17.12.2008

Evli ve ayrıcalıklı

Sinirden ölüyorum.. Maaşımı hala vermedikleri yetmiyomuş gibi it gibi çalıştırıyolar.. Çok koyuyo bu bana.. Bide ipe sapa gelmez heriflerle uğraşıyorum..
Erzuruma Pekmezin arkadaşıyla gitmiştik.. Rüyanın etkisi zaten zar zor geçti üstümden.. Bebe sanki karşıdan gelirken tek eliyle tişörtünü çıkartıp, diğer eliyle kotunu indirip bana yaklaşarak "dişlerinle donumu çıkar beybi" diyecek gibi hissediyordum.. Sanki xrayn varmış gibi gözümde çocuğu paso orda burda cıbıl cıbıl görüyodum.. Neden ordayken otel odasından çıkmadım sanıyosun.. Dışarda baklava dilimli playboy bebesi beni bekliyodu.. Çocuğa her baktığımda Esra Ceyhana karşı şerefsizliğim hüküm sürüyordu.. Allahtan geçti gitti etkisi şimdi giyinik görebiliyorum.. Ama şuanda ondan nefret ediyorum.. o kopasıca kafasını bi kaşık suda boğabilirim!!!
Erzurumdayken biz çocuk nasıl iyi nasıl iyi anlatamam sana. Hatta döndüğümüzde bana laptopunu verdi, çalındı ya benimki o maksatlı.. Melek gibi sanki.. hık desem yapıyo höt desem susuyor.. Biz döndük sonra içindeki o nefreti gıcıklığı gene kusmaya başladı bana..
Biz şimdi sırayla geceleri nöbette kalıyoruz.. 2 ayda bir biri, bir hafta iki kişi gececi oluyor.. Ben yaptım bitti kurtuldu demiştim.. Ana bi baktım sıraya benim ismimi koymuşlar..
Bunları ayarlayanda pekmezin arkadaşı.. Doğal olarak bebeye "bilader hayırdır gece beni yazmışsın.. ben hakkımı savdım" dedim.. Onun bi orospu bakışları var onları dikti üstüme.. ukala ukala
- listede olan kimse o gelecek işte.. sensen sen geleceksin..
- tamam da beni 2 kez yazmışsın..
- o zaman sen yapacaksın.. almıyor mu beynin bunu
- beynim alabileceğini alıyoda, senin mercimeğe fazla geliyo heralde söylediklerim.. Ben gececi oldum.. git başkasını yaz.
- Evli barklı adamları mı gececi yapacaz, bende 3 kere oldum ne var yani.. aramızda nöbetleşiyoruz işte büyütme bunu bu kadar bir hafta gelip gidip uyuyacaksın burda.. Çocuğu olan evli kadınlar nöbet tutmayacak..
- eee bana mı sordular be evlenirken! Bu nasıl iş zaten anlamıyorum akşam 6 da çıkarlar evli oldukları için, gece nöbeti tutmazlar.. o zaman yapmasınlar bu işi madem ağır geliyor.. aynı maaşı alıyosam ben onlarla -ki alamıyorum- onlarla benle aynı standartlara sahip olmalı.. gece nöbetini onlarda tuttacak.. umrumda değil..
- Ya kızım milletin çoluğu çocuğu var.. tabi ayrıcalıkları olacak..
- Evlilik bedensel özür gibi bişey mi yani.. evli olunca kadınlar geç çıkamaz, nöbet tutamaz, çok çalışamaz.. bu nasıl bir mantık yaa... ben yapmam o nöbeti.. sen git kendi kendine yap.. benide evli say...
- yeter ama bee senin şımarıklığınla mı uğraşacam.. listede adın yazıyosa geleceksin o kadar
- Umrumda değil kendin gelirsin mal gibi.. gececi olmam ben.. eee yeter ama beee!!! sus sus sus benimde bir sabrım var..
- Asıl sana yeter ipe ipe geleceksin gece buraya..
- geleni öpsünler, buraya yazıyorum kendi başına yaparsın nöbetini..
bana öyle bir bağırdı ki bütün millet döndü baktı.. bana biri fazla sesini yükseltince benim boğazım düğümlenir.. ağlıcak gibi olurum ellerim titrer.. kaskatı kalırım öle... Çektim gittim ordan tuvalete girdim.. nasıl sinirliyim ama yani anlatamam sana burdan..
.....
Ya bu evli kadınlara verilen ayrıcalığı hiç anlamıyorum ben ciddiyim.. kadının düzenli seks hayatı var diye bide biz ödül veriyoruz.. Suzan hanımın her akşam varmısın yokmusunu izlemesi, mandalin soyması ve kocasıyla fanfini yapması için onu erken bırakıyoruz.. arkasını biz topluyoruz.. hafta sonu izinleri sadece evli olanlar alıyor.. "ayy benim bey pazar izinli, polenezköye gitciiz biz bu pazar ben izinli olim" zaten paso çocukları hasta, o sıçtığım kocaları ne boka yarıyo bilmiyorum.. çocuk hasta olduğunda işe gelmiyorlar.. çocuğun okulunda bi sorun çıkarsa hemen apar topar gidip bütün işlerini biz bekarlara yıkıyorlar..
Sakın bunu kıskançlık falan diye düşünme alakası yok! Sadece çalışmak neden bekarların canını çıkarmak için tasarlanmış onu anlamıyorum yani.. Aynı işi yapıyorum kadınla sabah ikimiz beraber saat 9 da orda oluyoruz.. akşam 6 dedin mi o çekip gidiyor.. ben ise saat gece 11ekadar bazen kalıyorum.. neden çünkü hanfendi evine gidip yemek yapacak yoksa kocası boşar onu diye bütün işi bana yıkıp gitmiş oluyor..
Bide herşeyde böyle atlıyolar hemen.. şehir dışına çıkılınılıcak (bu nasıl bi kelime oldu lan) hemen o suzan hanım 90lardan kalma eteği dar kesim eteğini çekiştirip sandalyesine yayılıyor.. "vallaa şurdan şuraya gidemem ben, gençlerden biri gitsin.. benimki evde bana çatıyo sonra"
akşam bişeyin çekimi olacak.. "ayy ben gidemem eltim giller yemeğe gelecek"
öğlen yemeğe çıkıyoruz saat ikide döncez.. bu suzan ve tayfası mutlaka saat 3 de orda olur.. "ayy bilmem nerde ucuzluk vardı" "ayy banka ödemem vardı bir sıraa bir sıraaa" hergün doğalgaz kira bi ton şey yatırırlar bunlar... sanki bizim yok öle bi derdimiz gibi..
hayır evlenen kadının kendini trt de kadrolu çalışıyomuş gibi davranması neden acaba..
....
Şimdi evlenmek için geberen biri bunları söyleyince kıskançlık sanıyosun ama diil.. nefret ediyorum bu evli karılara verilen ayrıcalıklardan... Asıl bekarlara verilmesi gerek.. gece 10da 11 de işten çıkan kızla kim evlenmek ister allasen.. ben ne zaman sevişcem, ne zaman tanıcam adamı.. Asıl benim 6 da çıkıp birini kapaklamam lazım.. suzan evde mandilana soysun diye canımı çıkartıyolar benim....
yaa bide tam birini buldum gececi oldum.. Ben gündüz uyuduğumda kaç saat uyursam uyuyayım mal gibi oluyorum.. yüzüm çöküyo, sürekli uyku hali ve anlama kıtlığı oluyor bende..
Haa şöle bi durum da var.. çocuğa carladım geleni öpsünler falan diye de sike sike bekliyorum şuanda... gece it gibi nöbete gitcem.. Keşke o kadar büyük konuşmasaydım..
...
PS: mime pek bi gıcık oluyorum ama sinirli prenses yapmış bari yapim dedim.. yukardaki resim masaüstüme ait.. yaa ne kadar beleşçi bir düzenbaz oldumu da sahte yazılım kullandığımdan öğrenebildin ama.. valla sahte değildi.. babam orjinalini yolladı ama ben bişeyi beceremedim hep o çıkıyo.. izmire gittiğimde düzelttircem onu ama, o zaman kadar bunun için hapse atmazlar heralde beni...

46 yorum:

Adsız dedi ki...

Puccacım bir zamanlar o bayanlar da bekardı değil mi ama, seninle aynı yollardan geçmediler mi o kocaları nasıl buldular sanıyorsun gecenin körü işten çıkıp ta ayaküstü yemeler, içmelerle...
Sen bir evlen de gör evli insanların dünyası ordan baktığın gibi mi görünüyor, hele bir çocuğun olsun bak bakalım ateşi yükselse ne hallere düşüyorsun...Evliliğin geceleri kocaya mandalina soymak olduğunu sanan sen ve senin gibiler, evlenin de görün ebenizin gününü...

Volkan dedi ki...

korsan Windows kullanan bekarların hazin sonu :P

casaubon dedi ki...

firfir'e katılıyorum

sinderellaaa dedi ki...

ahhh pucca!bunların hepsi sen evlenesin diye yapılıyor sana :)))hayat bir oyun unutma!bekarlık kolay olsaydı,herkes bekar kalırdı,ama sanma ki evlilik kolay!bunların hepsi birer aldatmaca o kadar!:)))

PuCCa dedi ki...

evlilik kolay yada zor demiyorum.. sadece aynı maaşı aldığım aynı birimde çalıştığım kadın ne şehir dışına çıkıyor, ne gece nöbet tutuyor nede montaja kalıyor.. saaat 6 dedin mi pırrr evine..
emeğe göre maaş veriliyora eğer ona bizim patronun değil kocasının para vermesi gerekir ozaman..
evlilik özür değil bişey değil.. o zaman ailemle yaşarken bütün evin yemeğini de, işini de çamaşırını da bulaşığını da ben yapıyordum.. ama beni erken çıkartmıyorlardı.. yada şehirdışına yollarlarken beni puccanın babası aç kalacak diye düşünmüyorlardı..
herkesin evinde zorluklarıu vardır. ama işyerine karşı sorumlulukları da olmalı..
hergece ben o kadınların yarım bıraktıkları işleri toparlamak için 11e kadar kalıyorsam.. bu benim saygısızlığım değil tamamen onların bencilliğidir.. hergün birileri yüzünden geceleri 11de çıktığınızı, sürekli sizi oraya buraya yolladıklarını düşünün..

Volkan dedi ki...

"otobüslerdeki gazilere, hamilelere, çocuklu bayanlara, topal gençlere, fordçulara lütfen yer veriniz" gibi bir şey bu da sanırım. Aynı yerde, aynı yere gidiyoruz, aynı ücretli bileti atıyoruz, onların oturma ayrıcalığı oluyo... hep de sinir olurdum bu ayrıcalığa zaten :P (bkz. O artık metro kullanıyo)

S dedi ki...

yazis amacimi bildigini, beni zaten yanlis anlamayacagini dusunuyorum. ilk kez de yapmayacagim zaten bu seni sorulara bogma isini :p amaaaa sorarim sana puccacim

simdi laptop in calinmisti ve su an bu kullandigin bilgisayar kimin bilgisayari ? eger pekmezin kankasi esra ceyhanin yavuklusunun sana verdigi laptopsa onun sahte olan windowsunu sen nie sahiplenion :p
ya da baban sana orjinalini gondermis ve sen yapamamissan eger, babanin sana gonderdigi orjinal eski bilgisayarin icin miydi ?
tabi bu fotograf eski bir fotograf olabilir yahut sen yeni bir bilgisayar sahibi olabilirsin tabi ama :P

ben takigim biliosun puccam. illa bi boyle senin yazilarinda bi falso bi celiski arayip bulacagim. :))))

PuCCa dedi ki...

bu zoydaklının laptopuydu.. ama laptop demeye bin şahit ister diyebileceğim perişanlıkta...
pekmezin arkadaşı sadece 3 günlük verdi.. benimki elime geçene kadar..

Sagır Kedi dedi ki...

Yok Puccacım her yerde bu kural işlenmiyor.Sizin orada sistem kötü işliyor.Ne yani evlilere çoluk çocuklulara avanta var da bekarlara yok mu bence sistem yanlış..Ben hangi işte çalışmışsam evli olanlara öyle bir ayrıcalık yapmadılar.Asıl onlar fazladan mesaiye kalıyorlardı hihi:)))Hem o Pekmez'in arkadaşına sorsaydın nesi var adamın bi tarafına bişey mi battı sanki senle uğraşıyor ya...Birde biz bayanlara bir iyi bir kötü diye kaprisli olduğumuz konusunda konuşurlar adamın o davranışı nedir ya ikizler burcu galiba....

Sinirli Prenses dedi ki...

Biliyom sen sevmessin böle vik vik olayları ama cidden merak ediyordum ben senin hangi ekrana bakıpta böyle döktürebildiğini :)..
Teşekkür ederim benim boynumu bükmediğin içünn :)

fakeangel'in yorumunu okuyuncada aklıma geldi ben zoydaklıyı senin kardeşin olduğunu bilmezken onuda sen sanıyordum safmıyım neyim :)

Adsız dedi ki...

pucca velle şu evli hatunların mevzularına iyi değinmişsin bekarların sosyal yaşamı yok fotosentez yapıyoz çünkü biz :) ha bide bu evli hatunlar sürekli şikayet ederler bide ay kocam şöle, kaynanam bunu dedi falan filan eve gidiyoruz da yemek, ütü bir sürü iş yapıyoruz..valla nası iş annamadım ben :S

Tugba dedi ki...

evli bayan olmak çok zor pucca ya ben de 6 ay öncesine kadar evliliği rahat rahat fingirdeşmek sanıyorum ama işten gelip yemek yapmak , bulaşık, çamaşır temizlikle uğraşmak zorundayım deli oluyorum.
Bu arada hayal gücünde sınır yok resimdeki sen olabilir misin ? Şu an hangi saç rengindesin hatırlayamıyorum ama...

babegazelle dedi ki...

hakikaten ya banane bırakamıosan evini ev kadını ol,ben de çok gıcık olurum öle şelere haklısın ya bekar 11e kadar işte kalırsa kocayı nerden bulcak,ne biçim ayrımcılıktır hıhhh

PuCCa dedi ki...

melusina ordaki kızla aynı saç modelindeyim şuanda.. öle çirkin kaküllerim var şimdi.. kısacık..

bi dost dedi ki...

"Asıl benim 6 da çıkıp birini kapaklamam lazım.. suzan evde mandilana soysun diye canımı çıkartıyolar benim...."

beyinsiz aydın doğan işte, düşünemiyo ki bunu :D

Robin Goodfellow dedi ki...

ya evet ya nedir bu bekarlara yapılan eziyet.Bizim iş yerinde de evli öğretmenler ayrıcalıklıdır,son anda toplantı derler evli olan kocam bekler der gider bir şey demezler ben de eve gidicem kusura bakmayın deyince sorumluluk cart curt derler.
bi kere ben onlardan daha mutluyum,onlar evli ama içleri ölmüş her akşam aynı ev aynı koca aynı çocuklar aynı zıkkım,ben bekarım mis gibi her çılgınlık hakkı bana verilmeli asıl.

beliz dedi ki...

Evlilerin ayrıcalıkları konusunda tamamen haklısın pucca,bende çalışırken aynı durumdaydım sabah erkende gelsem evli bayanların iş çıkışı kocaları uğrar onları alır giderdi,ama ben yermiyim baktım hep kalan ben oluyorum bende geçtim müdürümün karşısına ben bekarım diye geç çıkacaksam o zaman sabah geç gelirim evliler erken gelsin,erken çıksın dedim ve çalışma hayatım boyunca 10,00 dan önce işe gitmedim .İşden atılma riskini göze alabilirsen aynı taktiği dene derim.Bi de para verseler neler yapacaklar anlamadım bu özel işyerlerini ya...

rahat yazar dedi ki...

pucca sen evlenince ayrıcalık isteyecekmisin bakalım:)

Adsız dedi ki...

-benim veli toplantılarıma hep babam gelirdi.
-hayatım boyunca kimse ödevime yardım etmedi.
-kardeşim okula başladığı andan itibaren ki bu benim 4.sınıfta olmama manasına gelir, okuldan eve eglir yemek ısıtırdım ikimiz için.
-bolca ev toplamışlığım da var.
-hasta olduğum zaman gelip alacak kimsem yoktu okuldan. revirde yatardım akşama dek sonra da serviste kusmamaya calısarak giderdim eve.
-ilk kez kuaföre kendim gittim belime gelen saçlarımı boynuma kadar kesmişti ibne herif. yanımda annem yoktu.
-ben yatacakken gelirdi annem ve öyle yorgun olurdu ki hemen uyurdu o da.
-çok kızgın olurdu hep. babam da ona kızardı hep evde yemek yok, ev pis diye.
-pazartesi günleri temiz gömlek için dua ederdim ve ütülü etek için ama genelde kendim yıkamam gerekirdi.

neden mi? annem pucca'nın çalıtığı gibi annelere ayrıcalık vermeyen özel bir salak şirkette resmen hiçbir şey için çalışıyordu. sen özel okula git diye çalışıyoruz diyodu. sabah 7'de çıkıyodu gece 10'da anca dönüyordu. babam desen o da...

keşke bir çocuk olarak (daha doğrusu kardeşimi de sayarsak 2 çocuk olarak) Pucca'nın şirkti gibi bir yerde çalışan annemiz olsaydı diyorum.

Bu da başka bir bakış açısıdır.

Adsız dedi ki...

tamamen katılıyorum puccacım. evli ve çocuklu kadınlara yapılan kıyaklar işle de kalmıyor. ailenin gözdesi, mahallenin namusu oluyolar bi anda. bi arkadaşım bekarken yemediği pok kalmadı. bi sürü sevgililer, orciler, sex oyuncakları saymakla bitmez. karı evlendi çocuk yaptı, şimdi bizi beğenmiyo. bi bilse kocası ne poklar yiyo... biz biliyoz ama söylenmez ki evli çocuklu kadına senin kocan var ya, puuştun önde gideni diye...bu karıların da erkenden eve gitme sebebi bu aslında... iyi mandalina soyan iyi analar olup sapık kocalarına yalakalık yapmak... yerim bölee evliliği...biz geceleri de çalışırız, aileyi de ikna ederiz -tek başına ne kadar mutlu olduğumuza- kimseye yaranmadan, sadece kendine yaranmak için yaşarız... yaşasın ben...

Adsız dedi ki...

zamanında senin sürekli ananeni öldürüp izin istemene benzemiş onların doğalgaz faturası :D

etme bulma dünyası

otobus111

Adsız dedi ki...

Sen her bi haltı ye, herkese ver veriştir, papuç dilinle her lafı et elaleme, ondan sonracıma sana bi kelam edene çemkir. Oh be ne rahat dünya. Ben de istiyorum bundan bi tane.

Adsız dedi ki...

Pucca bahane onlar be! Illa işten kaytarmak için kocalarını çocuklarını kullanıyorlar, ne yani bakabileceğin kadar yapsaydın ya da madem ki hem işi hemde kocayı yürütemiosun evlenmeseydin.. Bunlardan bizde de var bikaç tane.. Yok çocuğumun okul tatili cırt tatili curt tatili diyip tüyer giderler bunlar. Biz izin istesek "otur oturduğun yerde!" saçmalığı ile karşılaşırız..

S dedi ki...

nasil da cevaplayivermissin hemen :) tatlisin. kisacik kahkullerin de tatlidir.

meloshanim dedi ki...

çok haklısın erken çıkıp birini kapaklamak konusunda. anlamadığım zaten evlilerin kendileri eve geç gitmek istemeli çünkü bıkmış falan olmalı? ben olsam walllah öyle olurdum. ay iş verin de yapim uğraşamıcam evdeki bokla şimdi diye. anam herkes mi mutlu evlenince.

Adsız dedi ki...

evli ve çocuksuzum, bekarken çalıştığım şartlarda çalışıyorum.bizim işte ayrım yok:)
evli ve çocuklu bayanların yaşı,genelde bekarlara göre daha fazla olduğu için; bu izni almalarında iş tecrübelerinin de etkisi olduğunu düşünüyorum.

konu dışı olacak belki ama, ben pekmezin arkadaşının sana karşı ilgisi olduğunu da düşünüyorum:)

Adsız Şövalye dedi ki...

Pucca,

ayaklarının önüne devrilen bu gölge, geçen esler sürtünüp zamanı deliyor. elbisenle tutuşan ben saatime bakıyordum, sen gelene kadar herkes. korkunç şarapneller arasından yeni çıkmıştım.

her yerim sen ağrıdı.


..

insan bugün anlayacak,
sen bir gün anlayacaksın.

tinimini hanım dedi ki...

Pucca konuyla alakasız ama bu şablonu nasıl genişlettin sen?

Adsız dedi ki...

yoksa bu çocuk seninle beraber bi gece mandalina soyabilmek içinmi seni nöbete yazıyor???

Adsız dedi ki...

Bende daha 6 aylık evliyim, lakin diyorsun ki eşleri ile geceleri fingirdeşmek vs. bizde 2 haftadan beri tık yok :) Hiçbir gece eşim bana mandalina soymadı. akşamları bende 2 saat geç eve geliyor ve hazırlanmış bir yemeğe ve sofraya oturuyor....

Bu arada zeynep'e katılıyorum. mevkii olarak senden daha üstün oldukları için sen gece kalıyor olmayasın?

Süleyman EREKE dedi ki...

Sayın passiflora-rapunzel.blogspot.com Editörü;

Size bir konuda ulaşmam gerekiyor. Mail adresinizi rica edebilir miyim?
suleyman.ereke@proximityistanbul.com

Üfürükten Prenses dedi ki...

pucca:
sahte yazılım kullanıyorsun zımbırtısını bir programla iptal edebiliyor..
yazılımını yasallaştırabiliyorsun..
sağ alt köşedeki o zımbırtıdan bahsediyorum :)

Bilge'lik Yolcusu dedi ki...

Hayatımın 23 senesinde çalıştım. Bu sürenin bir kısmında bekar, bir kısmında evliydim. Bir devlet bankasıydı ve sistemler bu güne göre ilkeldi. Bilanço dönemlerinde neredeyse 1 ay fazla mesaiye kalırdık. Bu fazla mesai dönemlerinde kimsenin gözünün yaşına bakılmazdı, ay sonlarında da öyle. Aslına bakarsan evli olanlar daha da gönüllüydü kalmaya değişiklik olsun, hayatlarına bir renk gelsin, eve dönünce "ay çok yoruldum şekerim bıdı bıdı.." "Bensiz yapamazlar hayatım bıdı bıdı" diyebilmek ve evde manevi bir üstünlük sağlansın diye...
Ben önce evli sonra bekar dönemlerimde hiç farketmeksizin aynı tempo eşşekler gibi çalıştım.
Erken elmişim dünyaya ahhhhhhh !
NOT; O SENİNLE UĞRAŞAN ÇOCUĞUN SENİNLE BİR (!) DERDİ VAR GİBİ...

asiçiçek dedi ki...

sevgili pucca merakımı bağışla ama yaptığın iş ne ben onu anlamadım?

sinderellaaa dedi ki...

yaa amma taktınız şu mandalina olayına!suzan kim?niye eve gidip beni soyuyo?alınıyorum bak!:))))

PuCCa dedi ki...

Tinimini hanım bloggerın kendi şablonları içinde ilk baştakiydi sanırım bu.. yani aertı bişi yapmadım...

tinimini hanım dedi ki...

pucca peki bu başlık resmini nasıl ayarladın ben birtürlü yapamıyorum,tam çerçeveye sığmıyor.

PuCCa dedi ki...

ben onu photoshopta, resmi beyaz zemin üzerine kenara koydum dikdörtgen kırptım.. sonra buraya yerleştirdim..
yazıyı da resmin üzerine koyu tıkladım...

tinimini hanım dedi ki...

çok sağol pucca,harikasın sen.süperrrrr

BlahBlah dedi ki...

ya tam böyle süper yorumları okuyorum, fırrrt! aradan adsız şövalye çıkıyo. ooolum, çık işte karşısına. bölme yorumları yaf...

PuCCa, "bana mı güvenip doğurdunuz nan bebelerinizi!" diye ünleme zamanıdır yani.

Adsız dedi ki...

evlen be pucca, hayatının şövalyesiyle evlen.

bide.
hahaa...
araya giren adsiz şövalye esprisine bayıldım.

yorumlar bir bütün mü, bir roman mı yazılıyor bu youmlarlan, hepsi birbirini mi tamamlıyor? ya ne komiksiniz. adam bezecek sizden. bir ben sevdim şovalyeyi zannımca. o da beni sevsin diye yakında romantik şeyler yazacam buraya. bekleyin.

Primarima dedi ki...

Puccacığım evliyim ve çalışmıyorum,zaten hem çocuk hem kariyer aynı anda olmuyor yalan hepsi...ya evde kıçını kırıp oturacak mandalin soyacak elma doğrayacak mısır patlatacak yada kariyerinin doruklarına tırmanacaksın...ikisini aynı anda yapmak isteyenler yüzünden sinirleniyorsun şu anda işte...hem çocuguma koşayım hemde nöbet tutmadan çalışayım, yok öyle ,haklısın haklısın haklısın!

Fasulye dedi ki...

sen konuyu bide evli kadınlardan dinle bence :)

Adsız dedi ki...

Keriz gibi gidip bir de orjinalini mi alıcan. kimse şimdi burda yorumuma emek falan diyerek cevap yazmasın uyuz oluyorum bu tiplere.

Beter Böcek dedi ki...

Benim ablam işkolik sabahın köründe gidiyor işe gece 12de dönüyor ve evli, bana göre berbat bir yaşamı var. İşten başka birşey düşünmüyor.

Evli olan insanların eve erken dönmesi güzel birşey fakat sırf onlar erken gidecek diye başkalarının üzerine onların yarım bıraktığı işlerin yıkılmaması şartıyla.

Bekarsın diye senin işin gücün yok sanki, işten başka kendine ait sorumlulukların, özel hayatın yokmuş gibi davranılması çok bencilce.

Sende işe geç git o zaman ya da erken çık, patronla konuş birşeyler yap, nereye kadar çekeceksin böyle.

Bu arada duvar kağıdın süper, büyük ihtimalle Uzakdoğulu bir kızın fotoğrafı ve pozu çok estetik.

Adsız dedi ki...

sevgili pucca senin bloğunla biraz geç tanıştım. ama geçen gün sabaha kadar nisan 2008den şuan ki yazılarına kadar hepsini okudum...bence senden çok iyi bir arkadaş olur....