11.10.2009

Düğünüme herkes davetlidir

Çocukluğumda ne olacaksın derlerdi "Allah olcam ben" derdim, yok o olmaz diyince "Gelin olayım o zaman" diye ideallerimi küçültürdüm.. İlkokulda bile kafam karışıyordu "Allam 3 kişiyi birden seviyorum hangisiyle evlencem" ben diye.. Lisede, "üniversite okumasam keşke de hemen okul bitince şu bebeyle evlensek" diye dua ederdim.. Üniversitede, hem okur hem evlenirim ne olcak diyerekten her kadir gecesi "kim olduğu mühim değil evlendir beni yarab" diye dualar etmeye başladım.. Karşıdan geçen her eli yüzü düzgün tipi simokinle hayal ettim, biraz konuştuğum güleç yüzlü, esprili erkeklerin ellerine bebeğin nasıl yakışacağını düşündüm durdum. Sonra yavaştan evlilikle ilgili fikirlerim biraz umutsuzlaştı, sevgililerin kafamda yarattığım koca karakterine uymamasından dolayı.. Sadece bebek doğurmak için evlenmeliyim en azından diye bir fikir oluştu bende.. Ama yine de evlilik denilince yüzümde bir salak gülümseme kafamda kurduğum toz pembe düşler oldu.. Benim bu düşlerim sadece ve sadece bir yerde yıkılmaya başladı. DÜĞÜNLER.. Nefret ediyorum düğünlerden, dünyanın en saçma şeyi, ve evlenirsem asla düğün yapmayacağım.. Ne zaman bir düğüne gitsem gözlerim doluyor anacım.. Kendimi ezik yapayalnız köşeye atılmış gibi hissediyorum.. İlkokulda bir defa yerli malı haftasında evden yiyecek getirmeyi unutmuştum. Hocada beni tahtaya çıkartıp ayakta bekletmişti, herkes karşımda yemeğini yerken ben orda onları izlemiştim. Ne zaman düğüne gitsem o hissi tekrar tekrar yaşıyorum.. Benim düğünüm olsa mesela, ulan benim hiç akrabam yok.. Baba tarafı gelse anne tarafından gelmezler.. Babam sülalede kimsenin düğününe gitmediği için bir allahın kulu da benim düğünüme gelmez.. Babam ve kardeşlerim oturur bir masada.. Haa bir halalarım var, onlar da aşşağılar dururlar beni.. "Ayy PuCCa o gelinlik içinde o kadar iğrenç olmuşsun ki, PuCCa suratın çok kötü adam seni bu gece bırakır ben diyim, PuCCa hamilesin değil mi? Kocan salak bişi heralde yoksa hangi aklı başında adam senle evlenir, Pastadan yeme zaten ayı gibisin tut şu boğazını bugün tut bari"
Arkadaş desen, her şehir, iş okul değiştirdiğimde bi daha ordakileri töbe aramam.. İçimden gelmiyor valla yapacak bişey yok yani. "Gelinin akrabaları haydi piste" dediği anda babam hayatta kalkmaz, zoydaklı yalnız oynamaz.. o pist bomboş kalacak.. Ne kadar kötü bir durum.. En acısı, takı merasimi.. Damadın olduğu taraf kuyruk dolu olacak, benim tarafım bomboş.. incin top oynuyor.. Sonra fısır fısır dedikoduları dinle dur.. Kına gecemde de zaten evde zoydaklıylan oturup mandilana soyarım sanırım..
Bunlar aklıma geldikçe daralıyorum bunalıyorum.. en "entelim ben, düğününe sokim sana bişey olmasın" diyen hatunların düğünlerine gittim, akrabalar olaya el atıyorlar. Sen istesen de istemesen de düzene yeniliyorsun.. Zaten o akrabalar düğünde yaratığa dönüşüyor.. hepsinin saç modeli aynı, önden iki kıvrık oğlak boynuzu, arkadan sıkı simli topuz, mutlaka likitli ve mavi farlı göz makyajı, hepsinin kıyafetleri aynı.. Tombul tombul kadınlar gerdanları altınlarla dolu her tarafından sim fışkırıyor böyle pistte kendilerinden geçmiş halde dans ediyorlar. Çocuklar masaların etrafında dolanıyor, bi tane 6 yaşında büyüyünce zilli olacağı muhakkak bir kız çocuğuna giydirmişler gelinliği piste atıp onu alkışlıyorlar.. İki poşet çerez için kavga çıkartanlar, bebesine 3 tane almak için çırpınanlar. Alkolluyse düğün zaten mutlaka birinin dayısı ceketi yana takıp kendini rezil etme pahasına hopluyor o pistte.. Adam bilmem nerenin müdürü olabilir, emrinde bir ton adam çalışablir, karizmanın allahıdır. Gel gör ki düğün ve rakı birleşince o herifi orda tutamıyorsun. İçinden çıkan bir efe şakşukada bile oynuyor.
Bide sürekli gelinin karşısında oynamaya meraklı kadınlar var.. Gelin ne taraf dönse abla o tarafa kaykılıyor, yazık gelin de herkese mavi boncuk dağıtmak zorunda.. her yana oynuyor ama nereye yüzünü dönse korku filmi gibi o ablayla burun buruna geliyor.
Zaten düğün müzikleri beni öldürüyor.. O nikah masasını çalıp gelini son dakka vazgeçirmeye çalışan piyanistler var yurdumda.. Ben şeyi istiyorum ama "Ben bal arısı gibiydim senden önceee bak pervanelere döndüm sei görünce" gerçeklik payı olsun biraz en azından..
Birde oğullarına kısmet arayanlar var, çocukları ev boş, annemler düğüne gitti diye manitasını evde çatır çutur şeyediyor.. Anası orda oğluşuna gelin bakıyor.. Haa bide şey kızları favorim.. Hayatındaki tek sosyal aktivitesi, kuzenleriyle alışveriş merkezine gidip yukarısında hamburger yemek olan hatunlar orda bir iki bakışmayla aşık oluyor.. Damadın kuzenini falan görüyor ortamın verdiği ambiansla bi kıkırdama bir aşk bişeyler depreşiyor hanım ablada. Bi sonraki düğüne sırf o bebe için gitmeye başlıyor..
Bide herkesin kafasından geçen, "bunlar kesin önceden yiyişmişlerdir, sen güll kızım gülll gece ağlıcaksın yiyince yarraa, bu kızı mahallede fikretle köşe bucak öpüşürken görüyoduk orospu bile gelin oldu benim kız halaaaa netlerde dolansın"
Bi kez en yakın arkadaşımın düğününe gitmiştim, kızın kardeşini temsil ediyorum orda. Damat tarafından birinin bişeyi beğenmiş beni, -böyle ortamlarda beğenilen tipler arasındayım tombul, beyaz etli güleç suratlı olunca neneler çok seviyor nedense- bunu işte gelinin annesine söylemişler.. Gelinin anası denen kaltak da benim için "yaa kız iyi de ailesi mailesi yok gibi bişi onun, kendi başına buyruk büyümüşler size gelmez" demiş. Nasıl koymuştu bana bu laf, hep dalga geçtiğim asla içinde bulunmadığım ortamlar hayatın gerçeği gibi gelmişti..
Ondan zaten evleneceğim herifi kandırcam, dicem ki "yaa bizim mezhep farklı sizden babamgiller evlenmemize izin vermez, gel gizlice nikahı kıyalım"
eğer bu tutmazsa, "Yaa bırak yemişim geleneğini göreneğini, biraz marjinl ol, cool ol.. kimseye ispatlamak zorunda değiliz, sırf sevişmemizi kutlayacak bir ton akraba olacak.. Boş işler bunlar. İkimiz evleniyoruz gel beraber gidelim yapalım nikahı"
Bu da tutmazsa "Tatlım zaten zor durumdayız, düğün masraflarını düşünsene kol gibi girecek götümüze.. kendi aramızda ufak bir eğlence yapalım hem şirin olur, hem masraftan kurtuluruz olmaz mı."
Yani mutlaka biri tutar, düğün müğün istemiyorum valla.. ama gelinlik çook istiyorum o ayrı mevzu.. Çok sıkıyor kasıyor beni, akrabalarla ilgili her durum bunaltıyor beni. Ama yine de eğer olur da herifi kandıramazsam, bir düğün yaparsam kız tarafı olarak gelin.. takınızı alın gelin ama öle kuru kuru hele puccayı bi görem neye benziyomuş diye gelmeyin. en azından bir çeyrek altın alın orda zaten acayip numaracayım hemen "aa halamın kızı ferideee" diye şpır şupur öperim sizi..

71 yorum:

Adsız dedi ki...

izmir'e ilk defa gelidim,buralisin,napmali?

Adsız dedi ki...

puccammmmmmm ağlattın lan beni. Yeminle inci seti alıp gelicem, gelmeyeni Taksim meydanında siksin efeler.

dişi çelebi dedi ki...

sen yeterki evlen...ff olarak bi plan yaparız..Müge Cerman Halan olur..Sunipeyk dayın olur..bizler kuzen filan oluruz..ohhh ohhh neşeli aile çıkar bu ffden

Efe (Taksimdeki:P) dedi ki...

Pucca hala kızı tamamda :P oğullarını ne yapıcaksın :)

Başak dedi ki...

Şahidin olucam ulen söz bak.

Veinsea dedi ki...

ooff beni bile sıkıntı bastı, hiç olmaması ayrı dert 1000 tane olması da ayrı dert. Beni de o kasıyor. hayatta da sevmediğim insanlar.
Bir gün başıma gelirse benim de kesin ağzımdan böyle laflar çıkacak sanırım.

PuCCa dedi ki...

Adsız kıbrıs şehitlerine in.. Kordonda dolan, ksk da tur at.. Ve sende her gelen yabancı gibi çok matah bir yermişcesine ozze venueye git.. Beribluesa da uğramayı ihmal etme..

sami hazinses dedi ki...

takarım altını alırım aklını.

Adsız dedi ki...

dugun yapmayin.cok poktan bi sey.. ben o dugunde neymis, nikah yeter diyen entel dantellerdendim..en cok ben oynadim, en cokta ben agladim birakma beni baabaa diye.. rezillik yani. yapmayin dugun, evlenmeyin hatta:)

Adsız dedi ki...

başlığı görünce evleniyosun sandım lan

mademoiselle d.a dedi ki...

kıyamam ya gelirim ben.. çeyrek altın da getiririm sanki kız kardeşim evleniyomuş gibi ortalarda dolanıp eksik gedik var mı diye kontrol da ederim... hiç eksik kalmazsın kimseden kıyamam sana ya sen yeter ki baş tacı edicek biriyle evlen ve mutlu ol

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

hiç tanımadıgınız birine nasıl kıyamam ben gelirim diyosunuz ya alemsiniz valla

yani ben de üzüldüm okurken ama pucca hanım ko gitsin diyecem :)) ailesi senin gibi olan birine denk gel işallah hem kaynana dırdırı da olmaz oh mis.

Adsız dedi ki...

Seni çok seviyorum niyeyse neyi anlatırsan anlat hep içinde bir acı var sanki.

bi dost dedi ki...

"-böyle ortamlarda beğenilen tipler arasındayım tombul, beyaz etli güleç suratlı olunca neneler çok seviyor nedense-"

ahaha bu doğru. onçün kimse istemiyo beni ne beyaz ten var ne löp löp et ne güleç surat. pff.

o değil de gelirim lan burda yap düğününü çeyreemi alır gelirim, ki çeyrek 80 lira olmuş yani hiç az değil:P inşallah hayırlısıyla bi kısmet puccama yarabbi.

Melis dedi ki...

Ben de sevmiyorum dugunleri ya... evde kaldigim gercegi tokat gibi carpiyo yuzume...
sinir oldum yine yaa!

Adsız dedi ki...

Ooy kıyamam kız. Sen bi' koca bul, "evleniyorum tamam ulan!" de, adres bilgilerini de ver, bak bakalım 1500 kişi oluyor mu olmuyor mu kız tarafı olarak. :D Ben Zoydaklı kadar olamam ama çok pis rol keserim orda. "Manevi kardeşi"yim derim. Damat tarafının sülalesine "Kaptınız bizim kızı, hayırlı olsun. Hehehe." diye espriler bile yaparım. Düğün biter, herkes gider öyle giderim evime. Sen yeter ki evlen. :D Hee, bi' bilezik işler benden. :D

KaraKuzgun dedi ki...

valla pucca senin hiiiççç şüphen olmasın.Bütün blog alemi toplaşıp geliriz(:

büyük ihtimal magazinlere felan çıkarsında sen ha.

"ünlü blog yazarı pucca evlendi!" sonunda türkiye çapında ünlü de olursun(:

yalnız merak ettiğim,evlenirsen blog yazamayı bırakcan mı:D

ferdagokturkince dedi ki...

biz ailecek geliriz. altın da takarız, zodyaklını yalnız bırakmayıp göbek de atarız. pek tarzımız olmasa da yaparız bunu.

Eylül, dedi ki...

düğünden öncesi var bi de , ''çeyiz'' o dedikoducu hahalar tanımadığın teyzeler senin kocana striptiz falan yapmak icin aldığın ne fanteziler ürettiğin bir de üstüne tangalarını, jartiyerlerini çekmecelere yerleştiriyorlar.. Sanane ulan diyemiyorsun tabi.. Düğününden gelinlik parçalarına kadar herkesin istisnasız fikri war yahu ben hayretlerdeyim.. Ayrıca o 6 yaşında büyüyünce zilli olcağı kesin hatunları çeksinler pistten bari.. düğünde 15 gelin varsınız.. höh.. ''ay teyzesi gibi oldu benm kızım insallah allah murvetni göstersin'' söz öbekleri o hatunların basında ucusup duruyor.. Geleceğe dair en büyük kabusum bu benm. Anam babam da ayrı olduu için hiiç luzumu yok, isteme merasimi falan. Kaçalım anasını satiim bi konsolos bizi ewlendirsin. Sonrada dönmeyelim.

Açıklanması beklenen tüm ev düzenini o teyzelere açıklayacak gücüm yok benim.. Hadi diyelim herşeyi anlattık, yatak odasındaki striptiz sopasını nasıl anlaticam??? :)

Ama yine de gelirim düğün yapcam dersen hatta cumhuriyet bile alırım gelinin teyze kızı feride'den.. diye..

Adsız dedi ki...

pucca,bazı yazdığın yazıları sevmiyorum,ama genelini seviyorum.bu yazını çok sevdim,bu yazını okurken seni çok sevdim gerçekten.bayanım bu arada,sanki kardeşim gibi gördüm seni.inşallah çok mutlu olursun.

Finduilas dedi ki...

Sen yeterki düğün yap ya, burda o düğüne anında gelecek 1305 kişi var görmüyo musun? :P

AydınKoza dedi ki...

PuCcaa sen yeterki evlen biz altınlarlan gelirizz.Hem senin evlenmen belki bizede uğur getirir.:D:D

Adsız dedi ki...

Ya düğün müğün olayı tamam da o hocanın öküzlüğüne takıldım ben amma malmış ya.

PuCCa dedi ki...

evlendikten sonra buranın format değişir, "bugün slikon tabancasıyla kocişimle olan aşk dolu ftolarımızı duvara yapıştırdım" "kayıvaldem gillerde analı kızlıyı yedin ağzım açık kaldı, tarifini aldım hemen yapip burda sizlerle paylaşacağım" "sahil kenarında kocişimle yürürken bana araba alalım mı almayalım mının tartışmasını yaşadık :(("

Hele bi de bebem olsun sıçtınız ahaha :PP

yok lan yeni günlük açarım heralde. evlendim götüm göğe erdi gibi konseptle :PP

Baaakkk yazıyorsunuz buraya hepinizin ismini aldım o gün gelmezseniz evinize kadar gelirim alırım altınları sölim ben :P

Adsız dedi ki...

tatlisin komiksin sen:)
ve harbisin:)!!
ve asIl 1 numaralı sosyologsun!!
saptamaların herdaim hakiki ve super.
VE Sende cok is var,coook.
Issiz olamazsin...
KB

Bucera dedi ki...

Bir süredir okumama rağmen ilk defa yazıyorum.Yaşca senden baya bi büyüğüm sen benim sıkıcı pişmanlıklarla dolu geçmişimin ters iz düşümü gibisin.Yaşamamış olduklarımı yaşıyor,söyleyememiş olduklarımı söylüyorsun.İğrenç sıkıcı bir düğünüm olmuştu ama gelinliğim hala durur.Söz çağırırsan gelirim.Eşime de derim ki''Paralel dünyalarda ki kırılma sonucu diğer boyutta kalan benden 10 yaş küçük zıt ikimizin düğünü var.'' Hem de çeyreğimle beraber gelirim küçümseme kız bir çeyrek 87 lira falan sanırım :)

Adsız dedi ki...

pucca seni kim alır ya :( bak şimdi banane ama ben bile üzüldüm lan durumuna.

Adsız dedi ki...

Pastadan yeme zaten ayı gibisin tut şu boğazını bugün tut bari
...böyle ortamlarda beğenilen tipler arasındayım tombul, beyaz etli güleç suratlı olunca neneler çok seviyor nedense- //
SANKİ ÇOK ŞİŞMANSINDA HALA UYUT BİZİ !!

mademoiselle d.a dedi ki...

@merope
tanımadığımı ne biliyosun bu bir, ikincisi sen şaşır diye kıyamam demişimdir belki. bilemezsin, hayat sürprizlerle dolu.

ne ben olabildim ne de başkası dedi ki...

ben gelirim, altınımı da alır gelirim hem de. ama şey gibi ortada bırakma bizi sakın, hepimize bi akraba rolü ver yabancılamayalım. erikle evlencen sen galiba:P

Adsız dedi ki...

dielim ki kocaman saman kafalı salak bir mal buldun vede kafese soktun ve büyük kozmik bir mucizeyle evlendin dielim hadi ya nese..yataktada hayattada birnoktaya kadar kandırdın allahın malı herifi dielim peki ya sonrası ne olacak senin dünden bugüne kadar yapmadığın halt kalmamış, yada atlattın dielim bişekilde; sen bir kuğu edasıyla koluna mal ötesi kocanı takmış bir avm'de dolanırkene eski kırıklarından birisi seni görüp..

pudra dedi ki...

ben gelirim düğününe

rahat yazar dedi ki...

klasik türlü oyun havalarının çaldığı halk düğünlerini sevmem.

rahat yazar dedi ki...

hee sen zaten evlensen, buradan gelemeyenler posta yoluyla yollarlar sana altın:)) inş. o gün gelir, bizler de sonra senin evlilik hayatını okumaya devam ederiz.

S dedi ki...

valla gelirim. bir burma bilezigi de takarim koluna. oh mis :)

nihal dedi ki...

kız allah seni ewleniyon sandım aha sıçtık günlükte tutmaz bu diyodumkii......... :D
ewlenirsen kocişinle herbi haltını anlatırsın :D süpersin sen ya sewiyom seni mutlu ol emi :)

maybe dedi ki...

pucca ben de gelirim düğününe çeyreğimide takarım göbeğimide atarım... :)

Adsız dedi ki...

Yalnız iyice kalabalığız. Bence bu anlattıklarının tam tersi olacak, şöyle ki: anaaamm, çoluğu çocuğu toplamış gelmiş, çingene gibi toplaştılar ay tıklım tıkışşş ne görgüsüz gelinmiş aay ayy ayy. valla damadı değil de, akrabaları mı seçsek napsak :)

shenem dedi ki...

olcak bu iş gibi glio bana,yani evlilik öncesi yazısı bu dimi..gelirim ben de pucca'cım tebii yha.tipini ne ediim,altınımı takar mutluluklar dilerim vala.
evlilik konularında hep bi saflaşırım ben,korkunç!!evlenince çevremi kaybetme korkusundan mıdır nedir, evlenenleri cesur görürüm hep

incredo dedi ki...

ben de gelirim..

çılgın gelin istanbul'da !!! dedi ki...

gelinin etrafında oynamaya meraklı likit mavisi ablalar ile rakı içip içinden efe çıkartan gizli coşumsarlar benden. için rahat olsun pukk

dipnot: iç çamaşırımı çeyizimi neyin hangi hala karıştırmaya çalışırsa artık kıyameti koparırım. adetmiş... sigerim öyle işi.

minik dedi ki...

kızıımmmm!!!
yeminle sen evlen sana bilezik takmayanı eşşekler ziksin emi!!
inşallah tez zamanda görürüz o günleri (amiiiiiiinnnnnnnnn)

ceren dedi ki...

la olim hiş birinizin dikkkatini çekmemiş. "Babam ve kardeşlerim oturur bir masada" demiş kız. zodyaklı'dan başka kardeşi varmış gibin konuşmuş. off keşke böyle bi soruyu pucca'nın genellikle cevap verdiği bi blogger sorsaydı da, aydınlanma sürecine girseydik biz de. amaan.

kara kitap dedi ki...

aman pucca be boşver evlenip ne yapıcan.ben evlendim de ne oldu.bu iş pişmaniye gibi.yemiyen pişmen yiyen bin pişman.ama olurda evlenirsen gelirim izmir'e hem anacığımı görürüm hem de düğünün de göbek atar,takar altınımı dönerim.bak söz.ama boşver bak keyfine evlenme.

Adsız dedi ki...

evlenmeden bir hafta once buralardan haber et, bizim cocuklari toplayip geleyim, hele birde rakiya izin varsa kolbasti ekibin bile oluruz.

Adsız dedi ki...

Ben yahu ben ! Şuan evlenmek istedim. Sabah okudum şimdi, yeniden okudum ve ben şuan tam şuan evlenmek istedim. Şuan şuan şuan :D:D

bitsinartıkbuacılar dedi ki...

benim eski sevgilim evleniyo, eskimeyen sevgilim. hala seviyorum. nerdeyse 3 yıl olacak ayrılalı.ve onun da neredeyse 3 yıllık ilişkisi var.kız benden güzel, benden uzun, benden başarılı, gözleri bile mavi.
şimdi adaletin bu mu dünya, hani gelen gideni aratırdı? demek istiyorum.
evlilikten nefret ediyorum.

erkan bal dedi ki...

ben gelemiyom ama altını gönderirim. üstün kalsın:)

fatos dedi ki...

yeminle gelirim hatta düğünü geç kına gecesi bile yaparız.

Adsız dedi ki...

oolaan sizin gız bizim oğğlan sizin gıızz bisim i de söyleriz çığıra çığıra. Ben de entel takılıyordum düğün için anam bi baktım ki annemin arkadaşları dansöz & "zenne" bile getirmişler kadınlar herifi süzmekten hele şuna bak nası oynuyo nası attırıyo demekten hırs yaptılar şiştiler cok fena. o etli götlü agırlınca altın eden teyzeler hırsla kendilerini sahneye bi attılar yıkılıyordu ortalık. hiçbir seyin eksik olmaz yani :)

Adsız dedi ki...

Ben de gelirim !
Ama sende benim düğünüme gel tamam mı ?

Tomurcuk dedi ki...

Ben gelmem çok kalabalik oldu, nefes alınmaz. Ben sonra ev hediyesi yapiim, tefal çay seti falan.

Adsız dedi ki...

puccacım merhaba,
blogunuzu uzun zamandır severek okuyorum.bu yüzden senle ilgili birkaç bilgi de öğrendim.medya alanında çalıştığını yazmıştın.bu konuda sana danışmak istiyorum.bu yıl öss ye hazırlanıyorum ve iletişim okumak istiyorum.sana danışmak istedim ne düşünüyorsun bu bölüm hakkında diye..biliyorum,hangi bölümü okursam okuyayım işsiz kalma gibi ihtimal söz konusu...ama yine de bu işin eğitimini almış,yetenekli ve zeki bir insan olarak ne düşündüğünü bilmek isterim.
cevap verirsen şimdiden teşekkür ediyorum..birde çok özel olmazsa çalıştığın işle ilgili bilgi verebilir misin?
tekrar teşekkürler...

hegemon dedi ki...

benden başkasıyla evlenirsen intihar edebilirim:) bak gerard ken asılıyordum sana halen asılıyorum istikrarlıyım yani. bneimle evlen sen:P

Ozguranne dedi ki...

Ben gelirim düğüne. Kalkıp oynarım da. Çaldı bizim düğünde pervane... Benim kız ferideeee:)

İkinci ihtimal... topla bohçanı kaçırsın seni bey. bizim orlarda düğün sevmeyen kaçar. Eskiler işi biliyomuş...

selamlar:P

sinderellaaa dedi ki...

sen aslında bu bloğu biz senin düğünde yanında olabilelim diye yazmışın felan!:))))))şaka bir yana cidden eğer evlenirsen..(ki senin yaşlarında genel bütün kızlarda olan bir durumun yansıması,evleneceğin mevleneceğin yok senin!)..eğerevlenirsen,valla söz gelip 1 altında ben takıcam!:)))

ZIBBIDI dedi ki...

Benden aceyip teyzeoğlu olur..Anne tarafın gelmiycek madem çaktıranda olmaz..Helalinden bi çeyrek de taktım gitti..:D

Adsız dedi ki...

pucca bu yazının benzerini kardeşin at sineği yazmış.
bu arada onun yazıları senden çok çok daha güzel. çünkü sen çoğu yazını ve fotoğrafını ondan kopyalamışsın.
kuzey diye bir şiir gelinlik resmi olan bir yazı,ve bir kaç tane daha var ama şimdi hatırlayamadım.
artı yazdıklarının yarısı kafanda yarattığın hayal ürünü bunu biliyorum çoğu yaşadığın şeyler değil ama okumak hoşuma gidiyor.

PuCCa dedi ki...

Benim blogum hacklendiğinde orayı ben açmıştım daha zoydaklı yoktu, şiirleri geçirmiştim. sonra ona verdim blogu. yani bu blog 3 senelik. o sebeplen öle kimse kimsenin yazısını çalmadı. hepsini bırak o benim kardeşim onu da bırak başımı mı tutuyorsun da hayal ürünü diyorsun.

Adsız dedi ki...

kitaptan bir bölüm =) en çok güldüğüm bölümlerden kesinlikle doğru tespit =)

saturnvesin dedi ki...

Kardeşin olabilirim istersen.
Çok pis rol yaparım.

Zeynep dedi ki...

Ehah PuCCa, seneye evleniyorum ben, ayakkabımın altına ilk senin adını yazıcam ben :)

gulcinyamaninsanaldunyasi dedi ki...

sevgili pucca sen yeterki evlen teyze kzıolmaya razıyımm..
öpücükler..

N.Şah dedi ki...

Ay Canım...
Sen evlende söz düğün davetiyelerini ben tasarlayıp basıcam ya vaLLa.
Bende düğüne o sinek 3'lüsü halaların kızı olarak geliyimde o halalardan benim gibi pamuk kalpli bi kız nasıl çıkmış şaşırsınlar :D

kitty dedi ki...

vay beee :):) bı ben kendımı sanıyordum bole aynı durumdan su akraba yaratıklarına sahıp olmadıgımdan bende dugunlerı hıc sevmem :D sen yap gelıcem ama bole sety met alırım anlamam ama bole ıslerden sana bı kıyak gecıcem :D

Ural'ın annesi dedi ki...

Yeni farkettim bugün biraz okudum bolca güldüm..ama şu üstteki satırlarda en çok öğretmene takıldım..ben araba kullanırken küfür ederim..bir de bizim kızlarlayken..yazamam buraya..sen o caaanım küfürlerden benim için patlat bi tane "senin zevzek öğretmenine gelsin"

oturanboga dedi ki...

IRC bitti dediydik yıllar önce. aynı geyik burda tam gazmış meğersem ^^

pembesaçlıkız dedi ki...

çocukken ne olacaksın diye sorduklarında ben allah olucam derdim. kimse o olmaz demediği içinde uzun bi süre inanmıştım buna. sonra büyüdük (hala ne olucaksın sorularının geldiği yaştayım) şimdi bi bok olammiycam diyorum

Adsız dedi ki...

naptın PuCCa o kız benim. Gittiği düğünde damadın kuzenine aşık olup sonraki her düğüne onu görmek için giden hanım abla bizzat şahanem olur. Ambians mambians demişsin ya, iyi demişsin, haklısın, saygım sonsuz tatlım...

cold scream dedi ki...

sloganımız; evlenip balayına çıkacağıma, bekar kalıp alayına çıkalım.. değilmi la.. o halde evlenme alayımıza çık... :)))

Bahtsız bedevinin alası dedi ki...

ben ne zaman evlenceeeem:( Ya kaç yaşına geldim 30 olcma çok fena depresyondayım Pucca, bu arada piskopata bağladım hergün senin bloğu okuyorum en başından başladım şuan 2009 dayım:) Acaip bağımlılık yapıyor yazıların ben 2013 e gelene kadar ynei yazı yazsan süper olacak bitince baya üzülcem:(