28.03.2009

Kamçılanan celebrity duygularım

Arada sırada program için yaptığım vtrler ana haberde kullanılıyordu.. Eğer röp yapıldıysa, içinde haber niteliği taşıyan tarafları kırptırıp habere gönderiyordum.. Bide sandığının aksine iş konusunda çok detaycı ve pratiğimdir.. Maaşları almaya başladıktan sonra, işten atılırsam sıçarım korkusuyla it gibi çalışmaya başladım.. Bizim programı yayından kaldıracakları dedikodusu yayılınca haber merkezine doğru bir yalakalık, "bakın işinize yararım, siz demeden size neler sağlarım" havası estirmeye başlamıştım.. İşte bunun meyvesini dün yedim.. Apar topar haber müdürü geldi, hemen şuraya gitmen gerekiyor, canlı yayına bağlanacaksın dedi.. Allahtan istedim bir göz geldi iki göz diye topuklarımı kıçıma vura vura gittim.. Tamam artık kamera önüyle ilgili bir idealim yoktu ama hala gece yorganın altında oscar ödülünü aldığım hayalleri kuruyordum.. Yani orda canlı yayında iki kelam etmek, içimde yatan yıldızı uyandırdı..
Hemen akrabalarıma söylemem gerekir diye düşündüm ama o heycanla telefonumu unutmuşum çekmecede.. Kameramandan telefonunu istedim çok önemli diyerekten. Zoydaklıyı arayıp haber verdim. Seda Sayan'ı izlemeye giden menapozlu ablalar gibi "herkese ara söyle tamam mı, babama da söyle, halamları ara falan kapatıyorum hadi" diyerek gittim.. Toplasan sadece 2 dk konuşacağım, burda böyle böyle diyeceğim.. Ama gel gör beni, ana haber spikeri gibi hissediyorum kendimi...
İşte bi kaç kişiyle konuşup durum değerlendirmelerini aldım söyleyeceklerimi kafamda tasarladım.. Bekliyorum.. Bekledikçe kalbim daha yüksek çarpıyor, dudaklarımın iç etlerini yiyip bitiriyorum, ayaklarım titriyor.. Canlı yayın bu, kayıt olsa neyse.. Olmadı baştan deme hakkım olur.. Ama burda olamaz.. Ya başaramazsam, ya kekelersem, ya tıkanırsam, ya ağlamaya başlarsam.. Ya Uğur Dündar gibi sinir krizi geçirirsem.. bir korku sardı bedenimi.. Yapamam ben, konuşamam, insanları beni izleyecek mala bak diyecekler off.. Neyse başaramazsam bayılırım artık napim dedim.. Hem daha iyi olur, "muhabir bayılırken nasıl frikik verdi" diyerek internet haber sitelerinde 2 gün konuşulurum.. daha ünlü olurum diye düşündüm ama kan beyne gidince saçmalama olayında sınır tanımadığıma karar verdim.. Yaaa sikime kadar banane, beceremezsem beceremeyeyim yani, diyerek kendimi silkeledim.. Söyleyeceğim cümleleri içimden tekrar etmeye başladım..
....
Başladım ama o cümleler kafamın içinden uçup gitmiş.. Hiçbirşey hatırlamıyorum.. Cümle kuramıyorum.. Ne diyeceğimi bilmiyorum.. Orda birinin ismini söylemem lazım adamın ismini unuttum.. "Gergin bekleyiş evet öyleydi onu diyecektim, gergin gergin gerisini kur hadi kızım PuCCa, hadii.. gerginleşmek, sublimleşmek, metalleşmek, terminatörleşmek, sara cannor ne güzel kadın lan, terminatör nerden çıktı offf ana fikir gergin hadi cümleyi kur artık.."
Söyleyeceğim herşeyi unuttum, böyle anlar olur ya, sadece bir kelimeyi tekrar edersin içinden.. işte bende öyle oldum.. Herşey gitti kafamdan.. Kendi kendime ne diyecektim ben, neyle ilgiliydi, klişe laflar söylememem lazım ama klişeler neydi.. "Ekran başında bulunan izleyicilerimiz" bu ne alaka, bu değildi diyeceğim şey, "Televizyonunu yeni açan izleyiciler için tekrarlıyorum" Offf buda değil başka bişeyle başlayacaktım.. "Sözü bana verdiğin için teşekkür ederim, sen orda sıcak studyoda kına gecesi makyajınla otururken, benim götüm donuyor" hayırr hayırr onu intahar edeceğimde derim.. Hadi düşün ne diyecektin.. "Burdaki atmosfer" allah belanı vermesin atmosfer ne ya! diye düşünürken işaret geldi ve yayın başladı..
O bütün kelimeleri unutan mongol ben, bir anda ömrü hayatım boyunca canlı yayında bilgi aktarmışım gibi bülbül kesildim.. Ne heycanlandım, ne kelimeleri unuttum.. Birand yanımda çaylak kalır, o derece yani..
...
Sonrasında tabii bana otomatik olarak yüklenen "dünya bana köpek olsun" egomla birlikte kanala gittim.. Girdim içeri kartı bastım ama o kartı basışım bile değişti.. Hergün selam verdiğim güvenliğin suratına bakmadım.. Allah biliyo valla beni, ekrana ancak bu şekilde çıkartıyor.. Program falan sunsam nasıl biri olacağımı tahmin ediyorum.. Yemekteyizde Hasan amca varya, "ben ünlüyüm, Türkiye beni seviyor, çocuklar beni öpüyor.." Yada kadın programlarına çıkıp, telefonla bağlanan izleyiciye çemkiren "Ben bu ülkenin PuCCa'sıyım, Sen benimle böyle konuşamazsın 70 milyon arkamda benim" diyen tipler gibi bişey olurum..
Yukarı çıktım, ilk önce Pekmez'in arkadaşını gördüm, kasetlerle geliyodu yanıma.. "Borderlar kaymış, birde haritalar titriyor, bi zahmet posttakilere verde düzeltsinler" dedi ve gitti..
Bu aralar Esra Ceyhanla aramız bozuk olduğu için başka bi kızla takılıyorum, o geldi "yaa keşke gelirken poğaça falan alsaydın, giderken dedim sana ama duymadın"
Ulan o kadar havalara girdim, kimsenin umrunda değil! Sarma geldi aşağıya indik sonra, onunda sikinde değil.. İzlememiş bile, ajans takip ediyomuş... Kızdım ona izlemedi diye, o da 2 saat böyle ekrana çıkmanın birşey dememek olduğunu, her insanın 15 sn ünlü olacağını, teşircilerin ancak böyle televizyon hastası olduğunu, küfretsen youtubeda en fazla izlenenler arasında olacağını, yabancı gelini arayıp, dualar eden salak bir toplumun içinde, televizyona çıkmanın onlarla aynı seviyede olacağını anlattı.. Böyle aşağılayınca, bende diyemedim "ama Gelusanın porno filmi varmış yazık Halim'e" diye.. Sadece ben senin haberlerini izliyorum hep, sende bana dair bişeyi merak edip bakarsın diye düşünmüştüm dedim..
....
O sırada bi baktım haber müdürü çay almaya indi, hemen koşarak gittim.. hani ilkokulda öğretmen içeri girince, en ön sırada oturan, "örtmenimm tahtayı silim mii, örtmenim konumuz şu, örtmenim ödevlere bakın" diyen haysiyetsiz, yalaka pislik piçler vardı ya, haa onlar gibi işte kasım kasım kasılarak, "eeihei ben geldim, şöyleydi böyleydi" diye anlatıyordum, adam bana sadece "şu plastik kaşıkları sevmiyorum, kokutuyor çayı" dedi ve gitti..
Zoydaklıyı aradım, "Halamları aramadım, babam sonunu gördü. Saçın bok gibiydi" bitek bu yani.. Kimsenin umrunda değil.. Tamam umrunda olunacak bir olay değil zaten ama gel sen bunu içimdeki reyting canavarına anlat.. Neyse dedim en azından böyle olaylarla, götümü kaldırıp, kendimi bi bok hissetmemem gerektiğini öğrenmem lazımmış..
Hadi o ünlü olmanın verdiği haz abartı bende ama en azından bi takdir görmem lazım diye düşündüm.. Gerçi bu iş böyle, ödüller al, en baba şeyleri yap, bütün herşeye koştur bi güzel laf duymazsın.. Ama kasedin bantını ters yapıştır, "Ben sana iş veren adamın, seni okutan öğretmenin, doğuran ananın" diye başlarlar.. dedim, bu dünyada zerre kadar tozzun PuCCam.. aş artık şunları diyerek kendimi avuttum.. İçimdeki benim Saba'dan neyim eksikkk ha, bende bir Angelina jolie olabilirim, Obamanın metresi olsam ne süksem olur lan, diye düşünen celebrity PuCCayı dizginleyip uykuya yatırdım..

40 yorum:

Tugba dedi ki...

oof merak ettim sölemezsin ama kanalı sen şimdi :(
ben izleseydim "anaaa pucca lan inanmıommm " nidalarıyla tarkan görmüş ön sıra kızları gibi çığlık atardım. haber verseydin ya

cecil dedi ki...

yazıverseydin buraya bak nasıl reyting rekorları kırardın :) 15 saniye bi kenara 5 saniye için bile ekranlara kilitlenirdik :)
yani ben görmek isterdim ve seni okumalarını sağlayıp sana müptela olan diğer arkadaşlarımıda arardım :)) her ne yaptıysan .. neyi sunduysan ki helikopter enkaz filan olayı olabilir diye düşünüyorum
seni kutluyorum pucca... ve seni okumayı seviyorum

siminya dedi ki...

alla alla niye lan!? ben bile heyecanladım burada, elimin ayağımın yerini karıştırdım, senin mıntıka ne normalleştirmiş televizyona çıkmayı öyle? bence müthiş, tebrikler. az kaldı göreceğiz seni fiyuvv :)

Unknown dedi ki...

:))) puCCa ne güzel işte, şimdi bütün hayranların tüm televizyon medyasındaki geçen 1 haftanın canlı yayın bağlantılarını araştırıcak internetten :Pp
bence bulunursa skandal olur :Pp
tebrikler ayrıca; ikizlerin iş bitiriciliği ve pratikliğine laf söylenmemeli, ikizler bi abim var dipdibe yaşadığım :Pp

Unknown dedi ki...

:))) puCCa ne güzel işte, şimdi bütün hayranların tüm televizyon medyasındaki geçen 1 haftanın canlı yayın bağlantılarını araştırıcak internetten :Pp
bence bulunursa skandal olur :Pp
tebrikler ayrıca; ikizlerin iş bitiriciliği ve pratikliğine laf söylenmemeli, ikizler bi abim var dipdibe yaşadığım :Pp

rahat yazar dedi ki...

pucca hangi kanala bağlısın merak ediyorum. kimliğin gizli olmasaydı keşke:) ama ozaman da yazamazdın herşeyi(:

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

bilirim:)

ilk tv maceramda, "ertesi gün yolda, işte, okulda herkez bana bakacak!! tüm kızlar üzerime atlayacak!! heyoo!!" diye sevinmiştim:)

olmoormuş;)

en fazla, x sene önce tanıdığın ve sapların önde gideni bir mal arkadaş arayıp, 'seni tv'de gördüm ulen!' diyormuş.. hepsi o.

december dedi ki...

heheheehuhuhhee
lisedeyken sunucu oldugum zaman aklima geldi.on kasimda acayip acikli bir konusma yapmistim,amannnn ondan sonrada hit oldum meshur oldum havasi ile dolanip durmustum.ulen kimin umrunda sunucu, herkes bitsede gitsek diye bekliyor....hehehhe

Sycorox dedi ki...

Buraya yazaydın varya reytingler tavan yapardı,herkes orayı izlerdi hatta kanalı arayıp tekrarı için baskılar yapılırdı beybi:)
boşver sen gönüllerin selebiritisisin:)

MANUKYAN dedi ki...

pucca tatlım yıldızın parlıyor.. umarım tez zamanda dötünü kaldırcak başka şanslarda geçer eline :D

victoria dedi ki...

bende de başlamıştı bu ya tiyatroyla ama bak o sunuş iyiydi ya şimdi sen ilerletirsin daha da huhuv! :D

ben ilk skeçle başladım ya o heyecan o heves. ilk kimse farketmiyo filan. bi kaç işten sonra uuu güven geliyo heyecan kalmıyo hiç. zevk için yapıyosun sanki. sen de zevkk için televizyona çıkıyosun ve içini öyle bi huzur kaplıyo ki sanki 10 dalda oscar aldık :)

bi dost dedi ki...

pucca yazılarına bayılıyorum. ama ahmetin sana yazdığı yorumları daha çok seviyorum. hem o senden daha ünlü. saçmalıyorum dimi? tamam..

PuCCa dedi ki...

serzeniş meraklısı bulan olursa banada yollasın valla, baktım görmedim ben bi türlü. arşivden istemeye utanıyorum öküze bak demesinler diye :pP

buraya yazsaydım sonra o kargaşada malın biri arasaydı yayını "pucca senin ağzına sıçayım yorumlarımı yayınlamıyorsun burdan duysun insanlar" diye başlasınlar :ppp

ahaaha bidost ben ahmetin eline su dökemem lütfen.. onun ünlülüğü tescillendi, o bu alemin en kralı, tarkanı gibi bişi :pPp

babegazelle dedi ki...

obaaaaa tüh beeee kaçırmışız keşke izleyebilsek:)

dimple dedi ki...

pucca'cım tahmin ettiğim yerdeysin bir ara buluşalım...aynı binadayız sanırım :p

mistral dedi ki...

ben yeni okuyorum puccanın yazılarını..Amaa bahse girerim devamlı takip edenler abazing erkek kitlesi..Çünkü bir kızın küfürlü konuşması içgüdüsel olarak erkeklere seksi gelir..Bunu okuyup mastrbasyon yapan sapıklar bile vardır=)Yani küfürleri çıkarsan pek ragbet görmez bu iş puccacık..Ama güzel başarılarının devamını dilerim..

PuCCa dedi ki...

o zaman bide izleyicilerin ve yorum bırakanların cinsiyetlerine baksaydın.. erkekler mi fazla kızlar mı anlardın..
haaa ama sen okuyup azdıysan küfürden, şuanda tek elle klavyedeysen bilemem.. tamamen senin sorunun ve abazanlığın..

mistral dedi ki...

Alla alla sen yazılarında daha sevecen gelmiştin.. ne hırçın bi kişilikmişin.. ben yoksun diye esip gürlüyodum burdan yatmış pusuya çemkirdi hemen=)Ben yinede söylediğimin arkasındayım ammaa sen kızlar daha çok okuyor diyosan onuda şöyle yorumlayım çirkinim, dişim şöyle, kıçım böyle diyosunya kızlar ondan okuyolar..taş gibiyim desen bitanesi okumaz..=) birazda dedikodu gibi bişey işte pucca şunu yapmış bunu yapmış türk milleti işte bir nevi bgg kitabı gibi..o yarışmada bu zihniyetle tuttu.. ama okunuyo olması güzel okuma alışkanlığı geliştirir yani güzel bişey=)

bi dost dedi ki...

ben kızım. puccanın taş gibi olduğunu duyup da okumaya başlamıştım onu. sonra gördüm, onayladım. hala okuyorum. çirkin kızlar mı okunur kızlar tarafından, ne alaka?

bbg olayı ya da değil. bi şekilde okunuyo da sana niye battı ki. sen de okuyosun ama gelip bok atıyosun, ne alaka?

sen hangi sebeple okuyosun ki yani?

non dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mistral dedi ki...

valla de hakkaten güzelmi..keşke baştan söyleseydin bende dişlek, koca kıçlı, şişko, pis bi kız diye yazmıştım..puccacım çok afedersin ozaman herşeye yeniden başlamak istiyorum.. yazılarını okudum hepsi bana ayrı ayrı çok şey kattı teşekkürler ediyorum..kelebekler böcekler gönderiyorum sana=)puccacım..puccacımda bacım gibi oluyor söylerken ama anladın sen..yarın seçim var sahi hadi ii geceler napıyoruz ampuluzu sondurup yatıyoruz yarın güneşle kalkıyoruzz;)

bi dost dedi ki...

koca kıçlı, dişlek, şişko ve pis ama ona rağmen güzel, o derece yani. hakkaten bak.

uff bana noluyosa.

voodoo girl dedi ki...

sen bloggerın celebritysisin bebeyim!

Adsız dedi ki...

wuhuuuuu yakinda seni m.ali birandin yaninda gorcem ona gore! zamani geldi artik puccam, cik su tvlere artiiiiik:D

Missipipi dedi ki...

oskara bi adım daha yaklaştın beybi ooo yeaa

shamamciyan dedi ki...

bridget jones

cecil dedi ki...

allam ya hala hangi kanaldasın demiyolarmı ayar oluyorum yani!!!aklınız nerdeyken okuyosunuz ben bilmem! azcık birleştirin bişeyleri anacım!
valla ben bir bayan olarak müptelanım pucca...

Böcek dedi ki...

Yavrum benim bea yürü kim tutar seni:p

Adsız dedi ki...

pucca
yazdıklarının aksine ben hep senin güzel olduğunu düşünüyorum,kocaman mavi gözlerin var diye belki :)
gerçi eski sevgilimin yeni sevgilisi de mavi gözlü :(
neyse pucca postlarından birinde tillate'de 25 tane resmim var demişsin, bütün çeşme yazına baktım meraktan.
kırmızılı olan sensin sanırım,ve bayıldımm çok hoşsun.

ZIBBIDI dedi ki...

Hem daha iyi olur, "muhabir bayılırken nasıl frikik verdi" diyerek internet haber sitelerinde 2 gün konuşulurum.. daha ünlü olurum diye düşündüm ama kan beyne gidince saçmalama olayında sınır tanımadığıma karar verdim..

Bayılıyorum senin bu saçmalamalarına..:D

Kuzum sen kimseyi önemseme ama bu yazdığımı önemse..

Bu başına gelen mükemmel bişey bence önün açık:D sen burdan yürür gidersin hep diyorum bir gün ünlü olacağını we çok istiyorum seni tw de görmeyi.Bunu kaçırdım ama bir dahakileri inş.izlerim.

PuCCaaa şımar sen,egon tawan yapsın sen egonla güzelsin.Süpersin sen yaa.:)

Heathcliff dedi ki...

pucca seni okumaya yeni başladım ama bayılıyorum ya :)) baya bi yazını okudum ama geç bulduğm için hepsini tamamlayamadım. meslektaş olucaz inş :bb kendimi görüorum pek çok yazında. bunda henüz göremedm ama kamera önünde aklma bişey gelmezdi heralde o telaşla. neyse öpüorum. seni çok sevdim kız :bb

bukedideli dedi ki...

kanal d haberi sen yazarak bile sunsan birandı henüz konuşmayı öğrenememiş biri olduğundan işten atarlar bence

larry dedi ki...

Şimdi burada yazdıkların gün içinde yaşadığın kimi şeylerden bir demet değil mi ? Ne menem bişisindir ki , şuncacık şeyi yazdıkça yazıyorsun. Ulan altı üstü 1-2 dakkalık olayı ne hale getirmişsin. Oku oku sonunda bişi olcak sanıyorsun...Bu da bi tarz tabi.Çemkir diye demedim ,hiç çekemem.Seni pek severim bilirsin. Ha bir de kararını ver: Hani burdan parayı vuracaktın? Vazgeçmeyesin PuccaCan ,aman diyim, hatta ikisini de iste, biri mutlaka olur.

BlahBlah dedi ki...

keşke beni arasaydın. :Pp

verim mi telimiiiii?

A.Ş.K dedi ki...

bunun tekrarı olursa haber ver bizde izleyelim , sonra burdan celebrity dötünü kaldırırız sen iste yeterki pucca :))))

Adsız dedi ki...

ayy yorumlar cok uzun birisi demiş yazıversen suraya nasıl rekorlar kırardın doruuu :) bende haftasonu blogger lardan birini gördüm sandım kendi halimizde celebrity.. terkos hasan varya ferhatg. aratır.. beyazların kadını funda yı alıp karşısına nasıl hop hop hoplatıyo amca falan deme ona bütün türkiye bana hayranerkegi bayanı var karısı kızı var hepsi beni izliyo dedii allaan sapıı bi sen eksiktin şu tv de dedim.. seni görmek istiyorum pucca bu manyakları degil.ayrıca gelusa ne kaltakmışsın bacım sen tag i yazıyı bitirdi.. kopardıı yeterdii artardı.. :)

capdelicino dedi ki...

aslında seni izlemişlerdir..Ve beğenmişlerdir iş akadaşaların.Ve begendikleri içinde seni beğendiklerini söylemiyorlardır.çünkü ilk kez canlı yayına bağlanan bir haberciyi her haber yöneticisi izler.Çünkü bu kişi ekranda nasıl duruyor,agzı laf yapıyor mu, bir daha ki işte problem yarartır mı mutlaka bakılır..Sana da bakıp begenmişlerdir.Ve bunu sadece belirtmemiştir yöneticilerin.Onlar kendi aralarında konuşmuştur buna emin ol..
Yanlız iş arkadaşalrının özellikle kız olanları kıskanmış olabilir.Çünkü kendi tv deneyimlerimlerinden biliyorum ki bu böyledir hep..Benim iki kız arkadaşım vardı...Biri yeni gelmişti diğeri ondan sadece biraz daha deneyimliydi..Yeni geleni bir sokak röportajına gönderdiler..diğeri o kızın arkadaşı olduğu halde kızcağız röportaja giderken uzaktan kötü kötü bakıyordu.öbür kızın ise haberde sadece eli ve kırmızı ojeleri gözükmüştü.buna rağmen ben niye yollanmadım diye diğer kız dert yanmıştı...

minimani dedi ki...

pucca ben çalıştığın kanalı biliom ama sölemem:))sölesemde yayınlamazsın zati çok araştırdım seni o kanalın wep sayfasında ama her hangi bi ip ucuna rastlamadım.çalışanlarla ilgili pek bi bilgi yok:))ama araştırmaya devam ediyorum tatlım öpüldün

PuCCa dedi ki...

nan korkutmayın beni bi daa yazmıcam.. hayır korkum o teknoloji blogu yazıp haftada 3 kişiyi götüren adamın gelip bu hafta sıra sende, kimse kalmadı diyerek orayı basması :pP

ama eğer program sundururlarsa bana (ödp'nin iktidar partisi olması gibi bişey bu) o zaman yazarım ahanda şu salak benim diye, reyting atsın, canlı yayın telefonları kitlensin diyerekten :))))

capdelicino işte o yıllarca sadece eli gözükenlerden biriydim bende :(

hjhlp dedi ki...

geçen tv izliyorum. bir kızcağız canlı yayına çıkmış. izledim. çok etkilendim. hatta içimden "vay anasını, kırk yıllık brand'dan bile iyi sundu" dedim. ayrıca "bunda istikbal de var" dedim içimden...

onun sen olduğunu, bu yazıyı okuduktan sonra anladım.

bence gayet başarılıydın tebrik ederim.

not: o çok etkilendiğim sunucuya ulaşıp, onu bizzat tebrik edeceğimi nerden bilebilirdim ?!