onu merak ediyorum..

mirel metyu dedi ki...

mal :D
saçlar da iyidir iyiii, gelince beni de götür o kooföre, değişik planlarım var! bu arada h. sonu süprüzzz diyebilirim ama belki!!!

rahat yazar dedi ki...

pucca zaten şansa yaşıyorsun:) ama iyiki yaşıyorsun yoksa blog okumazdım doğru düzgün:)

Adsız dedi ki...

ya sen o tırnaklarla nasıl burnunu karıştırıyon nasıl yazı yazıyon hı? ellerin methettiğin kadar güzelmiş hakkaten

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

merak ettim merak ettim renginii!! bi de bizden intihar eden kız olmaz pucca. en azından benden olmaz. ben "öldüğümde arkamdan kim ne diyecek" diye merak ede ede ölemem bile. ölsem de geri gelirim filan o derece.

PuCCa dedi ki...

yazayımda olayı sonra burda ağzıma sıçın püüü pislik karaktersiz diyin bana dimi :PpP
yazarsam iyice light hala getiririm valla..

benim istediğim renk resimdeki gibiydi ama alakası olmayan bi bakır oldu..

larry dedi ki...

@PuCCa
"Rutiluphilia" imiş benim olayın adı.
@5posta
"Puka" ismini kullanmış Suicide Girl'de ama siyah saçlıykene çektirmiş fotoları

S dedi ki...

tam tersiz. ben bakirken sen siyah sacliydin. simdi ben siyaha boyadim saclarimi sen bakira :)

Sagır Kedi dedi ki...

Bozuk olan moralimi düzelttin be Pucca:)))Başından çok kötü ve acı verici olaylar geçtiği halde o kadar komik anlatıyorsun ki:)))Bende intihar etcektim ortaokuldayken niye biliyon mu Kenan Doğulu balerinlerle çıkıyordu da benle çıkmazdı diye:)))Bende salakmışım yahu:)))

ella dedi ki...

ben genelde çantamdan eksik etmediğim passiflora şişesiyle kafayı bulmayı tercih ediyorum :) bu arada saç rengi harikaymış :)

Adsız dedi ki...

arkadaşım pasiflorayla hiç bi bok olmuyo ben denedim..

pucca şu kovulma olayını merak ettik yaw:)

Adsız dedi ki...

ha ha sana dediğim yere gitseydin dotun gibi olmazdı pucca :) sana hayran, seninle evlenip 5 cocuk yapmak isteyen adamların sozunu dinle biraz olmuyor :)

İzDüŞümLeR dedi ki...

Fotodaki renk süpermiş.Bu rengin dolaylarında bile dolaşsan mavi gözlerle süper olmuştur.Hiç dönme siyaha..

bi dost dedi ki...

kötü yorum gelmesinden korkmak mı??? sen mi??? naalaga ya :D sana burda neler neler yazıldı niye çekiniyosun ki şimdi olayı tüm gerçekliğiyle anlatmaktan :Pp

Adsız dedi ki...

Yaa puca bunasi bi hayat seninkisi.... Nedir bu nasil mutlu olacaksin off dert oldun icime:( tez zamanda icini gulduren anilarla dolsun omrun.

ESTHER dedi ki...

1- ay bırakın sölemesin siyasi suçunu belaya melaya girer hatunun başı siz mi temizliceksiniz...

2- buçuğu göremedim

3- bahtsız juliyetin dükkanı die bir banner var ama tıklanınca aylardır sayfa görüntülenmiyor diyo onu çıkar bence artık

4- beni ekle onun yerine :) hahah

öptüm

ESTHER dedi ki...

bu arada ben hiç intihar etmemişim :S düşündüm de...

Turgay Keskin dedi ki...

İntihar gerçekten benim çocukluğumda modaydı, mahallede sürekli haber alırdık biri intihar etti diye..

Genelde sonrası hep pişmanlık olsa da o an yaşanıyor işte, en azından öyle olduğunu umuyorum..

Venüs dedi ki...

benim de teşebbüs etmişliim olmuştu.lise zamanı..bi gün okul yolunda yürürken yanımdan servisle geçen öğrencilerin işaretlerinden fark ettim ki,pileli lise eteim,arka taraftan çoraba sıkışmış ve perde şeklince bir açıklık oluşmuş arka tarafta.eve kendimi zor atışım,aman ben bu okuldakilerin laflarına nasıl dayanırım,bakkal bile görmüştür die 5-10 tane hap içmiştim.sonra tabi pişman.meyve suyu-yourt ikilisiyle hayata dönen ben(:

RoNaLDiNHo dedi ki...

ben bu saç rengine bi de karamel rengi saça bayılıyorum.. Çok fena yakışıyo =]

gwen dedi ki...

bakır harika bi renktir. Seneler önce 3-4 ayda bir saç rengi değiştirirdim. yeşil başlı gövel ördek dahi oldum ama bakırdan bir türlü vazgeçemedim daha sonra. senelerdir portakal gibi geziyorum.
siyahı boşver. olduğundan çok daha kart, kaşarot gösteriyor. :s bi de başka renge geçmek istediğinde yapılan işlem yüzünden saçlar göt kılına dönüyor...
ayrıca resimdeki renge özenen kızlar için boya markası ve numarası veriyorum... :o

crépuscule dedi ki...

daha yeni oldugundan bence, biraz gozun alisinca seversin; bak mello sevmis tek goren olaraktan :))

Adsız dedi ki...

ne desem sımdı dalga gecıceksın, ama cok şekersın..hayatın azına zıça zıça yasıyorsun yaa,helal olsun.(o sana bı mok yapamaz sende bu akıl,yurek,cesaret varken)
sevgıler

Robin Goodfellow dedi ki...

hayır bir de hepsine kendi ölümüne üzülmesini hedeflediğin kişilerden çok üzülmüşsün ve üzerine düşünmüşsün.

Adsız dedi ki...

yine çok şekersin yazmışlar yaww:)

Hayalbemol dedi ki...

İnsanın en çılgın dönemleri, 18’lik dönemlerdir. Herkesin sizden adam olmanızı beklediği, sizin de beklentilere yanıt veremediğinizde uçmayı merak saldığınız anlar… O zamanlarda gökyüzünden aşağı süzülenlerin yanında genelde paraşüt bulunur. Son noktaya gelinceye kadar açmazsın ama bazen paraşüt istesen de açılmaz ve duvarda resim olursun.

Denemek ile gerçekleştirmek arasında çok ince bir çizgi var. Çizginin karanlık yüzüne bakarken, kaybolabilirsin. Gerçekleştirmek isteyenler için, denemeler primdir. İçkinin dibini görmek kadar serttir bu kararlar. Aydınlığa bakarken, çıkış noktaları kişiyi başarıya ulaştırabilir ki sende bunu görüyorum. Kalıcı izler olmadığı sürece, unutmak kolay olacaktır. Ama bir yara izinin bıraktığı etki, hayat boyunca peşinden kovalayabilir.

En çaresiz olduğum zamanlarda, sevdiklerimi düşünürüm. Bazen kendim için değil, başkaları için yaşamayı seçmişimdir. Bu da benim kurtuluşum olmuştur.

Karar ne olursa olsun, her türlüsüne saygı duymak lazım. Boğazdan atlayanlara gözümüz doyduğundan, kendini bırakanları yakalamaya tenezzül etmiyoruz. Samimi itiraflar, kendinle barışık tavırlar, paylaşma arzuların, kazandığın yönlerindir. Başarılar.

Bodrum dedi ki...

güzel renk. en sevdiğim hatta..

sami hazinses dedi ki...

saçlar güzel olmuş güzel.hatta cafedeki kızın saçlarından bile güzel olmuş diyim de anla ne kadar güzel olduğunu.

Bery dedi ki...

çok uyduruk bahanelerden dolayı intihar etmeye çalışmışsın :S

Adsız dedi ki...

"Münchausen syndrome is a psychiatric disorder in which those affected fake disease, illness, or psychological trauma in order to draw attention or sympathy to themselves. It is in a class of disorders known as factitious disorders which involve "illnesses" whose symptoms are either self-induced or falsified by the patient. It is also sometimes known as hospital addiction syndrome.

Illnesses and conditions that are feigned by Münchausen sufferers: anorexia, bulimia & other eating disorders, suicial ideation, domestic abuse, sexual abuse (see also mythomania)" kaynak: wikipedia

---

HISTRIONIK KİŞİLİK BOZUKLUĞU

Aşağıdakilerden en az besinin varlığı ile ,erişkinliğin erken evrelerinde başlayan ,aşırı duygusallık ve sürekli kendisiyle ilgilenilmesi cabası ile devam eden bir bozukluktur.

1-Çevrenin ilgi odağı olmadığı hallerde rahatsızlık duyar.

2-Karsısındakilerle ilişkileri çoğunlukla uygun olmayan bir şekilde cinsel yönden tahrik edici ve bastan çıkarıcı davranışlar seklindedir.

3-Duyguları yüzeysel ve çok hızlı şekilde değişkendir.

4-Etrafın ve karsısındakinin ilgisini kendisine çekmek için devamlı olarak fiziksel görünümünü kullanır.

5-Etrafındakileri olağandışı bir şekilde etkilemeyi amaçlayan ama içeriği kuvvetli olmayan ,ayrıntısız bir konuşma sekli.

6-Gösteriş yapmayı amaçlayan yapmacık, sahte, kendisi gibi olmayan davranışlar ve duygularını aşırı abartma halleri

7-Kolayca başkalarının konuşmalarından ya da olaylardan etkilenir, telkine yatkındır.

8- İlişkilerin normalden çok daha fazla yakın ve fazla içli-dişli olmasını ister.

Çevrelerinin ilgilerini üzerlerinde hissetmedikleri durumlarda kıymetlerinin anlaşılmadığını düşünür ve bunu ifade ederler. Çoğunlukla bir tiyatro eseri sergiler gibi konuşma ve tavırlar içindedirler. Yeni karsılaştıkları kişilerle kırk yıllık dost gibi "can ciğer kuzu sarması" haline gelir, onlara kur yapar konuma gelebilirler. Sürekli bir bohem ,dolce vita hayat, ağustos böceği hayati peşindedirler. İlgi odağı olamadıklarında, çevredekilerin ilgisine odaklanmak için, olmamış olaylar , sahte hatıralardan bahsedip, gösteri amaçlı davranışlar sergilerler.

Üst baslarına, takı ve aksesuarlara gereğinden çok zaman, emek ve para sarf ederler. Elbise dolapları giymedikleri eşyalarla doludur. Diş görünümlerine yönelik iltifat bekler, bu konuda aksi yönde sözlere tahammül edemezler. Hislerini abartılı bir şekilde toplum içinde sergilediklerinden yakınlarını utandırabilirler (ağlama, öfke nöbetleri, aşırı çocuksu sevinç ifadeleri). Bu duygulanım hali çok uzun sürmediğinden çevrelerince yadırganır. Kişilere fazla güvenir, söylenenlere inanır ve kabul eder, başkaldırmazlar .Romantik hayallerle yasayan kişilerdir.

Karsı cinsten arkadaşlarını duygu sömürüleri yaparak ya da cinsel çekiciliklerini kullanarak elleri altında tutmaya çalışırlar. Sürekli ilgi beklentileri ve yaklaşım tarzları nedeniyle çevreleri tarafından yanlış anlaşılıp, terk edilebilirler.

Devamlı surette değişim, şatafat, canlılık peşindedirler. Olağan isler ve durumlar ,onlar için tahammül edilmez şeylerdir. Halk arasında "ayran gönüllü" ya da "maymun iştahlı " denen kişiler gibi büyük heyecanla başladıkları islere karsı heyecanlarını kaybedip, yarim bırakabilirler.

Dostça, canayakın ve hös görülmelerine rağmen samimi olmayıp, kendini on plana çıkaran, düşüncesiz ,isteklerini yaptırmaya zorlayıcı tutum içine girerler. Sürekli olarak sevilip, sevilmediklerini sorup, terk edilmeyecekleri yolunda sözler isterler. İstemedikleri bir duruma yanıt olarak intihar tehdidi ya da girişimi ile cevap verebilirler. Vücutsal hastalıklardan ve ağrılardan şikayetçi olabilirler.

Birlikte görülebilen bozukluklar:

-Somatizasyon bozukluğu

-Majör depresyon

-Konversiyon bozukluğu

-Kişilik bozuklukları (borderline , narsisistik, antisosyal, bağımlı k.b.)

Kimlerde, ne oranda görülmektedir:

Daha çok kadınlarda görülmekte, toplumda % 2-3 oranında görülmektedir.

kaynak: psikiyatrist.net

---

sen kusuyorsun ama herkes yemiyor ki be kizim.

Adsız dedi ki...

puccacım sana bi tavsiye.. benim de siyah tutkum kabardıydı.. ama söle de bi durum oluyo ya sonra ben nasıl döncem kızıla.. neyse bunun inanılmaz kolay cözümü peruk.. acayip gerçekci siyah hatta kısa bi modal peruk aldım.. canım cekince geçiriorum kafama.. gram anlasılmıo walla. orjinalini aratmıo yani. ilginize bilginize..

Unknown dedi ki...

o değil de şu okuldan atılma hikayesini çok merak ettim ben!