16.12.2008

Bu hesap böyle bitsin


Üniversitedeyken hep sevgilimin evinde kalıyodum o ve 3 ev arkadaşı birlikte yaşıyoduk.. şimdi o ev arkadaşlarının biriyle msnde devamlı konuşuyoruz.. Devamlı diyorum ama ebemi sikiyo çocuk.. Devamlı bu çıktığım oğlanı çekiştirip duruyo.. yok beni aramıyo, yok beni sormuyo, benle konuşmuyo.. sanki çocukla ben değil, o yattı kalktı gibi davranıyor.. Bu başladığı zaman bu muhabbete benim işim var sonra konuşalım diyorum kestirip atıyorum muhabbeti..
Bu gene başladı beni aramıyo hiç bilmem ne diye.. Bu kez dayanamadım.. "yeter be, sende arama sorma tamam okulda olan okulda kalır ne büyütüyosun sanki karnında çocuğun var ondan" diyince karnıma yumruğu atan şeyi söyledi... "o kadar şeyi paylaştık nişanlanıyormuş bi çağırmadı beni.. arayıp sormasını geçtim bu çok koydu bana"
ben ekranın karşısında kaldım.. Bu çok erkendi.. Her insanın hayatında bir kere geçmiş en büyük aşkı vardır ya benimki buydu işte.. Naparsam yapayım ne edersem edeyim kimseye ona duyduğum tutukuyu hissetmedim ben.. Ağzıma sıçtı beni yerden yere attı sürükledi perişan etti ama onun yeri başkaydı benim için.. bu blogu açarken başta sadece ona yazıyodum.. sonra şuraya aldım o yazıları.. o benim başka bir yanımdı..
.....
Hiç oyun oynamadan bir ona eğildim ben.. 4 sene boyunca bir defa bile güzel bir kahvaltı hazırlamamışımdır, yada akşam yemeği.. yemekten sonra bir kahve yapmamışımdır.. o mutlu olsun diye zerre adım atmamışımdır.. Çünkü bilirdim naparsam yapayım o gene beni bırakmayacak nasılsa.. Terkeder giderdi 15 dakika sonra geri dönerdi.. ve her gidişinde ben kapıyı hep açık bırakırdım..
Birbirimize söylenmeyecek kelimeleri ederdik ama hiç utanmadan suratımıza bakardık gene.. beni çok aşağılardı, beceriksizliğimden tutun da bi bok olamayışıma hayatta hiçbiri olduğuma hatta yatağı toplamayı beceremeyişime kadar.. yaa yalnız bu yatak toplama olayı çok koydu bana..
Abi ailesinin evindeyiz bi gün, evde kimse yok ben yatağı topladım sonra bu beni hoop yatağa tekrar attı.. biz fingirdeştik falan oynaştık bi güzel.. sonra ailesi geldi eve bizim iş yarım kaldı.. içeri geçtik apar topar.. Dışarı çıkcaktık geri içeri gidince bu bi gördü yatağı, anam kıyametleri kopardı şu yatağı toplamayı bilmiyosun falan filan diye.. ulan pezevenk beni sikmeye çalışırken düşünüyo muydun yatağı yorganı... dicektim ama içerde babası vardı.. çok içimde kaldı bu ya..
...
İki insanın birbirine söylemeyeceği sözleri söylerdik birbirimize.. ama ne zaman arasam gelirdi.. Ne zaman bişeye ihtiyacım olsa hiç gocunmadan yapardı.. Mağaza vitrininde bişey göstermem yeterdi bana alması için onu.. Beni sevdiğine hiçbir zaman inanmadım, zaten sevmesi içinde hiçbir çabada bulunmadım.. belki sevdi kendince ama beni bırakamayacağını biliyodum.. nedense bırakamıyodu çünkü. Benden soğusa da bitsede benim için şunu yapar mısın demem yetiyodu.. İlişkinin başından itibaren hep nasılsa bitecek gözüyle baktım ben.. nitekim bitti de.. öyle bakmama rağmen bitmesini bi türlü hazmedemedim ama.. Bitecek nasıl olsa diyerek herşeyi bencilce yaşadım.. Benim aşkım banaydı.. ona aşık olduğum için düşünmeden işimi gücümü bırakıp 5 parasız şehrine yerleştim.. umrumda değildi geleceğimiz yada o.. sadece kendi öyle istiyordum... Bencilce bir insanı sevmek nasıl bişey bir tek onda öğrendim ben...
.....
Ben erkekleri ikiye ayırıyorum baba olabilecek olanlar ve asla baba olamayacak olanlar. o işte asla baba olamayacaklar arasına giriyordu.. Çok sinirliydi çok hemde.. ağzımı burnumu kırardı hiç yoktan yere.. sıkıya geldimi kaçardı.. bunaldımı kaçardı.. işte okulda bişeyler düzgün gitmezse acısını benden çıkartırdı.. bencildi çok bencildi hemde.. insanları dinlemeyi hiç beceremezdi.. at gözlükleri vardı, ille herşey istediği gibi olacaktı, titizdi fazla düzenliydi, herşeyi kafaya takardı, ve daha toydu.. aynı yatakta yatamazdık, sürekli başı ağrırdı devamlı ama.. en önemlisi o sigara izmaritlerini bardağın içine koyardı pislik!
ama ben bunları hep görmezden geldim.. hatta hiç görmedim bile.. Onda bulduğum ama kimsede göremediğim tek şey güven duygusuydu.. nasıl oluyodu bilmiyorum ama yanında hiç korkmazdım.. bir tabur asker gelse o gene beni korur savunur gibi gelirdi bana.. yanındayken kendimi hep güvende hissettim.. Ama hiçbir zaman mutlu olmadım.. Hatta bir an yüzüm gülmedi bile diyebilirim.. 4 sene boyunca hergün ağlattı, canımı yaktı benim.. Ama yine de o verdiği güven ne sikim bi duyguysa herşeyi sildirdi bana..
........
İşte şimdi bir zamanlar bana masuscuktan taktığı yüzüğün altınını başkasının parmağına takıyormuş.. Oysa ben onu sileli bir sene olmuştu.. Şimdi bu kadar acıtmaması gerekliydi bu durumun canımı.. Nefes alamıyorum sanki.. evlenecek kızı bile olacak o çok mutlu olacak.. Beni benimle ilgili olan hiçbirşeyi hatırlamayacak.. ölüm haberi gelse daha iyiydi dieyebilecek haldeyim yemin ederim.. Yani ölürse ölsün banane bana mı yaşadı pezevenk! dünya bir pislikten daha kurtulur derdim.. ama şimdi karnıma biri tekmeler atıyo gibi hissediyorum..
Mutlu olsun bilmem ne vikvik diye saçmalamak istemiyorum.. hiçbişey hissetmiyorum.. yani mutlu olsun mu olmasın mı ona bile karar veremiyorum.. Ama düşündüğümde mutsuzluğu da bana birşey katmayacak.. Mutluluğu da aynı şekilde.. ve en acısı da bu sanırım..
Ne olursa olsun ikimiz dışında kimsenin bilmediği bir sır yüzünden onu asla ama aslaa affetmeyeceğim..

O hep sigarasını tam olarak bitirmezdi.. yarıya kadar içer öyle söndürürdü..
Bizide sigarası gibi yarıda bırakıp öyle gitti bu yaşanmışlıktan..

ben başka yastıktayım sen ele kuşak çözdün
ne ben mahremim ne sen, kavlimizi sen bozdun
Bahtiyar ol gözüm yok, rabbim verir sabrını
Bu hesap böyle bitsin, helal ettim hakkımı

55 yorum:

Adsız dedi ki...

Yorucu bir hayat seninkisi.. Ne çok sınavdan geçiyorsun ve bitmiyor lanet olasılar.

http dedi ki...

işin ilginç tarafı; anlattığın bir çok hikayede haklı olan taraf erkekler olmasına rağmen, seni okuyan insanlar genelde senin tarafını tutuyorlar... takım tutar gibi...

oysa söylenecek tek şey, "pucca kümeye, pucca kümeye" olmalı şu anlattıklarının üzerine :)

Adsız dedi ki...

puci...sen defteri dürüp kapatmışsın...gibi yapıp kapatamadığını ilan ediyorsun...Anlattığın portreden mutluluğu yanında ağzına mıçmış ...şimdide belediye şahitliğinde başkasının ağzını 1-2sene ...herkez senin kadar mazoşist olmaz...40 yaşına kadarda rekor sende kalır...merak etme,müsterh ol...

PuCCa dedi ki...

adsız bana koyan zaten o.. bitek benim ağzıma sıçtı puştun oğlu.. şimdi başkasına nur nimet gibi davranıyordur..
O bende bütün tecrübesizliklerini aştı.. en azından bi kıza el kaldırmayacağını beni döve söve öğrendi.. benden sonraki herkes prenses olmuştur onun nazarında...

nan kutup bronzluğu hepsinde ben haklıyım tamam mı.. erkekler hiçnişide haklı olamaz :ppP

Gülhan Karayiğitoğlu dedi ki...

özür...ad yazmayı becerememişim...acemilik...

Gülhan Karayiğitoğlu dedi ki...

senden öğrendiğiyle 1-2 ay idare eder...bok,boktur...kokusu çıkar merak etmeeee...tecrübe...sevgiler.

Adsız dedi ki...

huylu huyundan vazgeçmez...2-3ayda aslına döner...haklı olduğunu zannetmek iyi geliyorsa devammmmm...devam da pek iyi gelmediği görülüyor...sevgiler...

osuruktanteyyare dedi ki...

heaa bnde gidip yutuptan bnmkini izledim şimdi
ne salağız lan

æ ~ dedi ki...

ben olsaydım, şeyime bile takmaz yoluma devam ederdim. o seni umursuyo mu ? hayır.. sende onu umursamicaksın. zaten olayın üzerinden 1 sene geçti demişsin.. 1 senede rahat unutursun. şimdi sana koyanda 4 sene beraber olduğun kişinin senden faydalanarak tecrübe edinmesi ve başkası ile evlenmesi...

sen o akşam yemeğine çıktığın çocukla işi pişir :) kafan dağılsın PuCCa :) Birazda değişiklik olur...

Adsız dedi ki...

puccam bu ne arabex bi yazıydı böyle insanın içine işliyo ama çok güzel...iZ BıRaKaNLaR UNUTULMAZ...

Adsız dedi ki...

....

Ne deniLir ki? Bencede bi insan 7sinde de neyse 77 sinde de odur..Ben huyLarın değiştiğini düşünmüyorum acıkcası..Gülhan'a katılıyorum.. Köprüden gecene kadar senden öğrendikLeri (=

Noni dedi ki...

ağzımı burnumu kırardı hiç yoktan yere... bunu okuduğumda inanamadım ve sen böyle biri başkasıyla nişanlanıyor diye üzülüyor musun???? güven duygusuymuş sı..yım böyle güvene! senin kendine hiç saygın yok heralde, kendini gerçekten sevmediğini düşünmeye başlıycam. bence böyle biri hayatından çıktığı için sevinmelisin!

etipuf dedi ki...

"ben başka yastıktayım sen ele kuşak çözdün
ne ben mahremim ne sen, kavlimizi sen bozdun
Bahtiyar ol gözüm yok, rabbim verir sabrını
Bu hesap böyle bitsin, helal ettim hakkımı"

en sevdiğim sezen şarkısı....

Adsız dedi ki...

Bazı kızlar pislik sever..mazoşistçe...koy götüne gitsin yaaaa..o kıza da farklı şeyler yaşatmaz emin olabilirsin.karekteri bu dur o puştun..

Zodyakta Bokuyla Oynayan Kız dedi ki...

"O hep sigarasını tam olarak bitirmezdi.. yarıya kadar içer öyle söndürürdü..
Bizide sigarası gibi yarıda bırakıp öyle gitti bu yaşanmışlıktan.." hhhühühühühüh üzüldüm lan şimdi.

Unknown dedi ki...

pucca kuzu.üzülme bu kadar ya.biliyorum için acıyo ama elbet hayat devam ediyo ve sen bence ondan daha mutlu olacaksın.
erkek milleti işte bi bokum değiller.puccacım üzüntünü nasıl geçireceğimi bilemedim ama bak ben üzüldüğümde çilekli dondurma yerim ve çülekli dondurmamı sana vermek istiyorum şimdi.belki mutlu olursun.

ben can.

sinderellaaa dedi ki...

sen hiç bir sigarayı yarım bırakıp söndürdün mü?ya kendi kendine kül olur biter yanacak biryeri kalmaz,ya da söndürülür ve başkası gelip yakar ve kalanını afiyetle içer:)))))emin ol pucca marka sigarayı da söndüğü yerden yakıp devamını içecek bir adam vardır:))

kendini bilmez bir deli dedi ki...

bebek zodyaklının yazdıgı cümleye taktın benıde...ahh kuzum benimm..içim ezildi ağladım sessizce..yarım kalan butun aşkların tutkuların taaa içineeeee ben..

Godsyndrome dedi ki...

yazının sonuna bu dörtlüğü koymasan olmaz mıydı yıaa

bi dost dedi ki...

başkasına prenses gibi davranacağını nerden çıkarıyorsun ki pucca?
ben sana üzülmedim açıkçası. sen tam silemesen de kurtulmuşsun bi şekilde. evleneceği kıza üzüldüm. onun da ağzına s..acak yazık

Sagır Kedi dedi ki...

Seni dövüryordu Pucca bu adama nasıl katlandın ki:(((Seni aşağılıyordu yahuu..2 fiske de sen vuraydın yaa!!!Senin hayatından çıkması iyi olmuş böyle bir adamın mutlu olması beklenmez buna inan!!!

tarkan ikizler dedi ki...

o kıza kötü şeyler yaşatsa ne olacaaaaak yaşatmasa süper bir hayatları olsa ne olacak...

sen zamanında buna aşık olmuşsun da kendine bile itiraf edemiyorsun ve bu aşkın izi kalır hayatın boyunca senin kalbinde onu da ölse bile unutamazsın ne olursa olsun o hep seninle kalacak bunu da yaz bir kenara... bunların dışında bir de şunu düşün, benzer şeyleri daha önceden başkalarınla yaşasaydın ona ne kadar katlanabilirdin? dayak mayak? kötü şeyler bunlar yaa, insan sevdiğine el kaldırabilir mi hiç? tek taraflı bir aşkmış bu, o da sen tahammül edebildiğin kadar yürümüş... ne eskiyi ne yeniyi zorlama derim, bir şey olmuyorsa ve olması için çok çaba sarfediyorsan bil ki olmamasının bir sebebi vardır... ve buna rağmen olursa işte o zaman o sebebi yaşarsın ki o sebepler hiçbir zaman iyi şeyler değildir, derin izler bırakır ilk yara en derine işler... ne senden ne ondan aşk adına asla bir daha (başkalarıyla da olsa) bir numara olmaz boşu boşuna vakit kaybetme... şimdi karşı çıkacaksın ama yaz bir kenara notunu al 10 yıl sonra burda salağın biri demişti de hiç ciddiye almamıştım diyeceksin; ya git ve sadece evlenmiş olmak için evlen biriyle kendi hayatına bak ya da bütün her şeyi herkesi terkedip bambaşka bir yerde bambaşka bir hayat kur yoksa hayatın boyunca asla ama asla asla mutlu olamazsın...

farkında değil misin şu yazdıklarında? kime ne yaptıysan "o"nun sana yaptıklarını yapıyorsun, kimde ne beğenmezsen "o"nun beğenmediğin yanlarına benziyor...

tüm iyi niyetiyle duygularını olduğu gibi aktaran bir kardeşin söyleyecekleri de bu kadar, haddimi aştıysam kusuruma bakma...

hatun kişi dedi ki...

hay a.q ya ağladım..kendi hayatım geldi gözümün önüne oda hep sinirliydi yada dumanlıydı sevişirken bile cnm acırdı...bende hiç affedemedim onu ama yok edemedimde...nişanlanıyo demek benimkisi ewlendi be balım sen ne diyosun asıl ozmn o ewlılık hbrini duyduğun zaman karnına ağrı değil göte kazık girmiş gibi oluyorsun....aman nyse ben zırvaladım yine:)

hiç kimse hakkında her bi şey dedi ki...

üzüldüm kendiminki nişanlanmış gibi. zaten yakında o da olur! aman yaaa s.çıım böle işin içine ben!

kendini bilmez bir deli dedi ki...

puccammm yavrummm canım kuzummm...zodyaklının dediği cümleye takıldım kaldım ben..ağlarım...

matilda dedi ki...

çok içten yazmışsın ya..
sanki ben yazmışım bu yazıyı bikaç sene önce, biri çıkarıp orta yere koyuvermiş şimdi. karnımda o yumruğu yine hissettim. ben de yaşamıştım aynı şeyleri. ne yaparsam yapiim döner gelir sanıyordum. öyle bi güven olamaz ya.meğer ben böyle düşünürken onun hayatına biri girivermişmiş bile.neyse...
ama geçti gitti sanıyordum, hatırlayıp bu kadar kötü olacağımı tahmin edememiştim.
bu şarkıya beraber okunmamalı bu yazı!kesinlikle!

Adsız dedi ki...

adsız şövalye nerde bu çocuk nerde. sahi nerde şövalye.

o da ayrı bir tat tabii.
sen de kendine eziyet çektiren kız modundasın. şövalye seni bu hayattan kurtaracak be kızım. bana inan. fal bakayım inanmazsan.

Z.M. dedi ki...

biyerde okumuştum,unutmaya çalışmak çoğu zaman,beynimizi savunma moduna sokup dahada çok hatrımıza getiriyormuş o şeyi,bu yazındaki yüzleşme iyi gelecek sana bence,bugünün ardından,geçen her sabah,karnında hissettiğin tekmelerin daha az acıttığını yaşayarak göreceksin,,
adını,doğumgününü,gözlerini değil belki ama ona hissettiğin,adına güven dediğin şeyide unutacaksın,belki biras uzun sürecek,yani bir değil bikaç yıl,ama sonunda şükredeceksin böyle bir paylaşımın bitmişliğine,,

Adsız dedi ki...

yaa nedemisler ; erkek degılmı hepsının köküne kibrit suyu !!
ama bızde kabahat, senı sevenı sevme- hos tutma bole agzına sıcanı bas tacı et :(

puccam güzelim , giden gitmiştir
kalan sağlar bizim ;)) o kaybetti amannn ;)

EVRAKA dedi ki...

pucca
sevgılı pucca
kustum resmen bloguma
kusturdu yazdıkların
adını zıkrettım bı ıkı yerde
elıne saglık pucca
gecıyo pucca
ama delıp gecıyo

Adsız dedi ki...

Puccacım,
Eski sevgilinin başkasına gitmesi, elbette can yakar, aradan ne kadar zaman geçmiş olursa olsun. Ama geçer. O kadar dert etme.
Burada başka bir mesele var, senin dikkat etmen gereken. Çoğu kadının ortak özelliği zaten. Niye hep loser adamları seçiyorsun? Seni döven birisiyle neden kendini güvende hissediyorsun? Aradığın güç, kendi içinde. Hiç dışarıya bakma. Başka insanlarda arama. Başka insanlarda, zenginlikte, şunda bunda güven bulacağını düşünme. Dünya, güven esasına göre kurulmamış. Dünya, özünden güvensiz, belirsiz bir yer. Bu yüzden de güzel, içi maceralarla dolu.
Bir yerlerde, içinde bir yerlerde, değersiz olduğun, hak etmediğin duygusu var. Bunu değiştirmedikçe, böyle sana kötü davranan insanları hep kendine çekmeye devam edeceksin. Burada da hep yazıyorsun, ''ama ben de ona şöyle şöyle kötü davranıyordum'' diye. Ne lüzumu var? Küçükken tacize uğrayan çocukların ortak özelliği, başına gelenleri hak ettikleri, kötü bir çocuk oldukları için cezalandırıldıkları duygusu. Bunun üstesinden gelmek kolay değil. Bunu benim ya da başkalarının söylemesi de önemli değil. Gerçekten değerli olduğunu, bu beş para etmez insanları kendine çekmeye gerek olmadığını kendi içinde özümsemen lazım. Sana kötü davranan insanları da suçlama. Herkes, o günkü koşullarında, sahip olduğu olgunluğa göre yapabileceğinin en iyisini yapıyor. Hepimiz insanız. Ama en önemlisi, kendini yargılayıp durma be canım. Her şeyi kalın doğrama çabası, duygusuzmuş gibi görünme çabası, senin aslında çok kırılgan bir çocukcağız olduğunu gösteriyor. Tacize uğrasın ya da uğramasın, kadınlarda, kendine eziyet edenlere karşı bir çekim olduğu kaçınılmaz. Niye biliyor musunuz? Eğer evinde anne, baban, kardeşin, yakın bir akraban sana eziyet ediyorduysa, sözlü ya da fiziksel, ne kadar istemesen de, sana ''evde olma, güven duygusu'' verdiği için, aile ortamını hatırlattığı için sonunda kendine eş olarak veya arkadaş olarak, sana eziyet eden aile bireyine karakter olarak benzeyen birisini seçiyoruz. Bilinçsizce yapıyoruz bunu. Aynı ortamı, alıştığımız ortamı yaratmaya çalışıyoruz. Senin o üvey baban olacak adamın attığı dayakları belki yeniden yaşattığı için sana o herife kafan takılı kaldı. Dikkat etmen gerek diyorum. Çünkü gidip yine aynı türde bir insan bulma kendine Puccacım. Yine gidip o, beğenmediğin, bardağın içine sigara söndüren adamın, sırf şimdi kur yapacağın niye baştan nazik davranmalarına aldanma. Birisiyle çıkacaksan, başından beri, hoş olduğunu düşündüğün birisiyle çık. Niye beğenmediğin, elin götlerine katlanmaya çalışıyorsun? Tarlana ne ekersen onu biçiyorsun. Kendi değerinle ilgili düşüncelerini değiştirdiğin zaman, ''ben herşeyin en iyisine layiğim'' diye düşünmeye başladığın zaman, kendine de ona göre adamları seçiyorsun. Ben bunu tecrübeden söylüyorum. Benim ağzıma sıçan bir adamla 8 yıl geçirdikten sonra, bugün o ilişkiyi bir kenara koydum ve bana çok değer veren, gayet yakışıklı, sadece bana değil başkalarına karşı da iyi davranan çok süper bir kocam var bugün. Sana da aynısını tavsiye ediyorum. Daha gençsin. Kötü tecrübeler de aslında kötü değil. O tecrübeler beni bugünkü halime getirdi. Bugünümden de mutluyum. Değiştirdiğim tek şey ise, kendim oldum. Karşımdaki insanı değiştirmenin işe yaramadığını anladım. Sevgiler.

The Mistress of Santa.. dedi ki...

her şey çok kolay oldu..
ne sızlandım ne de ağladım..
ani bi ölüm ya da kalp krizi gibi kolay..
bütün şehir üstüme gelecek
dünyam başıma yıkılacak sanırdım ama olmadı..bitti işte..
bi süre gelen gidenler oldu, beni anlamaya çalıştılar, bi işe yaramadı..
sıkıcı ve kasvetliydim..
bazen bütün gün yorganı başımdan aşağı çekip uyudum,
bazen de ucuz filmler seyrettim..
günler böyle geçip gitti,
şimdi iyiyim..
sen utanç gecelerinde, ben burda..
hepsi bu kadar..sonrası yok..
unuttum gitti geberik..unuttum gitti..

unuttum git-ti...


ne alaka bilmem.. bunu okumanı istedim bu yazının üstüne..

Öykücü dedi ki...

Sana vuran birini sevmiş olamazsın.Neye güveniyordun anlamadım.Yapılabilecek en kötü şeyi sana zaten bizzat yapıyormuş.Birilerinin sana zarar vermesine engel olur diye güvendiğin adam sana zarar veriyormuş be Pucca.

Aşkın hastalıklı,oyunlu bir şey olduğunu düşünenler halt etmiş.Aşk sakin,sade,huzurla ve sonsuza güvenle de yaşanabilir.

Sevgiler..

rahat yazar dedi ki...

pucca mutluluklar dilesen nolurdu,herkes kendi yoluna gitmiş sonuçta ama aklında kalmış belli,var tabi yaşanmışlıkların...
senin de bu tür haberlerini alsın onlar da ilerde ne diim :)))

ZIBBIDI dedi ki...

Sondaki dörtlük bitirdi beni üzüldüm bee...

Ama merak etme rabbim werir sabrını...

Adsız dedi ki...

Çocukken her akşam yatmadan önce Tanrı'ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım.Ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı'ya günahlarımı affetmesi için dua ettim.

al capone

hermiyas dedi ki...

duygusal gördüm seni...
yazdığın tüm kaşar edalı yazılara rağmen demekki hala bir masumiyete sahipsin..

Adsız dedi ki...

sahip olduğun kötü huylar düşünceler sana ondan miras kalmış bence çünkü seven sevdiğine benzermiş ya da benzemek istermiş ya sen de o olmuş çıkmışın arşivini okumuş biri olarak söylüyorum bunu sen de uyuyamıyosun ya mesela biriyle birlikte sevmiyosun mesela bardaklara sigara söndürmeyi o yaptığı için belki de??bencilliğin, sıkıya gelememen, hemen kaçmaların,saçmalamaların vs...abartmış olabilirim okurken yok 'devenin kramponu,benim huyum suyum yok mu be!' diyebilirsin ama ne biliyim işte böyle düşündüm ben

meloshanim dedi ki...

helal et hakkını. en güzeli boşver. yoluna devam et sen. daha kaç dört seneler yaşayacaksın. 8+3+14+2+7+1+5+3+5 eder dört boşveerr hepsi bir.

Adsız dedi ki...

Pucca en sevdiğin ve ağzına en çok etmiş olanın evleneceği haberini duymanın ne olduğunu bilenlerdenim bende... :((

Ve ne tesadüftür ki "o " gitttiğinde bende bu Sezen Aksu parçasını dinlemiştim günlerce salya sümük içinde... :((

Offf içimdeki yara sızladı yine...

Naptın Pucca? Nerden düşürdün şu vefasızı aklıma yine... :((

Adsız dedi ki...

yeter ya. amma hanımefendi takılmış herkes.dayak atan adamla nasıl durdun,niye özlüyosun,unutman lazım diye çan çan çan. esas izi onlar bırakıyor da ondan böyle acıtıyor anıları hala.onun senin üzerinde gücü var.o gücü istediği her şekilde kullanıyor. sen bir bok yapamıyorsun.gıkın bile çıkmıyor. onu ele geçiremiyorsun. sevgisini elde edemiyorsun. yanında durayım bari herşeye rağmen de kimse kapmasın diyorsun. acısını ben çektim kaymağını başkaları mı yiyecek diye kendini avutuyorsun. böylece yıllar geçiyor. içinden hep düzelir ve bir gün sana gelip bütün bunlar testti ve sen geçtin hepsinden,beni hakettin demesini bekliyorsun. fakat o günün biri hiç gelmiyor. ta ki başka bir günün biri gelene kadar. ölüme en yaklaştığın günün biri yani. kaliteli bir dayak faslından sonra beyninin en dibine ittiğin gururun cılızca sesleniyor sana. yetmez mi? ölüyordun bak. kaç artık. canını kurtar. bu adam seni hiç sevmeyecek. anlamadın mı daha. yine duymak istemiyorsun onu. bedenini banyoya sürüklüyorsun. aynaya bakıyorsun. bakıyorsun. ama birşey göremiyorsun nedense. yüzün sırra kadem basmış, çoktan tüymüş mekandan. ya yüzsüzlüğe alışacaksın artık. ya da yüzünün peşinden koşup gururunun cılız sesini güçlendireceksin. arada da sezen aksu dinleyip hala o adamı özleyeceksin içindeki bütün seslere inat. kendi yarana kendin tuz basarsan daha kolay iyileşir çünkü. sen gittikten hemen sonra evlense, karısı hamile olsa bile...

adı bende saklı

PuCCa dedi ki...

Adı bende saklı hislerime bu kadar hislerime tercüman olamazdın.. yaşadıklarımı bu kadar net yazamazdın..

Adsız dedi ki...

o zaman maya olduğumu itiraf edeyim bari. bazen böyle itiraflar yazarken kendimi kaptırıp adımı yazamıyorum nedense. keşke eskisi gibi bir mail adresin olsa oraya yazsam diyorum. adı bende saklı da benim o dönem dinlediğim sezen şarkısı olduğu için onu yazdım adım yerine. kremlere falan sardırmam da boşuna değilmiş yani. bazı yaraları kremler bile düzeltemiyor maalesef. sevgiler.

maya

sinderellaaa dedi ki...

demek ki herkesin içinde bir "ilk aşkın hayaleti" geziniyormuşşşşş....şşş!
içinden gerçekten geçenleri yazarken kendi adımızı unutuyoruz di mi adsız?bana da olmuştu!....

Adsız dedi ki...

ole tanidik biri ki bu, cok iyi anliorum o yuzden ne hissettigini. olmesi gereken, yasamasi, yeryuzunden silinmesi gereken insan formu bu da...

bi dost dedi ki...

özür dilerim bu yazıya öyle aptal bir yorum yazdığım için.. ağzıma tüküreyim.. elime .ıçayım.. seni anlıyorum..

Adsız dedi ki...

sevgili pucca...
neden bu netni okuyunca gözlerim doldu anlam veremiyorum..fakat ilk kez bir metinde kendimden bierşeyler buluyorum.orda benim bir parçam var adeta...
senden yaşça ufağım sadece yaşça değil fikrende fazlasıyla ufağım...fakat bu ufak dünyamda seninkine benzer bir hadiseyle karşılaştım...
hiç sevilmediğimi bilerek yaşatmaya çalıştım bir ilişkiyi...

aslında bitmek için başlamıştı ve o da gitmek için gelmişti hayatıma sonra bir tren istasyonunun soğuk ve karanlık girişinde terkedildim.

ufak aklımda yarattığım senaryonun adamıydı kendisi.ben ona değil yarattıım adama sahnedeki o adama rol yapan adama aşıktım...
tapmaya kadar varacak bir kuvvetle sarıldım ben ona...

ve şimdfi hakkında kim ne derse desin hiç bişey hissetmiyorum hala kendi senaryomdaki adama sarılıyorum ve sabahlarıma hala onunla uyanıyorum....

sanırım işin an saçama ve kalişe kısmı onun yaptıklarım ve fedakarlıklarım hakkında ahkam kesmek olur.bu yüzden yarıda kesicem.

ve hiç bir erkeğin yanında duyamadığım güveni duydum ben onda.yanında yatardım ve benim istemediğim hiç bişeyi yaşatmaya çalışmazdı.istanbulun en varoşlarında kolundaydım gece karanlık olurdu ve yine tırsmazdım...

sanırım tam anlamıyla bir çelişki vardı üzerimizde ve ben çift kişilik bir ilişkide platoniği yaşadık.

nedense çok uzun süre sonra birini -ki o da sensin- bu kadar net ve derin bir biçimde anlayabiliyorum...

ve satırlarında kendi parçalarımı parçalanmışlığımı ve yaşanmışlığımı görebiliyorum.
teşşekür ederim...

Adsız dedi ki...

ya nie donup donup bu yaziyi okuyorum ben surekli..:/

Adsız dedi ki...

ilginc.......di mi pucca.......

Adsız dedi ki...

Ellerine saglık cok güzel anlatmıssın...


Son olarak,

Dualarımda dedigim gibi şansım hep şansın olsun!!!olmuş....

tebrik ederim.....

----------Оglum oldu---------


з

Adsız dedi ki...

Çok ilginçtir Pucca,boğazım düğümlendi okurken,trajikomik yazıyorsun ama benim yine de boğazım düğümleniyor sanki kalbim ağzıma geliyor..Çok ilginç bir enerjin ve kalemin var..İnşallah çok mutlu olursun,mutlu edilip,mutlu edersin..Seni okudukça hayatta ne siktiri boktan şeylerle uğraşıyoz lan diyorum..Çok olmadı seni keşfedeli ama bağımlılık yarattı yazıların..Çok içtensin,savunmasız,korunmasız,şeffaf..Alışık değiliz biz aslında senin gibisine..ruhumuza iyi geldin..İyi ki geldin,iyi ki varsın,iyi ki kitap yazdın..Mutluluğu sonuna kadar hakedenlerdensin aslında..cok temizsin..ama nolur hayatın bumerang gibi olduğunu unutma..ne yaşatırsan onu yaşıyorsun..belki yaşattıkların değişirse yaşadıkların da değişir..Belki ne biliyorsun ki hayatımla ilgili diyeceksin bana,belki çok acı çektin,hala da çekiyorsun..ama ne bileyim sen yine de doğru olanı yap,doğru da göreceli biliyorum ama içine iyi geleni yap,kimsenin canını acıtma,senin de acımaz belki o zaman..
Çok sevdim kalemini..
Hep mutlu ol.. :)

OdunsuSarışın dedi ki...

ağlattın..

Escin dedi ki...

Pucca canım içim yandı.. içim... Bi baktım sabah olmuş
Ne cok ne cok ne cok düşünmüşüm
Geceyi yenmişim belliki
Ama ne cok ne cok ne cok üzülmüşüm
Bir aksilik var dönmüştü
Talih yüzüme gülmüstü
Sil baştan olmadı diyor
Kaçsam dönsem Allah aşkına
Mahfoldum buralarda
Rahat bir nefes alsam ah
Yoruldum uzaklarda
Bi baktım sabah olmuş...
Sıla Gençoğlu

nemesis dedi ki...

ben senin anlattığın (bi benzeri yani)adamla sonunda evlendim.5 yılın ardından. aynı aşağlanmaları ve dayakları (dozaşı artarak ) yaşadım. 2 yıl sürdü evliliğm. ardında bi evlilik daha yaptım. ve çok sakin bir insandı ikinci eşim. hatta fazla sakindi. benim ardımda oda evlendi bana inadına. ama onun evliliği 6 ay sürdü. bense onu unutacağım hayaliyle anca 4 yıl sürdürebildim ikinci evliliğimi. hiç bir zaman unutamadım. hergüne "acaba bugünü onu düşünmeden geçirebilecekmiyim" diye düşününerek başlıyorum. haftanın en az 2 gecesi rüyamda görüyorum. ve 36 yaşıma geldim bu şekilde . bir dönüp baktımki üzerinden tam 9 yıl geçmiş. ama ben bitirememişim hala onu. tek tesellim şu hayatta çok güzel bir oğlum var. ona sarılıp tüm acımı dindiriyorum. şimdi onunda 3. evliliğinden bir kızı olmuş. hala birbirimizn haberlerini alıyoruz. birgün bir yerde karşılaşacağımız ve "ıssız adam" filmindeki çift gibi birbirimize koşarak sarılacağımızın hayaliyle yaşıyorum. bu hiç olmayack biliyorum. ama öyle saplantılı bir duyguki. biliyorum yıllarım ve ömrüm bu sahneyi bekleyek geçip gidecek. ama ben bu aşkla (yada adı herneyse) yaşıyorum. bu aşktan besleniyorum. beni dik tutuyor. hiç birşey hissetmeyen insanlar gibi olmaktansa bu aşkla göçüp gitmeyi istiyorum. sevmedimmi ondan sonra? sevdim hemde ihtiraasla. ama işte o acayip kimsenin yanında hissetmediğin ve asla seni terkedemiyeceğini bilme (aslında zannetmen) duygusu bu aşkı vazgeçilmez hale getiriyor. ve emin ol oda ne yaşamış olursa olsun seninle aynı duyguların içinde. çünkü bu her neyse tek taraflı yaşanacak bi şey değil. sağlıcakla kal. unutmaman dileğiyle

ARCHY dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=2ROPtP33dks


Hadi gel desem gelirmisin..Gelmezsinn....her nerde olursan ol..cok ozledim billll