15.07.2009

Bazı kadınların anne olma hakları ellerinden alınmalı

Şimdi bir kuzenim var anne tarafından, kadın 30 yaşlarının son demlerinde.. ama gör benden daha genç gözüküyor. Zaten eski dereceli türkiye güzeli. Şimdi bu hatun erken yaşta evlendi. Evlendi evlenmesine ama her gece o bar senin bu bar benim gezdi durdu. Kocası da buna pek düşkün evine bağlansın diye koydu karnına çocuğu. Lakin kadın daha çok uzaklaştı evlilikten, 3 çocuğun ardından geçtiğimiz yıllarda vurulan yeraltı babalarından paraya bok diyen herifin biriyle biriyle çekti gitti.. Bunla da evlendi bir süre çoluğunu çocuğunu unuttu..
Adam vurulunca hatun kaldı ortada üstüne bir otel birde kocaman spor salonuyla..
Yanındayken bakınca cidden hayatı çok güzel. Canı sıkılıyor mesela hop ispanyaya gidiyor, evin içinde ipek geceliklerle dolanıyor, ünlülerin hepsini tanıyor, gazetelerin 2. sayfasında fotoğraflarını arıyor, fiziğiyle ilgili tek sorunu kaz ayağı bölgesi, bir çantaya 5 kişilik bir ailenin 9 aylık masrafını karşılayacak kadar para verebiliyor.. kadının kıyafet odası var izmirdeki evimizden büyük yani, o kadar çok ayakkabısı var ki sayamıyorsun bile.. hayatı boyunca hiç çalışmamış, otele de ölen kocasının bilmem kimleri bakıyor buna para veriyorlar sadece.. Yanındayken ne kadar kendimi ezik hissetsem de heyt be ne şanslı insanlar var diyordum.. ben işe giderken çantalarımı boşaltıp bütün bozuk paralarımı toplamaya çalışırken, hatun kapıya gelen bakkalın çırağına 20 tl bahşiş veriyordu çünkü.. bir sevgilisi var kendinden küçük onu mutlu edebilmek için nasıl didiniyor.. zaten yaşını da adama küçük söylemiş. Hastalıklı gibi seviyor adamı. Bütün hayatı varı yoğu o.. Adamda tam böyle nasıl anlatsam hani cluplerde baş taraflarda oturur, viski ya da rakı içer, takım elbise giyer, ağır parfümü vardır böyle, tek muhabbeti arabalar, kadınlar ve forslarıdır.. "sen benim kim olduğumu biliyor musun" adamlarından.. nihat doğanın türkücü olmamış hali işte..
Şimdi bunun üç çocuğu varya ben bunları hiç görmemiştim, zaten kendi de hiç bahsetmiyor, sevgilisine de sadece bir çocuğum var demiş.. Bugün sabah aradı beni, "hemen eve gelip benim çocukları alman lazım sevgilim gelcek onları görmesin" dedi. Bende gittim öyle salak gibi yokda diyemedim.. 3 tane kızı var en büyüğü 15 yaşında.. Hayatta demem yani bu o kadının çocukları diye. O kadar ezik duruyorlarki.
3 üde bir koltuğa sıkışmış kolkola girmişler hiç konuşmuyorlar. Anneleri bağrıyor,
- ben babanıza elli kere söyledim göndermesin sizi buraya canı sıkıldığı zaman, ben uğraşamam işim gücüm var benim.. o babaannenize para yolluyorum üstünüze başınıza bu çul çaputu alsınlar diye mi.. şu halinizle gelmeyin bir daha şu eve, bana sormadan gelmeyin eşşek kadar adam oldunuz hadi babanız çocuk daha sizde mi anlamıyorsunuz. ille adresimimi gizliyeceğim sizden kurtuluş yok mu....
nasıl bağrıyor o kızlara. onlarda hiç seslerini çıkartmıyorlar. en büyük olanı kafası yerde hiç kaldırmıyor bile.. kadında evin içinde bir sağa bir sola dolanıp duruyor, bişeylerle uğraşıyor ama sürekli bağrıyor bunlara..
- babaları ancak akşam gelirmiş bunlar da tek başlarına dönemezlermiş eve.. şunları bir bıraksan puccacım evlerine. tek gönderdiğim zaman papaz oluyorum sonra babaanneleriyle. seni de yordum ya buraya kadar ama bi sen biliyorsun o yüzden, çıldırtacaklar bunlar beni o kadar işimin gücümün arasında bide bunların derdi..
işimin gücümün dediği şey sevgilisi gelecek o yani.. nasıl sinirlendim ama ne diyim ki. dediğim şey neyi değiştirir.. çocuklarla bindik taksiye. büyüğü nasıl ağlıyor. bende varya böyle durumlarda hiç bişey yapamam. teselli veremem, sarılamam öyle ya kitlenirim hiç yokmuş gibi davranırım, yada güldürmeye çalışırım.
Bunlarda ne yapacağımı da bilemedim. Önde oturuyorum ama hıçkırıklarını duyuyorum. diyecek kelime bulamıyorum kızla beraber bende ağlamaya başladım. lanet olsun kızı da öyle bir anlıyorum ki, ama işte diyecek bişey bulamıyorum. dedim taksiden inelim bari bi yerde oturup kızlar sakinleşsin böyle eve de göndermeyeyim.
Büyük kız hiç durmadan ağlıyor, diğer kızlarda onu sürekli öpüyor.. ve ben sesimi çıkartamıyorum. böyle zamanlarda kendimden nefret ediyorum varya, hiç beceremiyorum kilit anlarda napılması gerektiğini. benle aynı yaşlarda olsa güldürürüm falan ama o kıza diyecek bişeyde bulamıyorum..
- bugün ablamın doğum günüydü anneme süpriz yapalım dedik. babama annem bizi çağrıyor dedik. babama söyleme tamam mı abla kızar yoksa.. yılbaşından önce gelmişti annem yanımıza belki özlemiştir demiştik.
orda o kızdan daha çok ağlamışımdır işte.. Bu kadar güzel çocukların annesinin bu kadar karaktersiz olması bide bunun benim akrabam olması ne kadar koydu bana.. Bunların soyu böyle teyzesi de aynı yeğeni gibi bende sizin gibi duraklarda çok ağladım diyecektim demedim.
en çok şey koydu bana ama, en küçük olanı sarıldı ablasına
- abla ağlama bi daha geldiğimizde daha güzel giyiniriz o zaman gezdirir annem bizi.
o kendini suçllama hissi varya, herşey kendi yüzündenmiş gibi olduğunu zannetme o o çocukları büyünce benim gibi yapacak işte..
Eğer böyle bir anne olacaksam doğurmak nasip olmasın bana. O kadar korkuyorum ki öyle biri olmaktan.. Kabuslarımda hep eski sevgilim bacak aramdan bebeğimi çıkartıp çiğ çiğ yiyor, yada ölü bebekler doğuruyorum. herşeye anlam yüklemeyi adet haline getiren ben acaba diyorum bu işaret mi. yapmamam mı gerek..

122 yorum:

bi dost dedi ki...

Allah ıslah etsin.. canlarım benim ya.. çok kötüydü bu pucca, hakkaten çok yazık ya, bi de o son yazdığın yeri hele:( hak etmeyene, yapamayacak olana anneliği tattırmasın Allah'ım inşallah..

Yesari dedi ki...

yuhhh yaaa...bugün herkes mi insanın sinirini bozan yazılar yazar yaaaa....
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sıkıldım bunaldım ben bu blog yazısı okurken ağlamaktan..
kuzen muzen dinlemeeeem ben...a.q o karınıııııııııın...aq....sürekli küfretmeeek istiyoruuuuuuuuumm..

-abla ağlama bi daha geldiğimizde daha güzel giyiniriz o zaman gezdirir annem bizi.

ayyyyyyy...

tamam geçtii geçtiii...tamam...

orospuuuuuuu yaaaa ...kendi zevki için çocuklarını düşürdüğü duruma baaakkkkkkkkkkk......

Adsız dedi ki...

o anda birşey yapılamazdı, bir teselli verilemezdi zaten...yani ne denebilirdi ki..anlayabiliyorum, zor bir durum..birşey yapamazdın bence de.
(o küçüklerin ablalarını teselli etmeleri...)

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

benim de gözlerim doldu okurken. çok üzüldüm ama elden ne gelir be pucca.

Ateş Böceği dedi ki...

Yok ne alakası var sen öyle olacaksın diye bir şart yok

malesef bu böyle herkes bir şekilde sınavdan geçiyor onlarda buşekilde veriyorlar ve o kadın sevgilisiyle mutlumu sanıyorsun adam kimbilir ne eziyetler ediyordur
bu dünya denge dünyası ne verirsen onu alırsın hepsi bu...

sinderellaaa dedi ki...

ben anlayamıyorum bu tarz insanları aklım mantığım kabul edemiyor!böyle bir anayla (pardon o... la)gerçek hayatta hiç karşılaşmadım.karşılaşırsam yada senin yerinde olsaydım(ki olmak istemem)eminim o kadına bir dolu hakaret yağdırır o çocuklara da birdaha annenize gelmeyin derdim!bu ne yaa çocuk sevmemek ne demek ?hele kendi çocuğunu sevmemek ne demek?nasıl yaratıklar bunlar?Allah ona öyle bir ders versin ki birdaha o çocuklara öyle bağıramasın inş!bağırırken sesi kısılsın dili kopsun inş!ne diyim çok sinirlendim yaa!:((

Adsız dedi ki...

ya çok kötü oldum o kadına söylenecek hiç bi söz bulamadım

Sophie dedi ki...

"bugün ablamın doğum günüydü anneme süpriz yapalım dedik"
bi çocuk bunları düşünebilirken annenin yaptığına bak! hay anasını ya. çocukların içinde ne fırtınalar kopuyodur kim bilir.of ulan.
bunun bi tesellisi oLamaz ki PuCCa.o yüzden nefret etme kendinden.

fersiz dedi ki...

ağlattın beni

ebvatathemua dedi ki...

Yazık,her şey için bir yeterlilik aranırken,anne-baba olmak için hiç bir şartın gerekmemesi ne acı.

O travmalı geçen çocukluk günleri ne derin izler bırakacak o kızların beyninde ve kalbinde kimbilir.

Sen asla öyle bir anne olmayacaksın Pucca,çünkü yanlışın farkındasın.

Angelica dedi ki...

Allah yardım etsin onlara..Kadına da söylecek bişey bulamadım..Nasıl duygulardır bunlar,nasıl vicdansızlıktır ya.Ömrü boyunca unutamazlar bu yaşadıklarını.Hayatları boyunca çekerler..Hadi küçükler unutur belki ama o büyük kız her şeyi anlıyordur.Hiçbirini unutmaz..
Peeh anne olana bak.Yazık günah bee.Kimisi kendisini çocuklarına adar kimisi de böyle işte.

Ve bence Pucca,sen öyle bir anne olamazsın.Burda kadının vicdansızlığını da anlıyorsun,merhamet ediyorsun,ağlıyorsun..Hatta çok iyi bir anne olabilirsin.

Neyse Allah tekrar yardımcıları olsun.

Adsız dedi ki...

ben bu kadının kim olduğunu bilmek istiyorum...Nasıl bir insanlıktır anlayamıyorum...Hepsine lanet olsun.

Adsız dedi ki...

ağlıyorum şu anda..kendi çocukluumu gördüm bir an :(allah yardımcıları olsun o çocukların..:(

Adsız dedi ki...

o cocukların gunahı ne ya.. zaten olan hep çocuklara oluyor.. :S

çatı katı dedi ki...

bu yazıyı bu şekilde yazabildiğine göre sen çok iyi bir anne olacaksın hiç merak etme...

ferdagokturkince dedi ki...

ben yerinde olsaydım o çocuklarla ilgilenirdim sık sık... ne bileyim boş vakitlerimde saçma sapan bi dolu insanla zaman kaybetmektense o güzel çocuklarla bi şeyler paylaşmak, onları gülümsetmek sana da ii gelebilir. sarma diye bahsettiğin adamın gerzek yeğeni bile seninle vakit geçirme şansı yakaladıysa bu çocuklar bu şansa daha çok sahip olmalı. sen gülümsetmek için seçilmişsin gibi. :) umarım o çocukları yalnız bırakmazsın..

oksan dedi ki...

kızım, ben hala olayın şeyindeyim .... abladan picama istedim de beni kıyafet odasına soktu ya, dedim vay ciğerini, zengin evi lan burası dedim. Kedisi bile benden daha bakımlı. bence gayet sevimli bir insan. Evlatlarını özlerse ben giderim onlara söyle sen.

AYRICA KUBRA ARKADAŞIMA AKTILYRM YAAA OLAN HEP ÇOCKLARA OLUYO NEFFRET EDİYORM DUYARSISLARDAN BU NE DUYARSSLIK ÜFF :(((( :s:s:s:

Şevval Elif SOLMAZ dedi ki...

Çocuklara yapılan her türlü haksızlık,eziyet,kötü söz beni öyle etkiliyor ki kriz halindeyim şuan. Keşke elimde olsa bu gibi çocukları o anaCIK! larından kurtarabilecek bir yerim olsa. Kısır demesinler diye doğuran bu zihniyetten tiksiniyorum! Bunca insan ana olabilmek için yanarken böylesine adi insanlardan nefret ediyorum. Ooofff başım çatlayacak sinirden.

Pucca belki onlarla ilgilenirsen sende geçmişindeki seni kurtarabilirsin. Senin ve kardeşinin elinden tutan olmamış belki sen onlarla biraz zaman geçirirsen daha güzel olur hepiniz için herşey. Kendim ulaşamayacağım için nacizane bir tavsiye bu :((

Çok acıdı içim çok

biggeee dedi ki...

bune böyle ya harbiden herkes mi bugunlerde böyle şeyler yazar zırlamaktan bi hal oldum.
zor bi durum.gözlerim doldu..

Yesari dedi ki...

sakinleştim ben...hepsi geçti..şimdi sana birşeyler söylemem gerek...

onlar için hiçbirşey yapamazsın...bu zamanda yolculuk yapmak gibi...ama yaptığın hiçbirşey aslında onlar için birşeyleri değiştiremeyecek...olan olmuş...onların ablaya değil anneye ihtiyacı var...herkesin hayat derdi var...senin de...sen sadece yarın bigün kendi çocuklarını iyi bir anne olarak birşeyler yapabilirsin...

biz de yarın bigün cidden getiren Yesari , puccanın kuzenini bıçakladı haberlerini 3. sayfada okuruz o ayrıııı:))

söylenecek hiçbirşey yoktu...söyleyememişsin...ama üzülen insanın üzüntüsüne ortak olmak değildir mesele...onu güldürebilmektir tekrar....bu tür durumlarda en iyisi gülümsetebilmek bence...

Godsyndrome dedi ki...

Öff ya,insan bi uyarı falan koyar. İçim burkuldu. Bugün neşeli bişey yazan olmamış hakkaten.

Edward Ander dedi ki...

eşi eve bağlamak için yahut evliliği kurtarmak için yapılan çocuklara ait ortak bir sorun zaten bu. türk ailelerinde gelende baba üstünde kullanılır bu taktik.
demek ki anne üstünde kullanılınca böyle oluyormuş.
gerçi ben hep şuna inanmıştım; işte hormonlar, içguduler filan annelerin davranışlarınında baş etken. yani şu yazıyı okurken "gaddar annenin iç hesaplaşması"nı bekledim biraz. (gerçi o zaman türk dizisi gibi olurdu)
ama anlaşılan o ki, hormonlar ve içgüdüler o kadar da etkili değilmiş.

i am not your freud dedi ki...

o kabusların sağlam psikanalitik anlamları vardır kesin yoksa rüyayla işaret geliyo olsaydı ohoo o zaman neleri işaret olarak alırdın da hayatını ona göre düzenlerdin, boşversene. sen eminim öyle bi anne olamazsın, istesen de olmaz yani o kadar kendin de çektikten sonra, merak etme

Adsız dedi ki...

tüylerim diken diken oldu pucca :( böyle şeyler filmlerde olur böle aliye rona, sevtap parman filan oynar sanırdım meğer gerçekmiş yuhh olsun böyle kadına bee kadınlığımdan utandım resmen!!!

sana katılıyorum hakikaten

"BAZI KADINLARIN ANNE OLMA HAKKI ELİNDEN ALINMALI"

başkaları da çocuğum olsun diye senelerce doktorlara taşınır durur...hufffssss içim daraldı :(

0 noktası dedi ki...

geri dönmedin mi taksiyle.. sıçiim onun sevgilisine..
bak demedin mi kızının doğum günü bugün.. tükürmedin mi yüzüne..
keşke yapsaydın..
başliim akrabasına..

Sycorox dedi ki...

o kadar adaletsizki dünya böyle karılara boy boy çocuk verir,isteyenlerinde olmaz valla sinir oldum şimdi:/
küfrede ede okudum valla...

Toph dedi ki...

sen bunları görüp acaba böyle bir anne olur muyum diye düşünüyorsan ztn emin ol böyle bir anne olmıcaksın demektir. Bunları düşünüyo olman sorguluyo olman bir gün çocuk sahibi olduğunda öyle bir anne olmamak için elinden geleni yapacağının kanıtıdır ztn. Sanmıyorum ki bu kuzenin anne olmadan önce senin gibi düşünmüş olsun. Düşünseydi ztn sen o çocukları ordan alıp evine götürmek zorunda kalmazdın. Merak etme bence bu kadar düşünceli olduğundan çocuğuna/çocuklarına çok iyi bir anne olacaksın.

Onur Değerli dedi ki...

bentderesinde 50 tane orospu birleşse böyle bir tane olamazlar herhalde

TC dedi ki...

ya pucca naaptın sen ya... ağzıma sıçtın!

casaubon dedi ki...

Okurken delirdim. Demek ki senin yerinde olsam kafa göz girermişim o oro...uya.

mutluluk kolesi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
91 dedi ki...

(küfür) canım acıdı yazıyı okuyunca ya. hakikaten canım acıdı. yazıktır be. hiç mi vicdan yokmuş anlamadım ki :S

Adsız dedi ki...

pucca içimi acıttı yazdıkların nasıl gözümün önüne geldi o kızların halleri nasıl içimi acıttı...Allahım nasip etme böylelerine anneliği :(

sen öyle olmayacaksın pucca...

Adsız dedi ki...

Anne olmaktan hiç korkma Puccacım.
Ben lisedeyken en yakın arkadaşımı özellikle annesi ve dahi tüm ailesi böyle itip kakarken, biri beni sever belki biraz diye kendinden büyük heriflerle düşüp kalkmaya başladı.Güzel kızdı.Senin deyiminle reçeline ekmek banmaları uzun sürmedi:(
Sonunda bende yaş 16,onda 17 Aksarayda iğrenç bir muayenehanede o içerde kürtaj oluyor ve ben dışarda sürekli ağlıyorum.
Koca bir yaz onu teselli edememiştim.
"Her anneye verilen bebeklerin ruhu bi yerde bekler,senin doğacak ilk bebeğin de şimdi dünyaya getiremediğin o bebeğin ruhu olacak onu kaybetmiş olmayacaksın "diye hikayeler uydurmuştum:)
Ve buna inanmış olacağını hiç düşünmemiştim.
Artık 30 yaşında,evli ve anne:) Müthiş ilgili ve becerikli bir anne ve sende öyle olacaksın;)
Çocuklukluk anıların malesef hep taze sende.Bunları kendi çocuğuna yaşatmayacak kadar akllı ve duyarlı bir kadınsın.
Emin ol,büyürken zarar gören çocuklar kendi çocuklarını büytürken birer savaşçıya dönüşüyorlar:D
Dilek

Adsız dedi ki...

Amma sallamışsın Pucca bu sefer yaa, okunmak için her şeyi yaparım arada sallamalıyım ne yapayım yani mi diyorsun. Hahaha çok uyduruk bir yazı olmuş. Bari altına Çatı romanından esinlenildi filan yazsaydın.

Adsız dedi ki...

yaa bu ne insafsızlık yaa.
ben ömrümün 12 yılını cocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında gecirdim,çok şey gördüm çok acı olaylara şahit oldum ama bu kadarına denk gelmedim
adi karı şerefsiz.
kusura bakma ama ben su an hic bir akrabm ile görüşmüyorum nedeni ise annemle babam öldükten sonra bize sahip cıkmamaları ben senin yerinde olsam o akrabanın taaaa anladın sen o nu terbiyem müdsade etmiyor ama ruhumdan akla gelmeyecek küfürler ediyorum o şerefiz adi karıya

Adsız dedi ki...

gercekten cok uzucu bi durum..

Umarim anne olan sahis cok yakin bi zamanda sorumluluklarinin farkina varir.

Adam baglamak icin hamile birakmis kadini ama o da uyanik olsaymis.. eger bu kadar sevmiyosa cocuklari, korunsaymis en azindan.. 1 kere kaza ile oldu da, 3 taneyi aklim almiyo. Neyse..

Bence bu olayi gorup biseylerin farkina varip o cocuklarla berABER oturup aglayabilmissen Pucca, kendine annelik konusunda haksizlik etmemelisin.

Seni sadece yazdiklarindan taniyorum ama bence sen anneligin ne kadar kutsal bi sey oldugunu coktan anlamissin.. Uzulme.

periskop dedi ki...

insanın yaşamadıkça bu tür bir insanın olabileceğini aklı almıyor... benim başıma gelmedi evet ve okudukça yazını gözlerim doldu ağlamak istedim ama erkekler ağlamaz değilmi ...kimbilir içlerindeki derin boşluğu nasıl dolduracak o güzel çocuklar
" abla ağlama bi daha geldiğimizde daha güzel giyiniriz o zaman gezdirir annem bizi"

periskop dedi ki...

inşallah babaları onları çok seviyordur...

şugibi dedi ki...

o kadar korkuyordum ki ben anne olmaktan. çok sinirliydim bi kere sabırsız, başına buyruk, kaprisli, tembel. çocuğa bakamam diye düşünüyordum. bakıyorum ama, pamuk gibi hatta çoğunun değerlendirmesine göre de gereğinden yumuşak bir anneyim.
okudun mu bilmiyorum, seninki kadar olmasa da kötü bir çocukluk geçirdim. nasıl anne olacağımı annemin yaptıklarının tam tersini yaparak el yordamıyla buluyorum. sanırım sen de öyle yapacaksın ve inanıyorum ki gerçekten iyi bir anne olacaksın. kötü örnekler bozmasın moralini. şimdi haline üzüldüğün o kızlar da günün birinde güçlü birer kadın olarak çıkacaklar karşına. aynen senin ve benim olduğumuz gibi.

wisss dedi ki...

çok kötü oldum pucca yaa... kusura bakma ama akrabana da küfür ettim içimden... ama daha çok acımak gerek. ilahi adalet die bir olay var sonuçta... o akrabanın yaşlılığı görünce anlarsın ne demek istediğimi. sende üzülme böle olmassın. bu durum senin anladığım kadarı ile içini acıtmış. sırf bu bile ilerde senin böyle bir anne olmayacağının işareti o yüzden merak etme sen:)

Onur Aydın dedi ki...

bir kadına sadece şöyle bir şey yaparsa el kaldırırdım herhalde.

doğum günü, boş bırakılmış çocuklar, değer vermemek ...

sıçan adam gelse de şu hatunun kafasından aşağı sıçsa istersin ...

Adsız dedi ki...

Çok kötü oldu içim ya,ağlaya ağlaya küfrede küfrede okudum.Böyle şeyleri yazmadan önce sansür koy pucca yada ne biliyim başda belirt.Çok koyuyor böyle şeyleri okumak,hoş okumayınca değişmiyo ya neyse...

Anastasia dedi ki...

SEn bunların farkında biri olarak, asla bunları yapmazsın, aksine çok da iyi bi anne olursun bence bu tip korkuların yuzunden de o rüyaları görüosun sıkma canını hem ruyaların tersi çıkar derler :pppp

Adsız dedi ki...

İlginç bir yazı:)) kopuk kopuk yalan yalnış ve herkes tuzluğu kaparak koşmuş hurraaa diye...Du bir du bende tuzluğumla geldim bi yakalarsam ısırklık tuzlayayım.))

30 yaşında kadın ve türkiye güzeli ama 15 yaşında kızı var, vay bee!

Hadii bölük pörçükler hepsi bir bütün doğru olsun...
15 yaşında kadının kanına giren pezevengin dölüne, tek kelime yok. Vurun abayı kadına!

O kadın, varsayalım gerçekten var ve çocuklarını görmek istemiyor, olmasının tek sebebi, geçmişini hatırlamak istemediğinden olmasın...

O pezevengin dölünü hatırlattıkları içindir, bütün gerginliği ve o kadın çocuklarına duymuş olduğu sevgiyi ve onlardan ayrı olmanın acısını görmemekle bastırmaya çalışıyordur...

Kim bilir ne tür tusunami fırtınalarıyla boğuşuyordur:(

sevgilisi var ve seviyor ama çocuklarını söylememesi ve sevgilisine düşkünlüğü çocuklarına veremediğinin başkasında dışa vurumdur belki!

İşin ilginç yönü ise abayı vuran kadınların başına öyle birşey gelse, yandım anam gazelini okurlardı, belkide beterini yaparlardı?

bu yaygaraları kendi ellerine böyle bir fırsat geçememiş.. fırsatı başkasının eline geçmesinden fesatlıkla küfredek haykırıyorlar deşarj oluyorlar! niye ben değil, niye ben değil sessiz çığlıklarla!

Paralının yanıda eziklik hissetmek...
İnsan bazı okudularını, çok değişik insanları tanıma adına seviniyor bir o kadarda şaşırıyor...


Senin rüyaların da ilginç?

hamilelik yaşayıpta kürtajamı zorladılar?
veya o çocuklar gibi mi aile yapın.
kaç yaşındasın bilmiyorum ama

iyi anne olacaksın veya kötü anne olacaksın palavrası sıkmakta neyin necisi.

Her insan gibi eksik, her insan gibi yanlışları olan biri-sin-leriyiz, geçmiş şu an ve gelecek vaar olunduğu sürece böyle gidilecektir...

alienfaMey

Adsız dedi ki...

pucca hakkatten sallad8ín galiba bu sefer.. babalari yani adam öldü vuruldu kalakaldi 3 cocukla dion yukarda.. sonra o baba cocuklari kadina yolluyo ha..
hmm

BlahBlah dedi ki...

yukarıdaki yazılar gibi iyi okumayıp "buldum nan çekim hatasını" şeklinde yaklaşanlar da olacaktır tabi ki.

José dedi ki...

adsız 30 yaşında dememiş, 30 yaşlarının son demlerinde demiş. 40a yakın demek bu. sıkıyosa bile hikayede açık yok, aile yapısının da çok problemli olduğunu önceleri yazmıştı zaten ;)

Adsız dedi ki...

MOTOR MOTORLUĞUNU YAPMIŞ

Şaşıracak birşey yok. Kahpenin teki özelliklerini göstermiş. Çocuklara üzülmemek elde değil. Amma velakin inşallah iyi bir babaları vardır.
Ve inşallah 15 yıl sonra o kahpe kurumuş mevya'ya döndüğünde o çocuklar bugünü unutmazlar.
1 günlüğüne de olsa o çocukları alıp şehir dışındaki evmizde onlara mangal yapmak isterdim.

duygu dedi ki...

okudugunu anlamaktan aciz bir insan neden yorum yazar ki? 30lu yaslarinin sonunda diyor birincisi. ikincisi cocuk peydahladigi adami hatirlamicam diye o cocuklari perisan etmeye hakki var mi gercekten? eger o kadar ruh sagligi bozusa kendini yok etsin de cocuklar da kurtulsunlar. olu bir anne kotu bir anneden daha iyidir. son olarak bu yorumu dikkat cekmek icin yazdigini umuyor ve oyle degilse Allah islah etsin diyorum alienfaMey..
Pucca elinden ne geliyor bilmiyorum ama sana kolaylik diliyorum. eger bu yazdiklarin gercekse(inanmak o kadar zor ki) hem o cocuklar hem de senin icin hayat cok cok cok zormus.

Şevval Elif SOLMAZ dedi ki...

Adsız kişisi,bunca insan salak bir sen akıllısın dimi?

Diyelim Pucca salladı,hepimiz yedik burda ağlanıyoruz eee ne kaybettik? İnsan olduğumuz için utanmalımıyız bu yazdıklarından sonra?

Burada üzülüp hatta gözyaşı döken-dökebilen- insanların her biride senin kadar korkakmı olmalı? Her biri 'adsız' adı altına gizlenip milleti salak yerine koyup,duygularıyla alaymı etmeli?

Burası bir şahısa ait ÖZEL sayfa,okumaktan haz etmiyorsan yada yalancı olduğunu düşünüyorsan zaman kaybetme. Senin gibi zeki (!) lerin burada işi ne ki? :)

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Kemalettin Tuğcu gibi olmuş bu PuCCacım neyse ki final David Lynch tadında bağlanmış .

Arzu Breda dedi ki...

PuCCacım,

Yazını dün okudum ama, sonuna geldiğimde, yorum yazamayacak duruma gelmiştim.

Başlangıçta kadına özenip, imrenmiştim. Hatta, kıskanmıştım kadını.. Fakat, daha sonraki gelişmeleri okudukça, boğazım düğümlendi.. Lanet ettim kadına ve kadınlığımdan utanç duydum.

Ancak, hayatta her türlü durumla karşışma ihtimali var. Kadının hangi yaş ve şartlarda evlendiği ve bu evlilikten aradıklarından neleri bulabildiği, neleri bulamadığı çok önemli. O şekilde, çok genç bir yaşta ünlü olup, o yaşın verdiği ruh halini anlamamız mümkün değil elbette. Her şeyi düşünecek ve doğru karar verecek bir durumda olmadığı anlaşılıyor. Kendisine yol gösterecek ve destek verecek kimse de olmayınca, bu duruma gelmesi kaçınılmaz. Ayrıca, sonradan evlendiği kocasının da yeraltı dünyasından olması, olayın üstüne tuz-biber ekmiş.

Senin kendini sorgulamana gelince; Sen bir defa olayı doğru analiz etme yetisine sahip birisin. Bunu yazdıklarından herkes rahatlıkla anlayabilir. Tabii ki, o anda yaşadıkların senin duygularını altüst etmiş. Ancak, çabuk toparlanıp, doğru düşüncelere varacağına eminim.

Bu nedenle senin gelecekle ilgili kaygıların hakkında, buradan bir görüş veya düşünce belirtmenin yanlış olacağı kanaatindeyim. Naçizane tek söyleyebileceğim, sen o kadından küçük olsan bile, ondan daha aklı başında biri olduğun için, ona gerekli tavsiyelerde bulunup, çocuklarına sahip olmasını öğütleyebilirsin. Çocuklara da, annelerinin böyle davranmasının bazı gerekçelerini söyleyip, annelerinden daha fazla uzaklaşmalarının önüne geçebilirsin. Çocuklar biraz daha büyüdüğünde zaten her şeyi kendileri anlayıp, ona göre yollarını çizeceklerdir.

Gelecekte, sana annecim diyerek sarılacak, arzu ettiğin sayıda çocuk sahibi olmanı dilerim. Umarım çocuklarınla birlikte mutlu bir hayatın olur.

Sevgiyle kal, sevdiklerinle birlikte..

PuCCa dedi ki...

mal mısınız nesiniz cidden götünüzle mi okuyonuz yada.. çocukların babası nerde vurulmuş yazmışım gerçekten gerizekalı olduğunuzu düşünüyorum 30 yaşında mı demişim..
hayır okumayı bilmeden internete nasıl giriyorsunuz ben ona şaşırıyorum..
bide neden sallayayım banane çokmu sikimde sanyosun senin okuyup okumaman.. hello melloyla o karının evinde kalmıştık tee ne zaman bloguna oda yazmıştı kızı da kandırdım o zaman elalemin evine götürüp bak bu oteli olan kuzenim diye yedim mi?
yeniden hotladılar bunlar.. bi sonraki aşama pucca sen erkeksin götsün göbeksin.. 1 sene önce aştım allahtan bunları da sadece kasımpaşaya vuruyorum..

Adsız dedi ki...

PuCCa tanıdığını söylüyor, var veya yok, o kadın?
Varsayalım var! benim dediğim gibi piskolojisi bozuk ve o çocukları redediyor ki redettiğini sanmıyorum.
Eğer red etmiş olsaydı babaannelerine para göndermezdi.

PuCCo uydurmuş, evet uydurmuş! duyarsız kadın olmuş olsaydı PuCCoyu çağırıp onları eve teslim edilmelerini istemezdi...
Babaları ne kadar duyarlı annelerinin yanından tek başına gidebilirler...
Tek başına geri dönemezler eski kaynanası laf sokuşturuyormuş!

Uydurmuş yazmış okumuşuz kendi fikirlerimizi söylemişiz. ben sizlerin saldırılarınızı beyenmediğimi söylemekle korkaklıklamı etiketleniyorum:)))

Piskolojisi bozuk bir anne sağ olacağına ölü olsun dileyen dileyebilen bencil düşünce!

düşüncelerini söyle bir silkin de insana yakışan duygu ve düşünceri kendinle bütünlendir...




umuma açık bir yazı ve herkes okuduğunu anladığı şekilde yazmış diyelim ki öyle değil!

Ben anne diye bakmadım sadece insan olarak baktım! ve siz yazanlar gibi fikrimi söyledim gizlenmedim gizlenmemde! sayfam yok adımla bir bütün olarak geldim...

PuCCa sikimdemi diyor ya.
Hıı PuCCa:)))
birşey dahaa, Sezen ablamızın söylediği sallaa şarkısı eşliğinde sallıyorum.
Tuzluğu kapan gelsin:))) ama kalabalık değil sırayla tek tek gelsin olar mı?:)))

alienfaMey:))

Adsız dedi ki...

Bu yaziyi fesat duygular icinde okudugunuz icin bi bok anlamamissiniz sanirim.

1- kadin 30 yasinda degil.


2- vurulan kisi kadinin sonradan takildigi adam, yani babalari degil.

3-Salaksiniz.

Adsız dedi ki...

2 sene önce sen şiir yazarken yine pucca diye biri yok atıyor yorumlarını yazıyorlardı, şimdi hala aynı. O kadar insanla tanıştın fotoğrafların yayınlandı bir 2 sene geçecek yorumlar hala aynı olacak. Sen evine kamera takıp naklen izletsen bile bu değişmeyecek.
Hepimiz aynı hayatın içindeyiz kimileri bunu anlatmayı başarabiliyor, kimileri ise yaşamayı. Sen anlatabilme yeteneğine sahip olan insanlardansın.

deryik dedi ki...

birincisi, babaannelerine para göndermesinin sebebi nafaka anlaşması olabilir. ne kadar para bilemiyoruz. türkiyede bu şimdilik aylık çocuk başına 30 lira. babaanneye para göndermek yerine çocuklarına kendi de bi şi alabilir, hediye edebilir. di mi? tabii çocuklarının bedenini biliyosa.

parayla annelik de babalık da olmuyor; ama "para gönderiyorum daha napıcam" tipi vicdan temizleme oluyor. annelik-babalık "3355'e mesaj atın deprem mağdurlarına yardım edin" kıvamı bi şi değil maalesef. duyarlı olduğu için değil, babaanne çemkirmesin diye istiyor puccayı, bkz daha önce yalnız göndermiş. seçici duyarlılık mı yani? baba çocukları nasıl getirmiş bilmiyoruz, atmayalım.

ikincisi, dikkat daha ilk paragraftan dağılmış galiba; vurulup ölen ve bu mal mülkü sağlayan da baba değil. yani baba da çocukların babası değil, yeraltı babası. çocukların babası sütten çıkma ak kaşık olmayabilir; ama en azından çocuklarının yanında.

ve üç: anne-babaların da ruh sağlığı bozulur, delirir, cinnet geçirir filan. onlar da insan, evet. sıfırdan hayat isteyebilirler, defolup gidebilirler. ama sevgisizlik ayrı bi şi. çocuğunun doğumgününü iplememek hele, başka bi şi. kadın hayatına sokacağı adamları seçemiyosa çocuklar napsın pardon? şeytanın avukatlığı çok iyi güzel de, o kadar takan bir anne "evlatlarım şimdi gidin sonra gelin, sonra ben sizi ariycam, uygun değilim keşke haber verseydiniz" diyebilirdi. yalandan bile olsa. aramiycak dahi olsa. bu hikaye kurmaca bile olsa. çocuklarına sevgisi olmasa bile saygısı olsa. filan. kadın adresimi gizliycem diyo, bence ötesi yok.

kimden iyi anne olur olmaz bilemem. ben sadece o çocukların, özellikle de büyük olanın gözünü açmasını isterim. 15 yaş yeterince büyük bence. o koltuğa el ele oturmak yerine, hadi len diyebilmeli. dese keşke. kendilerine yetebileceklerini bilsinler. bazen "annem annem" diye üzülmek yerine, " artık annem değil, uzak akrabam" diye araya mesafe koymak da bir seçenek olabilir. nedir yani, ağla ağla nereye kadar. duygusuzluk değil bu, nefsi müdafaa.

buyrun, tuzluk.

bok dedi ki...

ufff içime sıkıntı geldi ya.
en kötüsü de hiçbişey yapamamak olmalı..
ben de senin yerinde olsam kilitlenip kalırdım heralde.
bir de kızın doğumgünü yani.
onun yerine kendimi koymak bile istemem.

Adsız dedi ki...

Bu bebek rüyasında bir suçluluk fark ettim ben. Kendini koruyamayacağından korkuyorsun. O bebeği yiyen de sensin, bebeğin kendisi de. Başını sürekli belaya soktuğunu ve senin parmağın olmasa hayatının çok daha iyi olacağını düşünapmaktan korkuyorsun. Bebek yapmaktan korkmanın nedeni de bu, dünyaya ve kararlarına güvenmiyorsun.

Ama senin suçun değil hayatın kullanma klavuzu yok ve hepimiz el yordamıyla tutunmaya çalışıyoruz. Yorulmayan daha şanslı olanlar da var tabii ki ama onların çocuklarına anlatacakları hikayeleri olmayacak ve işte onları hayattan ve insanlardan koruyamayacaklar.

ZIBBIDI dedi ki...

Üzüldüm bee..

Adsız dedi ki...

:)) Fazla tuzlamamışsındır umarım:))tadı nasıııldıı?:)


ahaa ahh bir daldım alaaallaa kaç fersah içeri girmişim uuff oofff bir türlü çıkamadım ıslak olduğu için galiba sanursam, gelgit yapıyor:Pp

Sanki birkaç tarla hıyarı buraya boca etmiş PuCCa... Sallaa sallaaa şeyyerinden oynasııın:)) benim tek dalıma tuzluk kapıldığına göre yetmemiş:))


1. Ben isimsiz yazı yazmadım yazdığım ortada... İsimsizlerin yazdığı ile yazılarımı karmayın...

Kadınla tanışmıyorum,tanışıyor olmuş olsamda avukat değilim. Mudafasını edeyim kaldıkı onun benim avukatlığıma ihtiyacı yok...

O kadın öyle veya böyle o çocukları doğurmuş ve o çocuklar baba evinde kalmış! "yaşını otuz olarak gördüm" avat kırkta olabilir kırk üstüde fark etmez... Bütün takıntımız tıaknıklığımız bu olsun...

Babaları ölmüşü ben demedim ama yazıyı okuyunca şimdiki varlığı ile yokluğu arasındaki tercih denirse, yok olması o çocuklar için daha doğrudur. Bence!

O kadın, bu gün boşanıp bütün olaylar bu gün patlak vermiş ve yaşanan bir olay değil, bunun geçmişi kaç yıl?!

O çocuklara görmedikleri anneden kırk yılın başında görerek söylediği söylendiği iki kelimeyle nasıl özgüvensizlik olur?! O çocuklar o an üzülür ama unuturlar çünkü o kişi alalade dışardan biri değil anne o anneee!

O kız çocukları annelerinin yanında neden ezik duruyorlardı?
1. Bilinç altı sömürüdür "belki"
2. yaşadıkları bireylerin onları ezmelerindendir!!!

Bence yetiştirildikleri yerde onları anneleri yüzünden, eziyor sömürüyorlar baskı altında tutuyorlardır!
Yaşadıkları yerde öz güvenli büyütülüyor olmuş olsalardı, kesinlikle annelerinin yanında birbirinin içine girerek, başlarını eğmezlerdi.
Onun yanlış çıkışına anında itiraz ederlerdi!!!

O anne, o aileyi yakasından düşürememişliğin acısını çıkartıyor olabilir kendince "kimbilir o aile ve eş diye seçtiği kişiden ne aziyetler çekmiştir"

Benim gördüğüm ve bildiğim kadarıyla çocuklar ebeveynden hangisini sömürebiliyorlarsa sonuna kadar sömürürler...
Gelişme ve kendisini tamamlama adına! "bu dediğime kulp takılmasın lütfen"

Ama büyükler çocukları sömürdüğünde, birde " dillenmeselerde itiraf etmeselerde bilinç altı ilahi aşkları olan" anne suçlanınca çocuklara olanlar oluyor.
Ben, yine yeniden diyorum ki beraber yaşadıkları büyükler annelerini suçlayarak resmen o çocukları sömürüyorlar! Çocukların kanına giriyorlar!!!

Çocukar nasıl gelmiş bilmiyoruz evet ama kadın duyarsız olmuş olsaydı baba annelerinin sizin tabirinizle cemkirmesini çok umrunda olurdu peehhh...

O babanın çocukların yanında olmasının bir tek nedeni, başka türlü ulaşamıyor kadına dolaylı bir şekilde "çocukları kullanarak" denetlemek ve rahat nefes almamalarını sağlamak düşüncesindedir! Anneden ziyade, o babanın dr yardımı alması lazım!!!



Ve yine diyorum ki o çocuklarla o anne arasında bilinç altı büyük sevgi var ve inşallah yakında bir şey o sevgiyi tetiklerde sevgilerini dillenmeselerde bakışlarla hareket ve davranışlarıyla uyum içinde yaşarlar...

O çocukların kanına kesinlikle ama kesinlikle beraber yaşadıkları taraf kanlarına girerek sömürüyor eziyor kadını avuçlarında tutmak için!

O çocukları peydahladığı zamanda o düşünceyle peydahlamış! Kadın paralı olabilir ama onların komaya soktuğu öz güvenini hala iyileştirememiş. Bireyasel yaşamında yalpaladığı gibi, doğal olarak çocuklarında da yaşatıyordur... "hak bulup, hak verdiğim sanılmasın"

PuCCa nın yakınlığı ne kadar bilmiyorum ama kesinlikle çocukların kaldığı ailenin baskısından ve sömürüsünden kurtarılması lazım derim ben!



Tuzluk olayı, herşeye her konuya rağmen. Bir yudum tebessüm içindi
Sevgiyle tuzluğu kapan deryik:))


alienfaMey

Huzunbazz dedi ki...

Yazık bu cocuklara hakikaten annelik yada babalık duygusundan yoksun kişiler yüzünden yitik büyüyorlar eksik.. ben yigenlerimin bile uzulmesine dayanamazken bu kadın nasıl kendi canına kıyar inanamıyorum vallah allah ıslah etsin bunları ne diyim

Adsız dedi ki...

Kuzenin yaşam biçimi onun herşeyi. Bir kaç yıl sonra gençlik gidince botoktan zombiye dönünce, para da bir şekilde bitince ne olacak. O yaşamın renkli ışıkları sönünce? Yok intihar falan etmez ama sonu pek de hoş görünmüyor.

Belki o çocuklar için böyle bir anneyle görüşmemek çok daha iyidir. Allah'tan aynı evi paylaşmıyorlar. Aynı evin içinde birbiriyle hiç konuşmayan, yaşamları teğet geçen onca anne-çocuk olduğunu düşününce.

Şimdi bu kızlar nasıl erkeklerle birlikte olacaklar acaba? Sürekli terk edilme korkusuyla, güvenli ilişkiler kurabilecekler mi? Bundan öte istismar mı olur! İstismar illaki tecavüz mü etmek? Tıpkı anne baba olmak sadece yedirmek ve giydirmek olmadığı gibi...

Dünyada ki tüm suçlar tek bir şekilde biter anne ve babalar hakkınca çocuk yetiştirirse..

Eski sevgili olayına gelince...
O gerçek olsaydı yanında olurdu. Dilerim anne olursun, yüreğince. Kabuslardan kurtulmanın en iyi yanı hayatı kendince yaşamaktır.

Güzel günlerin olsun!

Adsız dedi ki...

Öyle insanlar tanıyorum ki, 3tl ile pazara gidiyor evin hanımı, ıspanakj, pırasa, patates gibi ucuzları alıp eve dönüyor, kocası asgari ücretle çalışıytor ve kira veriyorlar çünkü.
Bir başkası 18 yıldır çocuk sahibi olmak için uğraşıyor. Bir başkası yine çocuk sahibi olmak için arabasını satıyor, kredi çekiyor tüple bebek masrafları için.
Yeni evli bir çift toplam 1100tl aylık kazanıyor ve 500 kira 400 ev eşyalarına olan borcu vererek kalanla yaşıyor. Ve şu olaya bakın. Dünyalar, insanlar, imkanlar, kişilikler, onurlar, mideler ne kadar taban tavana.
Bu kadının kanı bozuk, yaşadıklarından bu çok belli, helede çocuklarına olan davranışından o kadar belliki.
O çocuklara annelerini kötüleyemezdin belki amagenede yapacak birşeylerin var bence, olmalı, elini çekme onlardan.
Ve sen çok dobrasın da pucca bende dobra yazacağım. Sen biraz fazla asabi ve bir bayan olarak fazla terbiyesizsin. Çocuk yetiştirmek zordur, ve mümkünse anne baba kendinden daha iyi birey olarak yetiştirmelidir çocuklarını. Sen daha olgunlaşmalı ve belki biraz durulmalısın ve doğru düzgün adamlar seçmelisin. İyi evlat yetiştirmek için iyi bir yuvaya ve eşe sahip olmalı, ilerde yalnız kalacaksan bu da çocuğun eksik büyümesine neden olur. dünya yeterince iğrenç, ne kadar çok belden aşağı olmuş bu hayat ya, bu hem senin yazılarında var hemde o kadının hayatında var, sevgilisine üçbeş vurduracak diye düştüğü durumu düşürdüğü duruma bak çocukları. Bi bacak arası nelere kadir yahu bu ne yaa

PAPATYA SOFRASI dedi ki...

Anne var, annecik var işte..

Anlamıyorum, evlat sevgisinin önüne hiçbirşey geçemez insan olan için..

Ne anne, ne baba, ne koca, ne bilmem ne sevgisi, evlat sevgisinden sonra gelir..Ben de anneyim de ordan biliyorum..

Allah o çocuklara çok güzel bir gelecek nasip etsin inşallah..

Anaları(!) olacak o kadın için aynı şeyleri söyleyemiycem..

balanne melike dedi ki...

Nasıl olur bilmem ama insanlar üremeden önce çoklu psikiyatrik elemelerden geçmeliler. neticesinde bir ehliyete sahip olmalılar..sonra bu bebeler gibilerini çook görürüz daha çok..

Semizotu dedi ki...

Gerçekten çok üzüldüm ya. Allah gani gani rahmet eylesin:((

Adsız dedi ki...

olaylara heep farklı bakabilmekten objektif olabilmenin doğruluğundan bahsederiz ama 60 küsür yorum içinde bir tane olaylara farklı açıdan bakabilenide taş yağmuruna tutarız .beyenmeyen okumaz çeker gider de oh ne ala sen internet gibi umuma açık bir alana aç tezgahını sonrada herkesin farklı bir fikri ve bakış açısı olabileceğini kabullenmeden çemkir hakaret et istemiyosan fikir alırsın bir günlük defter yazarsında da yazarsın kimsede bişey demez.pek duyulmamıştır ama bir ata sözü var orta yerde at kuyruğu kesersen kimi uzun der kimi kısa .ayrıca türkiyedeki boşanmaların hemen hemen hepsinde yapılan birşey bu kadın olsun erkek olsun çocuklar kimde kaldısa karşı taraf düşman, öcü ,kaka .kişiler kendi nefretleriyle karşıdakinin anne yada baba olduğunu unutuyorlar ve bizim bilmediğimiz onca yılda kimbilir neler yaşandı .bu olayların yani kadının çocuklarına davranışının ta kökeni bir annane vardı hani ölen puccanın ona dayanıyor bence pasta yemeyen pastanın tadını bilemiyor yani sevgiyi görmeyen sevgiyi veremiyor kendi çocuğu bile olsa üvey anne gibi davranıyor .ben bunun canlı örneğini gördüm kendi evladına üvey anneden beter davranıyordu işin en kötüsü kendinin haklı olduğuna okadar inanıyorduki para pul hikaye sevgi, sevmeyi öğretmek lazım insanlara ( hande)

Adsız dedi ki...

alienfaMey; sen ne gerizekalı bir insansın.. " anne o anne " diye yırtındığın sözüm ona çakma anne ah olacaktı ki "senin annen!" görecektim ben seni .. gerçi seninki o olmadığı halde bile pek sağlıklı düşünebilen biri yetiştirememiş bu da içler acısı.. Ayrıca bu çakma annenin sevgilim adı altında kendine tuttuğu Nihat Doğan'dan bozma jigolo varya tıpkı senin gibi düşünebilen dangozlardan oluyor iste ;)

Adsız dedi ki...

Pucca bence sen çok güzel bir anne olacaksın. Ama daha zamanın var, şuanda hala kavak yelleri esiyor başında. Anne olursan tek sorunun fazla despot olursun gibi geliyor. Bu kadar çok şey yaşamış, yaşadıklarının farkında olan biri çocuğunu herşeyden koruyup saklamak ister çünkü.
Kendimden çok senin çocuğun olmasını istiyorum. Ben hazır olmadığımı biliyorum ama sen doğru erkeği bulunca hiç düşünmeden yapmalısın. Yılın annesi ödülünü bile alırsın =)

Adsız dedi ki...

Bu yazıyı yazan kişi Pucca tamam orasını anladım, yorumların bazılarını anlayamıyorum. ortada bir olay var tartışılması gereken bu. Ama yorumlar yine Puccanın karakterine hakaretlere gidiyor. Size ne onun hayatından yaşamından, okuduğunu anlamakla hükümlüsün burda. Bir olay anlatılmış, o olaydaki kadın gibi yaşamlar yok mu çevremizde. Milyonlarca var kimsenin kapı arkasında neler yaşadığını bilemiyoruz, bu yüzden burayı seviyorum kapı arkasını açık net bir şekilde gösterebiliyor. Olayda ki karakterin tutmunu tartışacağınıza, hala her yazıda yapılan Puccaya çemkirmenize hayretle bakıyorum.
Bu kişilerin ne yazı umrunda bence ne başka birşey sadece kıskançlıkla örtüşüyor yaptıkları eylem.
Kadına gelince, içinde kopan fırtınaları bilemeyiz hiçbirimiz. Dünya nimetlerinin annelik duygusunu yokedeceğini düşünmek bile istemiyorum. Geçmişin verdiği hesaplaşmaları çocuklarından çıkartıyor olabilir. Ortayaş sendromunda 3 tane çocuğunun olmasını kaldırmıyor olabilir, kendisi de sevgisiz büyüdüğü için onları anlayamıyor da olabilir.
Özellikle büyük çocuğun orda şahlanıp gitmesini isterdim. Mutlaka ilerde yapacaktır onu, şimdi daha kendini hazır hissetmiyor ve ona ihtiyacı olduğunu düşünüyor olabilir.

Beter Böcek dedi ki...

Bu yazı fena dokundu be Pucca.
Kuzenini gebertmek istedim bi an !
Anne olma konusunda bence boşa kafa yoruyorsun inan geçmişinde bu tarz olaylar yaşayanlar mükemmel anne oluyorlar. Çünkü anneliğin nasıl olması gerektiğini kendi annelerinin olamadıklarından dolayı çok iyi biliyorlar.

nevbahar01 dedi ki...

:(((
çok üzgünüm...
ben anneliğin bahşedildiğini sanıyordum. ama değilmiş, çaba ,emek, svegi,şefkat gibi özelliklerin gelişmediği bünyelerde oluşmazmış meğer.
o çocuklara duam annesizliğin eksikliğini nice mutlulukları yaşayarak kapatacakları bir hayatlarının olması.
kesinlikle anne vasfını taşımayacaklar çocuk yapmamalı. iyi çocuk yetiştirebilen muhteşem anneler de çok çocuk yapmalı. çünkü insanlığın iyi insanlara ihtiyacı var. kötülerin sayısı çoğalıyor:(

Deniz dedi ki...

oha lan, burda adamlar sana az öz yorum yapacağına yorum sayfasını bloga çevirmişler. ya da sana yorum yapacaklarına az biraz bloglarında kassınlar. ne bu lan! illa pucca'yı itin götüne sokacağım!-pucaaya uzanan eller kırılsın! laflarını hüpleteceklerine aman yahu osbir olsanız çekilmezsiniz. okumadım göbelekler hiç birinizi. 'bazı kadınların anne olma hakları ellerinden alınmalı'yı okudum şimdi de el sallıyorum pucca, bir dahakine görüşmek üzere. öptüm cücükler. ya o değil de marilyn'in bacaklara bak anasını satayım! sağ-sol kaymış lan, oha!

Adsız dedi ki...

İsimsiz! tuzluğu kapmış gelmişsin:)) hadii genleşerek genişletelim. Yook, yok olmadı haz almadım, iyisini daraltalım, sıkı olsun ki yavaş yavaş haz ala ala tatmin olalım:))) Senin fikrinide 180 derece değiştirir benle yaşayacağın doruk tatminlik!!! dünyayı güneşin bir başka aydınlatır başka başka seversin, herkese çiftleşmeyi hak bellersin!!!

Bu yaşıma kadar aldığım en güzel iltifatı "geri zekalı" isimsizden alma gurur tatminini yaşıyorum:))

Sen ve senin gibi yukardaki çoğunluğun akıllı olduğunu sanarak, nefret haset tohumu ile tohumlanmadığım, öyle tohumların bana olumsuz hiçbirşeyi aşılıyamadığı için olsa gerek. Kendince hakaret ettiğini saysanda:))isimli olamayacak kadar acz ve zavallı, bana söylediğin "geri zekalı kelimesi iltifattır" işin tuhafı tabii sen ve sen gibiler içindir tuhaflık. Size kızmıyorum,yeminle kızamıyorum, sadece acıyorum...

Bana siz gibilerine kızmak için imalatlarında kızma çip'i takmamışlar ben masumum he valla bütün suç imalatçım ebeveynimde:))

Benim annem sultanlar sultanı... İlk ilahi aşkım... Ben onu yarın doğurdum... Bütün genlerini oluk oluk akıtmış bize, bizde yıkıcılık, bizde ataşe körükle gitmek yok yok!!!

alienfaMey
devamı geliyor

Adsız dedi ki...

yazının devamı 2

PuCCa yazıyor, çok yakın geçmişte sayfayı görüp birkaç yazısını okudum... Yazdılarını yarı ciddi, yarı şaka algılayarak üslubunu yadırgamadan,
farklı yazım stili "bazılarına aykırı!? geliyor olsada!?:))" tebessümle okudum.
Ben için aykırı gelmedi yadırgamadım.:) amma amma yorumları yazanların pohpohlaması "tabii o bilinç altına bastırdıklarını su yüzüne çıkarıp yazıyor olmaları!? ve burda PuCCa yı içimden tebrik ettim, kurguları ile kişilerin çirkin iç yüzlerini dışa kusmaları!?" ve bunun yanında PuCCa yı dört tekeri kabak dolmuşa bindirmek istemeleri!? midemi bulandırdı ki bu yazıya kadar yazmadım.

İlk yaptığım yorumda sadece insan'a atfederek PuCCanın yalan yalnış yazdığını imalayarak yumuşatmak istedim... Anam ne kadar hıyara aç varmış, tuzluğu kapan koştu!
Bi dur, bi soluklan yahuu bi soluklaan, hepi topu bir tek taneye yeter benim diyebildiğim emanet hıyar!
Hadii aranızda o piti piti karamale sepeti yaparak aranızda ismi cismi olan geliversin, geri kalanı PuCCa nın tarlalar dolusu boca ettiği hıyaraları üleşsin!

Benim burda gördüğüm sözüm ona okumuş!!! anne olmuş anne adayı hatta erkek musfeteleride var. Zavallı Bencilayn, Sevgiden, eder değerden söz ediyor ama gel gelelim hepsi ama hepsi İslam dinine yamalanmaya "etiketlendirilen" enginizyasyon kara cehaletinin insan dışı recm'i ellerine geçse kadına RECM uygulayacaklar!!!

Ne biçim sevgi var, "anlayışsız kara cahil çirkin!" breeeh breeehh!

İşte o maksumlar o tür yaratıkların elinde kaldıkları için, siler gibilerin aklı evvel zekalarınızla parmaklayayabildiğiniz için ezik kalmışlar!

devamı geliyor
alienfaMey

Adsız dedi ki...

yazının devamı 3

O kadın "anneleri, anne" kimbilir ne ezalara maruz kalmıştır! o çirkin yaratıklar ininden çıktığı halde, sağduyusu sevgisi hala komada, belkide komadan hiç çıkmayacak!
Birde üstüne dış kapının dış mandalı hasetinden "o yapabildi ben yapamadım" RECM edebileceklerin korkusu!

Bu yazı gerçek yaşamdan bir yazıysa ve bire bir PuCCa o yaşamın içindeyse ve etrafındaki kendini bilmez sevgiden sadece bencilliği doldur boşaltla uğranşanlarlarla çeviri dünyanın içinde nefes alıyorsa ona keza o çocuklar!
Vaysiga onların başına gelenler!
Sizin şeyinize dokundumu? yook birkaç tane daha mutsuz olsaa, aaa bak anası ne, danası oo der ve gülüp "hıyarsız sadece bakarak müstürbasyon yaptığınızı sanarak, sadece sanarak tatmin olursunuz!!!" geçersiniz. Kendi iç dünyanızdaki çirkin karanlığa bir gölge yaparak bir iki günlüğüne ooohhh soluklandım valla dersiniz!!!
aaa aaa bak ben ben öyle değilim aaa neleri varmış neleriii!!!

diyelim ki o kadın kendinden genç birisi ile çiftlaşiyor yemin billa onun hakkında atıp tutanlarınızın yüzde doksanınız eline geçiremediği için hasetten elinize geçse, kadını recm ederdiniz! Çocukları
düşündüğünüzden sevdiğinizden annelik duygunuz kabardığından değil!
Sade ve sadece o kadının imkanları elinizde olmadığından atıp tutuyor derinliklerinizde ki ise yukarda dediğim gibi kıskançlığınızdan!!! Doğruyu soylediğim için benide papazlar gibi afaroz edersiniz!!! yobaz papazlar gibi olan bazılarınızdan afaroz edilmemi ben onur sayarım bilesiniz!!!

Ben babamı on yaşında kaybettim benim babam bütün kainattan daha ulu ve Allahı sevdiğim kadar seviyordum belkide onu sevdiğim için Allahı sevdim!!! "çünkü o inançlıydı ve benim babamdı"
Babasız kalmış olan beni alieme karşı ayartmak istediler, tıpkı sizlerin burda birilerini ayartmaya çalıştığı gibi!!!
On yaşında, on yaşımda olduğum halde aileme söylemedim, gözlemledim ve dört tekeri kabak, freni tutmayan dolmuşun şöförü olmamı istediklerini gördüm evet gördüm... ayartamadılar olmadım!!!

O anne biri ile çiftleşiyor tabii çiftleşecek, dünya vaar olduğundan bu yana rahibeler dahil o dürtü ile doğuluyor kimi erken başlıyor, kimi daha sonra, kimi istiyerek, kimi tecavuz edilerek, kimi zorlanarak vel hasıl kelam her biri kadınlı erkekli hangisi hangisini daha fazla beceriyor bilimiyorum ama Türkiyede kadınlar becerildiğini sayıyor, tatmin olamıyor! erkekler becerdiğini sanarak mutlu oluyor!:))

Kadında kendince öyle veya böyle bulmuş mutlumu değilmi o onun sorunu yaşam onun yaşamı! Mutluluk despotluğu öldürüyor!!!
Çocuklar ayartılmasa beraber yaşadıkları kişiler tarafından, eziklik hissetmeyecekler ve annelerinin kimle çifleşirse çiftlesin o onun yaşamı ama anneleri olduğunu bilerek birbirlerini severek yaşarlardı!!! evet yaşarlardı!!!

YİNELEİYORUM O ÇOCUKLARIN EZİKLİĞİ VE YARINLERINA ÇALAN ONLARA BAKAN AİLEDİR!!! ONLAR ÇOCUKLARI SEVDİĞİ İÇİN DEĞİL SADECE AMA SADEC KADINA EZA EDEBİLMEK İÇİN ÇOCUKLARI KULLANIYORLAR!!!
O ÇOCUKLAR ZAYIF KARAKTERLİ OLMAMIŞ OLASALARDI, DÖNEN ENTRİKAYI GÖRÜRLER SİLKİNİRLERDİ!!! AMA GÖRÜNEN O Kİ TOHUM ADİ TOHUUMM!!!




alienfaMey

PuCCa dedi ki...

hemen okuduğum için ben tuzlayayım bari kalırsa kokar heba olur yazdığın yazı..

Boşanmış ailelerde genelde anne tarafı baba tarafı diye birşey oluyor. ve mutlaka bir tarafla az görüşüyorsun. bende daha bu sene yeni yeni kaynaştım. Oda istanbuldayım diye yani..

ben ilk kez onun çocuklarını gördüm, onlarla ilgili bildiğim tek şey kuzenimin bana anlattıkları. Oda hiç birşey, şurda oturuyorlar babaları bakıyor.
Etrafındaki herkese tek çocuğunun olduğunu, onunda yurt dışında okuttuğunu söylüyor.
3 çocuk sahibi olmaktan çok utanıyor, yaşlanmaktan utanıyor çünkü sevgilisi baya genç..
Çirkinleşmeye başladığının da farkında bunun telaşını yaşıyor..

Yalnız ne olursa olsun 3 çocuk oraya sadece onu görmeye gitmişti. Bu kadar kıyametleri koparmanın alemi yoktu. Çocuklarını zaten yılbaşından beri görmemiş. En hayvanı bile beni oraya çağırdığında "çocuklarla sinemaya gider misin" falan yapardı herifle ilgilenirdi ama en azından çocukları da mutsuz etmezdi.
En kral empatiyi yapıyorum burdan bunu çıkartıyorum..

İnsanlar kendilerine yerine koyduğu için bu kadar kızıyor olamazlar mı.

Ne o çocukların babalarını biliyorum ne aile ilişkilerini.
Tek bildiğim şey çok kırıldıkları annelerini gözlerinde çok büyüttükleri, onu ilahlaştırdıkları o yüzden o ne yaparsa yapsın ona kızamadıkları kendilerini suçlamaları.
Annelerinin onlar yüzünden mutsuz olduklarını varlıklarının sorun olduğunu düşünyorlar. Yani onlar kendi annelerine değil kafalarında yarattıkları anne karakterine hayranlar. ve o kadınla birleştirmek istiyorlar onu..

Haa kadın bunun farkında mı kesinlikle farkında değil. O çok iyi bir anne olduğunu düşünüyor, mesela o da sürekli benim anneme küfrediyor. size nasıl yapabilir bunu insan yapar mı bunu diyerekten.

İnsan kendi yaptıklarına hep bir kulp buluyor maalesef. Başkasına allah belanı versin demek çok kolay aynaya baktığımızda bile kendimizi değil yansımamızı görüyoruz çünkü..

Ve bana sürekli yalan atıyorsun sen diye çıkışmalarına anlam veremiyorum yukarda biri de demiş, abi buraya şiir yazıyodum ona da aynı yorum geliyordu, bugün burnumdan kustum diyodum ona da atma şaban diyolardı.
Yani kusura bakmayın keşke bende desem "sevgilim bana köpek gibi aşık, dünyanın en dürüstü benim, mükemmel ailem var, param bok gibi, taş gibi güzel bir kızım, bakirelik önemli aseksüelim zaten aşkımla sadece siyasi konularla ilgili konuşuyoruz, maykıl ceksın ölmüş, bedelli askerlik noooo bebeyim noo, bu iletiyi 50 kişiye yolla götün kabak gibi açılsın, can yücel çok sevmeyeceksin bağlanmayacksın, starbuksa gidp kitap okumaktan hoşlanıyorum tek faaliyetim bu..
diyerekten ama değil.. adım gibi eminim onlarınki de değil.
Ama işte insan farkında olmuyor ne olduğunun..

KokoSh dedi ki...

Okurken için parçalandı resmen. Özellikle küçüğün söylediği.. Maalesef kuzenin gibi çok kadın var ve biz onları durduramıyoruz. Olan çocuklara oluyor ve gelecekteki dönüşecekleri yetişkinlere. Ayrıca sen öyle bir anne olmayacaksın, bu saçma düşünceyi at kafandan. Bunları gözlemleyip yazan biri kötü bir anne olamaz. Öpüldün..

cok tuhaf gunluk dedi ki...

anaaam neler olmuş burda

ZK dedi ki...

Ağladım... Pucca can, sen aldırma boş sözlere!Açıklama yapmana gerek yok.. Gerçeklerle devam et yoluna. . İsteyen inanır, isteyen inanmaz,senin masalına sen yaz! Seviyorum ben, hayatındaki bazen tatlı bazen acı olan anılarını paylaşmanı. Onlarda kendimi bulmamı... Sevgiler. .

rainbow dedi ki...

PUCCA okurken gözlerim doldu,kalbim acıdı,o kadar güzel ifade etmişsin ki çocukların yüzü gözümün önünde canladı,
çok zor bir durum...
bu çocuklar büyüyünce genç kız olunca bilinç altında annelerinin davranışından dolayı hep mutsuzluğu hissedicekler,hayatlarında kimseye güvenmiyecekler,
şanslılar senin gibi bir ablaya sahipler,
belki göremiyorsun ama varlığı bilmek bile güzel bir duygu,
umarım o kadar mutlu olurlar ki bu yaşadıkları acıları hatırlamazlarr....

sanalkuzu dedi ki...

Pucca sanırım babalarını tanımıyorsun ama bana kalırsa şu durumda yapılacak en doğru şey bu çocukların psikologla görüşmeleri. insanların çocukken yaşadığı acılar yüzünden yapabileceklerinin - iyi ya da kötü - sınırı yok.
rüyada birinin ölümü görmek bilinçaltında aslında o kişiyi haytından çıkardığını(çıkaracağını) bi nevi aslında senin için öldüğünü gösteriyormuş.
senin rüyalarina gelince muhtemelen sen çocuk istemiyorsun nedeni de babasından ötürü çocuğun üzüleceğini acı çekeceğini düşünmen olsa gerek. Aile hayatını tam bilemiyorum belki eskiden yazdın ama farketmedim. belki senin babanla ya da annenle ilgilidir sen de farkında değilsin. işte aslında en normal ayrılıklar bile insanlara farkında olmadan ne korkular yüklüyor ki o çocuklar kim bilir büyüyünce neler hisseder. Yazık gerçekten. hakkaten başlığa katılıyorum. insan milletinin yapabileceklerinin sınırı yok.

Maybe. dedi ki...

lan blogumda toplasan 83 yorum yoktur be ahahaha..canlı okuyucular, şimdi size ne dicem. ben, maybe olarak hatta bir de sevgilim olarak, puccayı gördük. canlı kanlı dişil bir kişilik kendisi. sevgilisi erik'i de gördük. aklınızı alırım ha. beni sinirlendirmeyin.

Z.M. dedi ki...

sevgili pucca,bir kız çocuğu annesi olarak bende katılıyorum tüm yazdıklarına,merhamet ve şefkat besliyor anneliği bence,eğer sabırla,yüreğimizden severek yetiştirmeyeceksek onları,yapmayalım çocuk felan,bari onların hayatlarını mahvetmeyelim,yeğenlerinin çocukları içinse gerçekten hayatlarında karşılarına güsellikler çıkmasını ve bu ruhlarındaki üzüntüleri hafifletmesini diliyorum,

Adsız dedi ki...

erik seni biraz yaşayıp, üç beş becerip, çok olmayan bir sürede bırakacak..görürsün.
...

Adsız dedi ki...

Tom Robbins'in Ağaçkakan kitabından bir alıntı: "Kötü bir çocukluğu kurtarmak için asla geç değildir." (tam böyle değilse bile sabahtan aklımda kalan bu...)
bu yazıyı okuduğumda (aslında her yazında var bu tema, evet) aklıma geldi bu cümle...
hiçbirşey için hiçbirzaman geç değil...

Adsız dedi ki...

Eğer bir çocuk psikiyatristi ile görüşürsen, o çocukların koruma altına alınması vb. gündeme gelebilir.

PuCCa dedi ki...

sevgili kahenatçi adsız.. eriğe söylerim beni bıraktıktan sonra gelir seni de üç beş siker lafı mı olur iyi de bu işte yani hadi iyisin. Derdi sana düştüğüne göre bunun.

Adsız dedi ki...

Senin gibi ağzı bozuk birininin vereceği cevap ancak bu olur. Adsıza katılıyorum sevilecek neyin var bir düşün bakalım. Sadece tek kullanımlık kadınlardansın. O yüzden anne olmayı da aklından geçirme. Erkekler evlenilecek kızları ayrı eğlenilecek kızları ayrı tuttarlar bunu unutma. Senin gibi ağzı bozuk, geçmişi karanlık, ailesi kötü biriyle sadece yatılır. Hayatın boyunca anne olamazsın, seni kullanp atan erkeklerin ardından ağlamakla geçecek ömrün.

Adsız dedi ki...

Adsız denen kendini bilmez!

Sen bizi ayrı kişiler olduğuna inandıracağını sanarak küçük beynini ortaya koydun zaten. Durduk yere kızın özel sayfasına girip ettiğin lafa bir bak sonra insanmıyım diye aynaya bak! Hem kaşın hemde kız ağır konuşunca çok edeplisin ya,ayır kendini bir kenara.

Senin gibi edep yoksunlarına ilaç gibi gelir Pucca'nın bu sözleri. Dua et erik gelip icraate başlamasın.

Belli ki bir kuyruk acın var ama yanlış yerdesin. Bak bakalım kaç kişi izliyor seviyor bu hatunu,ona göre ayağını denk al bas git.

PuCCa dedi ki...

diğer adsız üzülme sonra eriği sana da yollarım. Bu kadar dert etmeyin siz benim eğlenmelik olduğumu, siz kendi kukunuzun çetelesini tutun. herkes kendisininkinden mesuldur, aman diyim benimkini gösterlerken arkadan bir parmak yersin sonra eğlenilecek olursun aynı yolun yolcusu oluruz yapma bak..

bi dost dedi ki...

son adsızdan bi önceki adsız.. yani 91. yorumun sahibi adsız.. tecrübe mi konuşuyor, bana öyle geldi de.?;) sana öyle mi yaptılar, kullanıp attılar mı seni? anne olamadın mı? küfretmeye tövbe mi ettin sonra, birine yamanmak için? öyle olmuş sanırım, ve iyi de etmişsin bunları yazmakla, belki tecrübelerin puccaya olmasa da senin gibi birileri varsa onlara ışık olur, zira pucca senin gibi biri değil:)

fakat herşey bir yana, bu iyi niyetli yorumunun içindeki aile dokundurması çok şerefsizce bir şey, biliyor musun bunu? ailesi kötü diye bi kızı kullanmaya kalkmak senin gibi şerefsiz p.çlere yakışır çünkü. tamam mı bebişim?

sanalkuzu dedi ki...

Hastayım şu evlenilecek kadın eğlenilecek kadın laflarına. Siz o küçük beyninizle evlenilicek kadınla evlenip eğlenilicek kadınla eğlenmeye devam ediyosunuz sonra da kendinizi erkekten sayıyosunuz. gerçi evleniliceği buldun da eğlenilicke kaldı yurdum abazası seni :))

sanalkuzu dedi ki...

pucca salla şunları bunlar bahar gelince kümes etraflarında dolaşan tiplerin teknoloji edimiş versiyonları görüyoruz gazetede haberlerini:)))

Şevval Elif SOLMAZ dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum sana bi dost. Adsız'ın Pucca'yı suçladığı konu,bir insanı ailesi için bu şekilde yargılamaktan daha adice değil!

Üstelik Pucca'nın çocukluğu kötü geçmiş olabilir ancak insanlık vasıflarını kaybetmemiş 2 çocuk yetişmiş bu aileden. Bu durumda söz edilecek bir aile varsa bu senin ailen. Kimsenin ailesini seçmek elinde değildir,bununla da kimseyi yargılayamazsın.

(Anlayacağından şüpheliyim ama yazdım işte)

Adsız dedi ki...

PUCCA NERDESİN

Adsız dedi ki...

pucca yaşıyomusun ?

UÇURTMA;) dedi ki...

belki bir zaman o da pişman olur ama iş işten geçmiş olur

Nik dedi ki...

Herhangi bir çocuğu en az kendi çocuğu kadar sevmeyi beceremeyen biri anne/baba olmaya layık değildir!

Bu örnekte ise kendi çocuğu bile sevilmiyor...eh genç bir züppenin çükü daha cazip tabi..

Umarım bu genç adamla en ateşli sevişmelerinden birinde condom yırtılır da spermlerden biri hedefe varır!

Adsız dedi ki...

gecmisin karanlik midir,ailen kotu mudur hesabi kimseye dusmez. lakin yazdiklarina bakip biri sana agzi bozuk diyebilir, x kisi seni kullanip atacak diyebilir. zaten simdiye dek kendin de bu sekilde yazdin tum yazdiklarini. savunmaya gecmenin anlami var mi ki? savunma/izah gerektirecek durumum yok der gecersin, ki onu da demenin bin turlu yolu var. yazilarina konu ettigin her kisi ve durumdan kufur kyamet bahsedip ayni uslupla yazilan farkli goruslere sinir yapmak en hafifinden tutarsizlik. orta yerde at kurugu kesersen biri uzun der biri kisa, diye yazmis biri yukarda. dogru. yipratma kendini. aklini kullan varsa. incelikli yazmak hakaretle kufurle olmuyor. bir de dusun bakalim burda sana tribun destegi verenlerin kac tanesi gozu onunde kotu muamele goren bir cocugun hakkina sahip cikmistir? kac tanesi arkadas geyiginde icinde kadin ve ozgurluk gecen olumlu bir cumle kurmustur? sanal kaplanlar sizi.

Adsız dedi ki...

Merhabaa Lı dalyaa:))diyivereverisim geldi loo:PpP

alienfaMey

Şevval Elif SOLMAZ dedi ki...

İnsanları sanal kahraman olmakla suçlayan adsız kahraman :)

Bir eğitimciyim,her şartta her şekilde bir çocuğun hakkını sonuna dek savunurum bunun hesabını da kimseye vermem. İnsanları tanımadan bu gibi eleştiriler yapmak çok garip. Çünkü biz burada çirkin bir saldırıya cevap veriyoruz,bu kızı tanıyorum ve haksızlığa uğramasına izin vermiyorum. Bunun neresi kahramanlık? Diyelim dediğin gibi kahramanlık telaşındayız,ee ödülümüz ne? :)

Yazarken mantığınızı da katn şu yorumlara yahu.

Bu yazıya amma yorum yazdım çok baydı,hade başka yazya türersiniz yeniden :))

larry dedi ki...

Eskiden daha dayanıklıydım güne rotten.com okuyarak başlardım, artık değilim. Üzülecek yeterince olay oluyor zaten hayatta ..buna katkıda bulunacak şeyleri azaltmak istediğimden içim içimi yese de ara vermiştim seni okumaya. Halbuki benim için kitap gibi kadındın, seviyordum açıp açıp seni okumayı. Bu sabah okuyayım dedim. Allah kahretsin kalkıp yüzümü yıkamam gerekti millete görünmeden.

Adsız dedi ki...

insan bu kadar yazı yazar hala mı -de ve -da nasıl yazılır bilmez.

slh dedi ki...

bir erkek olarak anne olmanın ne olduğunu bilemem,ama anne sevgisinin ne olduğunu her evlat kadar bilirim.bizler arkaaşlarımıza,mahalledeki bakkalımıza,izlediğimiz dizinin başrol oyuncusuna sevdiğimiz şarkıya yada yeni aldığımız ayakkabıya kıyamazken bir anne evladına nasıl kıyabilir. burada kıymaktan kastım öldürmek yada terketmek değil tabiki.bir annenin evladından daha fazla yemek yemesi,aldığı zayıfa evladından daha az üzülmesi,evladı ağlarken annenin gülmeye devam etmesi ve buna benzer bir sürü olay işte. benim bildiğim anne evladına kıyamaz,eğer kıyıyorsa anne olamaz...

cündebaz dedi ki...

o değil de, ff'de gördümdü, bu yazıya en güzel görseli şu site sağlarmış aslen:

http://whythefuckdoyouhaveakid.com/

hatta başlık bile.

wincih dedi ki...

26 yıllık hayatımda hiç bir kadına vurmadım, ama kavga çıktı ise gerekeni en şiddetli biçimde yaptım. Bu kadını da aynen öyle dövmek istiyorum bayıltıp ayıltıp bir daha bir daha... Ta ki ölene kadar...... Bu nasıl bir mantıktır ya? Oha içim acıdı okurken. Hayır ben de benzer durumlardan geldim en sonun da sıçarım ailesine dedim çektim çıktım işin içinden kendi hayatımı kurdum bunlar daha çocuk ben tektim 3 kardeşler offf offfffffffffff . Buna ne denir bilmiyorum ki......

@yesari

Lütfen orospular' a hakaret etmeyelim!..... İkisi bir değil onların bile mert bir tarafı var.

Adsız dedi ki...

Insan sokakta ismini duyunca doner bakar, sevval bilmemnenin yorumu da o hesap. Muhim olma hezeyaniyla mi 1. cogul sahisla yazmis, yoksa kendi basina tartisamadigindan mi "ben de dahilim bunlara" diyecegin bir cogula yamanma pesinde, orasini anlamadim? Sevgi arkadaslik toplumsal duyarlilik ayagina ortam yalakaligina ozenme kizim, alacagin ayarla verecekleri aferin blog yorum koselerini gecmez. Tuvaletini temizledigin ana okulundaki cocuklari yanlis yonlendirme.

Bitki Cadısı dedi ki...

yazıyı okuyunca çok üzüldüm,allah kahretsin bunları böyle annelik mi olur,yazık çocuklara.

Unknown dedi ki...

pucca sen süper anne olurdun .kızlar için çok üzüldüm .kendimi onların yerine koydum .acı...

sickprincess dedi ki...

120 tane yorumu okuyor musun bilmem ama ben olsam yalan söylerdim. Annenizin işleri ters gidiyor sinirli, doğum gününüzü beraber kutlayacagız der onları bir yerlere götürürdüm. Hatta yapabilirsem annelerinden belki uyduruk bir hediye bile ayarlardım. Bırak buyuyunce anlasınlar.

Annelerine de ya kızlar seni kızdırmış da böyle düşünmüşler, sonra çok üzüldüler sana da söyleyemediler, ben iletmiş olayım derdim.

Ayrıca kıyafet alışverişine de çıkardım onlarla. Yönlendirilmeye ihtiyaçları varsa tabii.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hira dedi ki...

Her doğuran anne olsaydı sosyal hizmetler kurumunda çocuk olmazdı.O kurumda uzun yıllar çalışmama rağmen hiç kabul edemedim bu tip durumları hiç değilse sahip çıkan bir baba vede babaanneleri varmış bunada şükür.

nihal dedi ki...

of inanmıyorum ya ağladım walla ne şerefsizler war kuzum bide kendisini suçluyo daha güzel giyiniriz die kıyamam ya adi bi küfredecemde onu anlatan küfür daha lügatımda yer almıyo...

Adsız dedi ki...

bu pucca ilgi manyaa.

kasten yazıyo böyle şeyler.

götünden melodramlar uyduruyo,
trajediler kurguluyo, traji komiklikler sıçıyo.

ee gübre gibi bol kepçe hayal gücü var sallıyo bu.

sonra kendi yazdıklarına kendisi de inanıyo ve yorumları okuyum ağlıyo da
ama çoğu zaman kıs kıs gülüyo amma da keriz insanlarımız var yufkasal yürekli diye.

bu kız tam bir şeytan.

yeri geldiğinde kemalettin tuğcu ya taş çıkartır hiscillikte,yeri gelir şeytanın donunu başına geçirir fırlamalıkta.

kendi kendine eğleniyo işte, siz de orda hüngür böngür ağlayıp saç yoluyorsunuz kerizlerim...



di mi lan pucca itiraf et!

Tatsız Çilek dedi ki...

O kızların yerine kendimi koydum bi an... Gözlerim doldu..
Madem annelik yapamayacaksın niye doğurdun be kadın! demekten alamıyor insan kendini.

chunlibeauty dedi ki...

Annelik sıfatından vazgeçtim bu nasıl insanlıktır ya..

Escin dedi ki...

Puccacım o kadına gelince er geç cezasına çeker yani en azında buna inanmak istiyorum seninde anne olduğunda çok iyi bir anne olacağını biliyorum çünkü sen nasıl anne olmaması gerektiğinin farkındalığındasın zaten onemlı olanda bu farkındalık değil mi? hepimiz anne olma kodundayız... yapımıza direnmediği sürece bütün kadınlar bir annedir.. İnşallah doğru zamanda doğru insanla doğru yerde güzel nesillerin olsun..

Adsız dedi ki...

gerçekten çok zekice kurgulanmış bi hikaye.. için için dalgasını geçiyo heralde.. sana katılıyorum adsız..

Yui dedi ki...

of inanmıyorum ya çok kötü oldum iş yerinde olmasaydım ağlıcaktım bi insan nasıl böyle acımasız umursamaz olabilir hadi erkek desen anlarım bi kadın bi anne nasıl vicdansız olur böyle