19.05.2008

Alışmak sevmektan daha zor geliyor

Pekmez bu hafta sonu geliyor, içimde gram heyecan yok...
Bugün telefon faturamı ödüyordum ki bi de ne göreyim! Biri faturamı ödemiş!!! Turkcell hattımı bilenler arasında çok iyi kalpli amcalar olmadığı için Pekmez'e hemen sordum.. O ödemiş tabii..
Çok sinirlendim!!! O hatta ondan başka kimseyle konuşmuyodum, zaten insanları arayıp hal hatır sorma gibi bir terbiye yok bende.. Hayvan geldim, hayvan gitcem.. Hayatta kimseyi aramam selam sabah için... Ama yine de çok sinirlendim!
Para yiyici bir kız değilim, hatta lisede okuldan kaçıp havuza giderdik, yanımdaki kızlar arabasına göre erkek keserken, ben garsona aşık olurdum!... Yalnızca sevgilimin benden fazla kazanmasını isterim, çünkü para demek güç demek! benim yanımda kendini güçlü hissetmeli herif! yoksa bana yedireceği iki lokma ekmek için hayatta minnet etmem!
Yalnız şöyle pis bir huyum var , ben böyle şeylere çok alışıyorum.. Eskiden insanların bana hizmet için yaratıldıklarını düşünürdüm. Çok salakça ve çocukça ama öyle zannederdim..
Bunu yapan tamamen çevremdekilerdi ama.. Yapı olarak kimseye emir veremem, rica bile edemem, yani insanları ben kullanmam, onlar ille 'bizi kullan' diye etrafımda dolanır... Herşeyimi yanımdaki insanlar çözer, banka işlerimi, ödevlerimi, faturalarımı, işe gidiş saatimi, kaçırmamam gereken otobüsleri, saklamam gereken evrakları, önemli tarihleri.. Bunları o kadar can-ı gönülden yaparlar ki, görevleri gibi.. Bende ses çıkarmam.. Sonra birgün kendilerini aptal yerine koyduğumu söyleyip çeker giderler.. Bende mal gibi kalırım.. Ta kii yeni bir çevre edininceye kadar... Bu hep öyle oldu..
Sonra düşündüm taşındım burda suçlu benim. İnsanların iyiliğinin içine sıçıyorum... Adamlar bana yardım ediyo, benim için uğraşıyor ben ise onların bu yaptığını sadece görevleri olarak düşünüyorum.. Onun vazifesi o, o benim fişlerimi toplamak zorunda... İnsanları kişiliklerine göre değilde görevlerine göre dağılımlarını yapıyorum.. Bu yüzden birsürü dost kaybettim..
Pekmezle ilişkiye başlamadan önce bu boktan huyuma son verecektim.. "İnsanlar benim hizmetkarlarım değil, kendi götümü kendim toplamalıyım" diyerek bu yola baş koydum...
Ama şimdi salak pekmez böyle yaparak kendi görevini çizmiş oldu.. Onun görevi artık tel faturamı ödemek olacak. Ben alışacam buna ve ona farkında olmadan daha büyük işler yükleyip sırtına yaslanıp paşalar gibi geçirecem ilişkiyi..
Zaten mutsuzum, sevip sevmediğimi bilmiyorum, barii bu işe yarasın diyerek salacam kendimi hamağa...
Hayır kesinlikle bu kez izin vermeyeceğim. Telefon fatuıramı ödediği için ağzına sıçıp 2 gün konuşmayacağım.. Nasılsa 3. gün barışırız yine.. Hem 2 gün dışarı çıkmış olurum. İşten eve gelip web camde poz vemekten örrrkkk geldi artık...

21 yorum:

gregor samsa dedi ki...

zaten yakında ayrılacaksınız PuCCa, ödetebildiğin kadar hesap ve fatura ödet.

hiç olmazsa ilişkiniz bitince elinde tahsilat makbuzları kalır.

not: ben pesimist değilim hayat çok realist

Batuhan Doğu Alkaya dedi ki...

Kendi görevini çizmiş olmadı .. Birdahakine ödememesini söylemek senin elinde .. Ama yok sen bugüne dek sana her yapılanı ( sen istemedende , rica etmesende ) görevini çizdi artık die düşündüysen ve bu böyle süregeldiyse , çok zevk alıyor olmalısın insanların senin için birşeyler yapmasından .. Kendinle yüzleşmen gereken bir konu var sanırım pucca ?

PuCCa dedi ki...

gergor öyle deme, bari birini bulayım öyle bitsin.. Şimdi mal gibi kalcam gene :P

batuhancım zaten sorun o, içimde yaşayan monaco prensesi :P

No More Virgilius dedi ki...

pekmez bir sonraki ay faturayı ödemeyi unutursa, "hayvan herif beni sevmiyormuş" diye de bir post görürüz artık...
bu arada, bir kızın cep telefonu faturasını ödemek ne menem bir şeydir, doğrusu hiç anlamam... yemek ısmarlamak gibi değil bu.
bu arada, üzerime vazife değil ama blogunu "anonim" yorumlara kapatmaya ne dersin? yakında yeni bir hack faciası yaşanacakmış gibi hissediyorum nedense.

PuCCa dedi ki...

ağzından yel alsın virgilius :P
sevmiyorum öyle kısıtlama yapmayı aslında, çok burnu büyüklükmüş gibi geliyor (ne alakaysa)...
Bana kalsa şu onay vermeden sonrasını da yapmam ama, felaket fantazi kuruyo adamlar :P

Batuhan Doğu Alkaya dedi ki...

monaco prensesi ne bir yazı yazdırmak geliyor içimden .. :)

Adsız dedi ki...

[Bu yüzden birsürü dost kaybettim..]
Birsürü Dostun olması yanlış olurdu zaten az ve öz olması yeterli.

Ayrılma olayına anlam veremiyorum bazı bayanların ( Bazı Erkeklerde de var bu olay ) yenisini bulmadan ayrılmayım :D iş değiştiricekmiş gibi maaş alamıcaksınız sanırım :) Saçma bence ayrılacaksanız ayrılın boşluk dönemi ( Sevgilisiz dönem ) kendini dinlemiş beklentilerini daha iyi anlamış olursun.Karşına çıkan birisi sana ne gözle baktığına daha iyi anlam verirsin.

Pekmez şimdiki zaman için yapmıyor ilerleyen zamanda sorun çıkmasın diyerekden hafifden sahiplenmeye başlıyor.Sahiplenme olayı bir çok bayanın istediği birşeydir( Özgür Bayanlar hariç :P )

Evet sevgili varken ve mesafeli bir ilişki yaşanıyorsa onla konuşmak için eve tıkalı kalmak ilişki için güzel ama kendine zaman ayırmak için küsülmesi gerekmiyor.Arada yeterli güven yok gibi görünüyor en son söylediğin "2 gün dışarı çıkmış olurum "cümlesinde.Bir günde Pekmez poz versin senin istediğin şekilde :D bakalım nekadar dayana bilecek ? :P

Yuva kurmak isteyen Dişi Kuşun girdiği hallere bak.Eskisi kadar kolay değil yuva kurmak değilmi ?

Batuhan Doğu Alkaya dedi ki...

işte monaco prensesine yazdırmak istediğim şeye yaklaştın sfenks .. bir günlüğüne pekmez olsaydın ?!?!?!?

not : ayrılırsa, ayrıldığı gece deli gibi ağlar , olası bir başka ilişkidede [ pekmezin ] deli gibi kıskanır , gün geçtikçe özler ..

ama farkında değil .

Adsız dedi ki...

Puccaaaaa haftasonu bende birini bekliyorum,bil bakalım kim ;)

dif dedi ki...

merhaba..
birkaç gündür ara ara okuyorum blogunu, kanımca nacizane bi yorum yapabilme seviyesine geldim..:)
bu görev meselesi bende de mevcut malesef.. aslında tam olarak "bu onların görevi" değil de, yapılan iyiliğe fazla alışmak ve seni kaybetmemek için bir gün o iyiliği yapmaktan vazgeçemeyeceğine inanmak olabilir.. yani ben düşünüp taşınıp bu fikre varmıştım, senin için ne kadar geçerli bilemiyorum ama..:/
her zaman her şey bir öncekinden daha güzel olur, düşünme fazla..:)

Adsız dedi ki...

Yaşadım biliyorum safsatalarından nefret etsem de..yaşadım biliyorum Pucca...Bu senin ,benim gibilerin kendilerini temize çıkarma bi nevi aklanma hadi abartalım günah çıkartma yöntemi...Ama ama ben istemedim o kendi yaptı.Hadi canım sen de...

Yaşadığın herşey kabul etmesen de bir parça senin kontrolünde...

Yani.. pek bilmişlik taslar gibi olacak ama amacım gerçekten o değil...Yaşayacaklarını tayin edemezsin ama ...Yaşananlar karşısında takınacağın tavır tamamen senin kontrolündedir...Ya dahil olursun ya hariç...Bu kadar...Yani Pekmez ilişki bitip de apışıp kaldığında (ki umalım bu olursa da seni üzmeyecek bir dönemde olsun ...)Sen günahsız olmayacaksın ve serzenişleri çok da haksız olmayacak...Aman neyse ya...

Bir de ;İlk gelişimde blog tepesindeki kızıl saçlı kız dikkatimi çekti...Sonra hatırladım Mehmet Turgut ...O da ayrı bi etki oldu buraya zırt pırt gelmem...Ortak nokta buldum ya :) ...
Neyse...
Eyvallah...

Adsız dedi ki...

ayrı bi blog açıp abazanların yaptığı yorumları orayamı koysanki puccacan
eylenceli olurdu :D

La Santa Roja dedi ki...

Çok arabesk geldi bana Turkcell faturası ödemek. Ne oluyor şimdi? "Benim gadınım bi tek benlen konuşur, onu da güçlü ve kaslı bir erkek olarak ben finanse ederim! Hieyt"
Çok değişti bu Pekmez, çook...

Adsız dedi ki...

Pucca,sen yorulma anacım,ben yazarım yazıları!Hatta sen pekmezide bana gönder ben ilgilenirim!

Adsız dedi ki...

faturanın ödendiğini bilmemen tamamen kolpa.çünkü gsm operatörleri fatura ödeninse numaraya sms gönderir ve faturanın ödendiğini belirtir.işte yine bi yalan yaaa vazgeç artık keklmeme insanları.özenilecek bi hayatın varmış gibi yapma ya.ben tcell de çalışıyorum.faturanın ödenmesi ve senin bilmemen İMKANSIZ!!!!

PuCCa dedi ki...

özenilecek hayat derken?

gregor samsa dedi ki...

10 senedir faturalı turkcell ödemesi yapıyorum. bunun ilk beş senesi manuel bankadan son beş senesi internet üzerinden. bir kere bile "faturanız ödenmiştir" şeklinde bir mesaj aldığımı hatırlamıyorum.

Batuhan Doğu Alkaya dedi ki...

göktuğ bir insan bu hayatın nesine özenir ??? bana bir açıklarmısın ..

mermaid dedi ki...

:))) "insan bu hayatın nesine özenir?"

koptum:D

yok turkcelin daha bir kez sms attığı görülmemiştir, ben de yıllardır kullanırım.

La Santa Roja dedi ki...

İnandırıcı olsun diye ben Turkcell'de çalışıyorum demiş bi de eheuheu Bence gerçekten çalışıyorsan da derhal sil bu yorumu, işinden olacaksın bu cehaletle yeminlen.

poyyana dedi ki...

selam pucca, bikaç gündür okuyorum yazdıklarını anca buraya gelebildim. sonuna kadar gelmeden bi yorum yapmak istemiyorum ama bişeyi cok merak ediyorum.. belki daha sonra bahsetmişsindir (çok fazla yazı var önümde ve bekleyemeyecek kadar merak ediyorum!) bu blogdan pekmezin haberi var mı bu yazıları okuyor mu/okudu mu? hadi ben okumaya devam bitince yorumlarımı yazıcam uzuuuun uzun :)